سید امیر مرتضوی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با اشاره منویات رهبری در سفر خراسان شمالی درباره بعضی از نکات سبک زندگی از جمله فرهنک کار جمعی، دروغ گویی و کم بودن ساعت کاری، تصریح کرد: همهی این سوالات را به عنوان منشور پیشگیری که در قالب 20 بند است، مبنا کار خود قرار داده ایم و آن را به تمام ادارات فرستاده ایم.
وی بنیاد خانواده را محور فعالیت های پیشگیرانه دانست و گفت: در همین راستا بنیاد صیانت از خانواده را راه اندازی کردیم و اعضای علمی قوی و کمیته های مختلف از جمله خیرین را تشکیل داده ایم.
معاون پیشگیری از جرم دادگستری خراسان رضوی یکی از مشکلات در حوزه خانواده را پراکندگی اقدامات دانست و افزود: موسسه خادمان علم و اخلاق را بر اساس مبانی کتاب های شهید مطهری و شهید دستغیب ایجاد کرده ایم تا این آموزه های اخلاقی را به افراد آسیب پذیر همانند متکدیان، زندانیان، و معتادان آموزش داد و حتی افرادی همچون زنان و کودکان که بیشتر در معرض آسیب اند، آموزش داده می شوند.
مرتضوی در خصوص سایر اقدامات معاونت پیشگیری از جرم دادگستری گفت: موضوع دیگری که دنبال می کنیم این است که منشور پهلوانی را ایجاد کنیم، امروز قهرمان داریم اما پهلوان کم داریم؛ منش پهلوانی برگرفته از زمان قدیم و حضرت علی (ع) است.
وی ادامه داد: قدیم، یک پهلوان به یتیم سر می زد و سعی می کرد به خانه ها شادی در بیاورد، در حالی که در قهرمانی فقط مقام مهم است.
معاون پیشگیری از جرم دادگستری با اعلام خبر راه اندازی بنیادی با نام پهلوانی ، ادامه داد: در کنار جلوگیری از جرائم مخل امنیت مردم همانند سرقت به عنف و زورگویی و جعل و کلاه برداری با راه اندازی موسسات مشاوره ای در کنار مجتمع های قضائی به مسئله خانواده نیز با عنوان طرح خانواده پایدار پرداخته می شود.
مرتضوی با اشاره به تصادفات خیابانی و جاده ای و مقایسه آن با یک قتل عمد گفت: شاید تصادف همانند یک قتل عمد سر و صدا بلند نکند اما جان انسان ها در هر شرایطی مهم است و فرقی بین یک تصادف اتوبوس که منجر به مرگ چنیدن نفر می شود با یک قتل عمد نیست.
وی ادامه داد: کارگروه ویژه تصادفات را راه اندازی کرده ایم، از جمله اقدامات آن تست الکل گرفتن از رانندگان متخلف است ؛ علاوه بر آن یک سالن تشریح پزشکی قانونی راجع به تصادفات جاده ای ایجاد کرده ایم که اقشار پر تحرک همانند جوانان از آن بازدید به عمل آورند و نسبت به عواقب رانندگی پر خطر آگاه شوند.
معاون پیشگیری از جرم دادگستری در خصوص اقدامات دادگستری در مبارزه با گران فروشی و احتکار نیز گفت: 200 ناظر افتخاری را آموزش داده ایم و به بازار فرستاده ایم تا بر آن نظارت داشته باشیم، بعضی از احتکارهایی که با آن برخورد شده است، توسط همین ناظران مردمی که تحت عنوان ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی کشور است ، به ما اعلام شده است.
مرتضوی تاکید کرد: کار نظارت را باید به خود مردم واگذار کرد اما با آموزش، 200نیرو ناظر یعنی در همه ی محلات اطلاع داریم که در کدام خانه برنج و روغن و مواد ضروری مردم احتکار می شود.