به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، فرهنگ شب گذشته در همایش جوانان و سبک زندگی که در دانشگاه اصول الدین قم برگزار شد، با اشاره به اینکه طبق تحقیقات علمی 97 درصد مردم دنیا بدون هدف زندگی می کنند، تصریح کرد: علم و دین به ما می آموزند که چگونه هدفدار زندگی کنیم و در این راستا باید بدانیم که دنیا مانند صف است و هر که اول صف ایستاده یقینا روزی آخر صف بوده است.
وی با خاطرنشان کردن اینکه امام باقر(ع) شیعیان را انسان هایی می داند که هر کجا هستند یا بهترین اند یا جزو بهترین ها هستند، افزود: متاسفانه امروز ما با نداشتن هدف جزو بهترین ها نیستیم، یعنی به درستی می دانیم چه نمی خواهیم ولی نمی دانیم چه می خواهیم و این یعنی عدم هدف گذاری معین برای زندگی.
این مشاور امور خانواده با بیان تفاوت هایی که بین مقصد، ارزش و فرهنگ وجود دارد، بیان داشت: سعادت نوعی مقصد است و مفهومی انتزاعی دارد و در اثر تاکید به ارزش تبدیل می شود و اگر در راستای رسیدن به ارزش هم تاکید بسیار صورت گیرد آن گاه است که هدف متولد می شود.
فرهنگ با اشاره به اینکه در دنیا بلیط موفقیت کسی زودتر صادر می شود که خواسته اش دقیق تر باشد، تصریح کرد: خداوند به حضرت موسی فرمود که غذای گوسفندان خود و حتی نمک سفره ات را از من طلب کن و این یعنی دقت در دعا و خواسته که در بیش از 100 روایت به آن تاکید شده است.
وی با انتقاد از اینکه در دنیای امروز مردم به ظواهر نماز توجه بیش از حد می کنند و از معنی و مفهوم واقعی آن غافل می باشند، بیان داشت: نماز بزرگترین دانشگاه موفقیت جهان است و همانطور که در قرآن کریم نیز اشاره شده نماز باید برپا داشته شود؛ چرا که الگوهای زیادی برای انسان ها دارد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه دنیا و کائنات موجود در آن کاملا با شعور هستند، تصریح کرد: در طول زندگی هرفرد کائنات بارها شعور خود را به رخ انسان می کشند؛ ولی طبق آیات قرآن کریم اکثر انسان ها اندیشه نمی کنند.
فرهنگ با برشمردن شگفتی هایی که در عالم ماده و در انسان وجود دارد، ضمن لزوم شکرگزاری، گفت: انسان ها مخلوقات منحصر به فرد خدا هستند و در این راستا باید بدانند چون بزرگ آفریده شدند باید بدنبال اهداف بزرگ بروند.
وی با تاکید بر اینکه نباید در اتخاذ هدف های بزرگ دچار گمراهی دوگانه در هدف های دنیوی و مادی صرف و یا هدف های اخروی صرف شد، تصریح کرد: امام کاظم(ع) انسانی را که دین را قربانی دنیا کند یا دنیا را قربانی دین کند از خود نمی دانند.
این مشاور امور خانوده در ادامه گفت: نباید طریق افراط و تفریط را پیشه کرد و مصداق آیه قرآن شد که فرموده مسیحیان دنیا را رها کردند در حالی که خدا از آنان چنین چیزی نخواسته بود.
فرهنگ با اشاره به اینکه امیرالمومنین(ع) خواستار بزرگ فکر کردن و کوچک عمل کردن شده است، تاکید کرد: باید برای خود برنامه دراز مدت داشت و در بین آن هم برنامه های کوتاه مدت داشته باشد و نباید با شکست در یک برنامه ناامید شد؛ چرا که همیشه انسان های موفق بیش از انسان های ناموفق شکست خورده اند.
وی در پایان به اهمیت نوشتن اهداف اشاره کرد و گفت: مکتوب کردن موثر است؛ چرا که در کلام خداوند به معجزه قلم و نوشتن اشاره شده و البته در تحقیقاتی در هاروارد ثابت شد آنان که اهداف خود را مکتوب می کند موفق تر خواهند بود.