معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارهای موجود 24 هزار و 250 نفر در کشور به ایدز مبتلا هستند، گفت: تعداد آمار مبتلایان بیش از آمار اعلام شده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمدرضا میرزایی امروز در جلسه ستاد برگزاری روز جهانی ایدز در ساری، با بیان اینکه 11 آذر ماه روز جهانی ایدز و 10 تا 16 این ماه هفته ملی ایدز در ایران نامگذاری شده است، اظهار داشت: عمده ترین بیماری در گروه بیماریهای غیر واگیر ایدز است که در کشورهای در حال توسعه شیوع بیشتری دارد و رو به رشد است.
وی با بیان اینکه بیماریهای غیرواگیر مانند سل، دیابت، ایدز و زئونوز( بیماری مشترک انسان و دام) یکی از دغدغه های حوزه سلامت است، افزود: صدا و سیما و رسانه ها می توانند با اطلاع رسانی، مردم را از بیماری ایدز آگاه کنند.
میرزایی بر لزوم اقدامات جدی در زمینه شناساندن و نحوه انتقال این بیماری به مردم به ویژه جوانان تاکید و تصریح کرد: ایدز بیماری پیشرونده و قابل پیشگیری است که حاصل تکثیر ویروسی به نام HIV در بدن میزبان است که باعث تخریب جدی دستگاه ایمنی بدن انسان می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه پیشرفت این بیماری منجر به مرگ می شود، اظهار داشت: تحت نظارت داشتن افرادی که HIV مثبت دارند، افرادی که وارد این بیماری شدند و افراد سالم که هنوز بیمار نشدند، از اهدافی است که در زمینه کنترل این بیماری دنبال می کنیم.
میرزایی ضمن اشاره به اینکه امروزه ایدز در کشورهای در حال توسعه به سرعت در حال گسترش است، افزود: این بیماری تاثیرات منفی بر سلامت و توسعه اجتماعی اقتصادی کشورها می گذارد.
وی با بیان اینکه شیوع این بیماری از طریق راههای جنسی رو به افزایش است، تصریح کرد: اطلاع رسانی و شناساندن ابعاد مختلف این بیماری به مردم- جلب مشارکتهای مردمی و دستگاههای مرتبط از اهداف نامگذاری هفته ایدز محسوب می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بر اساس آخرین آمارهای موجود 24 هزار و 250 نفر در کشور به این بیماری مبتلا هستند، اظهار داشت: بر اساس آمارهای موجود تا اول مهرماه امسال 273 بیمار HIVمثبت در مازندران وجود دارد .
وی با تاکید بر اینکه این آمارها تصادفی جمع آوری شده، گفت: تعداد مبتلایان به HIVمثبت بیشتر از این است.
میرزایی با اشاره به اینکه در هفته ایدز سعی می شود پژوهشگران،کودکان، دانش آموزان، مادران و زنان و تمام اقشار جامعه را درگیر کنیم، اظهار داشت: بهزیستی، آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمرو ورزش و جوانان بیشترین نقش را در معرفی و شناساندن این بیماری به مردم دارند.
لازم به ذکر است، در این جلسه که نمایندگانی از بهزیستی، آموزش و پرورش، زندانها، جمعیت هلال احمر، استانداری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ومدیرعامل مجمع خیرین سلامت استان حضور داشتند، در خصوص برپایی کمپهای آموزشی، چاپ و توزیع بروشور و پمفلت های آموزشی، بازآموزی جامعه پزشکی و آموزش در زندانها و مدارس پیشنهاداتی ارائه شد.