علیرضا افشار در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص طرح خانواده پایدار که در حال حاضر در استان خراسان رضوی در حال اجراست، گفت: این طرح به صورت آزمایشی در سه سال گذشته اجرا، و تقریبا 60 تا 70 درصد هم اجرایی شده است و در آن مباحث مختلف آموزش مهارت های زندگی در سوم متوسط، مشاوره برای محاکم قضایی خانواده، آموزش ابتدای ازدواج و آموزش های مطلع مهر که بعد از ازدواج و در سه بخش انجام می شود، وجود دارد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری که در این طرح شده است، تصریح کرد: هدف ما این است که اگر این برنامه آزمایش خودش را بخوبی انجام داد، بتوانیم در سطح ملی آن را اجرا کنیم.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی- اجتماعی با بیان اینکه خانواده پایدار یک برنامه نسبتا موفقی بوده است، افزود: با این حال این طرح نیاز به کار بیشتر دارد، اندیشمندان و صاحب نظرانی از حوزه و دانشگاه بر این طرح نظارت دارند و مشارکت می کنند.
افشار ابراز امیدواری کرد که با نهایی شدن این طرح در استان خراسان رضوی، به صورت ملی انجام شود، ادامه داد: نتیجه این طرح کاهش طلاق است و دوستان مجری در استان خراسان رضوی وعده داده اند که تا سال 92 ، 20 درصد کاهش طلاق داشته باشیم و اگر این اتفاق بیفتد خروجی خوبی است.
وی در خصوص حمایت وزارت کشور از این طرح گفت: وزارت کشور و استانداری خراسان رضوی یکی هستند و از این طرح حمایت می کنند؛ در بحث قانون هم بحث های مختلفی شده است، مثلا راضی کردن محضرها سخت بود؛ چرا که از لحاظ قانون اجازه نداشتند در مقطع ثبت ازدواج خدمات آموزشی اجباری بدهند.
قائم مقام وزیر کشور در امور فرهنگی- اجتماعی با بیان اینکه این اقدام باعث یک غربالگری می شد، تصریح کرد: از این طریق برای خانواده هایی که ریسک ازدواج بالاتری و نیاز به آموزش دارند، برنامه ریزی می شود.
افشار طرح خانواده پایدار را یک کار فنی و تخصصی دانست و تاکید کرد: باید صبر و حوصله برای نهایی شدن داشته باشیم و مهم تر از آن مقاومت داشته باشیم تا با تغییر مدیران و دولت ها این طرح کنار گذاشته نشود.
وی خاطرنشان کرد: سعی بر این است که این طرح قانونی شود همانند طرح تحول اجتماعی که تقدیم مجلس و کمیسیون فرهنگی شده است و با مصوبه مجلس نهادینه و دائمی شود.