به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، فرشید کی نیا صبح امروز در یازدهمین جشنواره دانشجویان مبتکر و نوآور بسیجی مراکز آموزش عالی کرمان با اشاره به اینکه از منظر پژوهشی و علمی کشور ما در مرحله بسیار حساسی قرار دارد، تصریح کرد: در سال های گذشته این نیاز کمتر احساس می شد؛ اما با فشارهای دشمنان به ضرورت بسیج علمی پی برده ایم.
وی افزود: کشور ما با توجه به اینکه اصلالت اسلامی دارد، نیازمند یک بسیج علمی و صنعتی است.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان با اشاره به اینکه این بنیاد با فرمایش مقام معظم رهبری راه اندازی شده است، بیان داشت: بنیاد نخبگان کرمان یک سال و نیم سابقه فعالیت دارد.
کی نیا شناسایی، جذب استعدادهای درخشان و نخبگان را از اهداف این بنیاد عنوان کرد و گفت: شناسایی نخبگان در این استان با برگزاری اردوهای علمی از دبیرستان ها آغاز شده است که در سال های آینده نتیچه آن مشخص خواهد شد.
وی افزود: بنیاد نخبگان به دانشجویانی که در کنکور و رشته های خود رتبه برتر دارند، خدماتی را ارائه می دهد.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان فرار نخبگان از کشور را جوسازی دشمنان دانست و گفت: دانشجویان بسیجی با درکی که از تهدیدات دشمنان دارند باید در راستای فرهنگ سازی این موضوع در دانشگاه ها تلاش کنند و جلوی سو استفاده علمی دشمنان از نخبگان ایران را بگیرند.
کی نیا افزود: امکانات مالی نخبگان موضوعی مهم در رابطه با عدم تسلیم آنها به دشمنان است.
وی به مسئولان سازمان های بسیج پیشنهاد داد که دانشگاه بسیج را در جهت حفظ ارزش های انقلاب و دفاع از آرمان های انقلاب تأسیس کنند.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان با بیان اینکه پیشنهاد دیگری در راه اندازی مجموعه ژورنال های بسیجی شده است، گفت: این امر باعث می شود که اساتید و دانشجویان برای انتشار مقالات خود متکی به مجلات خارجی نباشند.
کی نیا افزود: ما باید از پتانسیل علمی دانشگاهیان در جهت داشتن مقالات اختصاصی اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه بنیاد در دو زمینه نخبگان و مخترعان فعالیت می کند، گفت: شناسایی مخترعان کافی نیست و کار اختراع که از ایده و فکر است، بسیار سخت می باشد.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان با اشاره به اینکه برای تسهیل در کار مخترعان و نخبگان، «مراکز رشد شرکت های فناوری» و «پارک علم و فناوری» وجود دارد، گفت: در این مراکز اختراعاتی که ثبت شده است بعد از تأیید به عنوان یک شرکت نوآور ثبت می شود.
کی نیا تصریح کرد: در این مراکز همچنین ارائه وام های بدون بهره و امکانات آزمایشگاهی برای ساخت ایده مخترعان داده می شود و دو سال به مخترعان اجازه داده می شود، ایده را نیمه صنعتی کنند و بعد از تأیید به پارک علم و فناوری معرفی می شود.
وی از ثبت 200 شرکت نوآور در پارک علم و فناوری کرمان خبرداد و افزود: این شرکت ها در رشته های معماری، ساخت بتن، شیمی و محصولات نانو فعالیت می کنند.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان با بیان اینکه این استان از پتانسیل های بالای علمی بهرمند است و علی رغم اینکه فاصله آن از پایتخت دور است، تصریح کرد: این استان از لحاظ امکانات برای نخبگان چیزی کم ندارند.
کی نیا بیان داشت: تمام شرکت هایی که بر پایه یک ایده علمی طرح می دهند شرکت های دانش بنیان نامیده می شود.
وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به شدت پیگیر برنامه های بنیاد نخبگان هستند، گفت: دولت هم با توان خود راهکارهایی اجرا کرده است تا از ماکسیمم ایده ها و ظرفیت ها استفاده کنیم.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان افزود: تأسف انگیز است که بعضی از اساتید دانشگاه های کرمان پژوهش های خود را به ثبت نمی رسانند.
کی نیا تصریح کرد: باید پایان نامه های تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه ها به تجاری سازی برسانیم تا اینکه استان کرمان به خودکفایی برسد.
وی با بیان اینکه کرمان در کشور معروف به بهشت معادن است؛ اما آمار ناامید کننده ای از شرکت های فناروی معدن داریم، گفت: باید به پایان نامه های دانشجویان در زمینه معادن توجه بیشتری شود چون کشور نیاز دارد.
رئیس بنیاد نخبگان کرمان انتشار مقالات پژوهشگران ایرانی در ISI را زیاد عنوان کرد و افزود: اگر مقالات پژوهشگران حداقل سه مورد نوآوری داشته باشند در مقالات ISI منتشر می شوند؛ اما تعداد کمی از این نوآوری به تولید می رسد.
کی نیا خاطرنشان کرد: جوانان ایران به کشور و دینشان پایبند هستند، فقط باید یک کار فرهنگی- اجتماعی بیشتری در زمینه نخبه پروری انجام گیرد.