آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۴۵۶۴
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:

میثم تمار در حوادث زمان خود قدرت تحلیل بالایی داشت

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به اینکه میثم تمار شخصیت منحصر به فردی داشت، گفت: یکی از برجستگی‌های شخصیتی این مرد بزرگ تاریخ بینش عالی و قدرت تحلیل وی در حوادث بود.

محمد باقر پورامینی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در قم، با اشاره به منحصر به فرد بودن شخصیت میثم تمار تصریح کرد: میثم به دلیل اینکه از اصحاب اسرار به شمار می رفت، امیرالمومنین (ع) به او در کنار چهره هایی چون سلمان و رشید هجری و چند تن دیگر از یاران، اسرار زیادی را از آینده گفته بود.

 

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: نوشته هایی از میثم نزد فرزندانش به جا مانده و گویا «کتاب میثم» مورد تایید ائمه اطهار (ع) قرار گرفته است.

 

وی با بیان اینکه میثم اصلیتی عجم داشت و با فرهنگ غالب موجود در عراق آن روز شهروند درجه 2 محسوب می شد، اظهار داشت: قرار گرفتن او در کنار امام علی(ع) باعث با ارزش شدن وی شده بود و خود میثم نیز به چنین مسئله ای افتخار می کرد.

 

پورامینی تصریح کرد: میثم بر این انس و ارادت به ولایت تا پایان عمر باقی ماند و با وجود ریزش برخی از یاران امام، وی با وجود هزینه های زیادی که برای این استقامت می پرداخت، ایستاد و نامی نیک و جاودان را از خود به یادگار گذاشت.

 

نویسنده کتاب ریزش ها و رویش ها ابراز داشت: رشد کردن در مکتب ولایت و آموختن علوم بسیار از علی (ع) میثم را به گونه ای تربیت کرده بود که به ابن عباس، از بزرگترین مفسران می گفت درباره تفسیر از من بپرسید،

 

وی گفت: عمل مناسب در زمان امام حسن (ع) و نشان دادن ولایتمداری در آغاز عصر ولایت اباعبدالله الحسین (ع) از دیگر فضایل میثم تمار به شمار می رود.

 

نویسنده کتاب ارباب معرفت با اشاره به اینکه بینش عالی و عمل بصیرانه میثم به او قدرت تحلیل حوادث پیرامون خود را می داد، تصریح کرد: دشمن شناسی و دنیا گریزی و آخرت نگری میثم با جان دادن وی در راه امامت همراه شد؛ طبیعی است کسی که بنده دنیا نباشد تن به ذلت و فرومایگی هم نمی دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار