رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: فقدان واحدهای تحقیق و توسعه 748 واحد صنعتی غیرفلزی لرستان را در معرض تعطیلی قرار داده است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، یاراحمدی دیروز در آیین تجلیل از پژوهشگران نمونه دانشگاه لرستان تصریح کرد: در لرستان با وجود اینکه بیش از سه درصد منابع کانی های غیرفلزی جهان را در اختیار داریم، اما 748 واحد صنعتی کانی های غیرفلزی استان در حال تعطیلی هستند و علت اصلی آن فقدان واحدهای تحقیق و توسعه است که وظیفه آنها انتقال محصول تجاری سازی شده به واحدهای تولیدی می باشد.
وی با بیان اینکه ایران از حیث تکنولوژی های پیشرفته در دنیا بین رتبه 9 تا یک قرار دارد، افزود: با این حال از حیث ایجاد فضای کسب و کار در بین 155 کشور دنیا رتبه 144 را داریم و دلیل این فاصله عمیقی که اتفاق افتاده، این است که روند انتقال توان علمی که در دانشگاه ها و پژوهشکده ها داریم، به پیکره صنعت اتفاق نیفتاده است.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان گفت: اتفاق خوبی که در یک ماهه اخیر افتاده ابلاغ آیین نامه حمایت از شرکت های دانش بنیان است که به گواه کلیه متخصصین جهانی این قانون، یکی از پیشرفته ترین قانون های حمایت از شرکت های دانش بنیان در دنیا است و اگر اجرایی شود بخش اعظمی از مشکلات کشور در حوزه صنعت و اقتصاد را می توان با توان دانشگاه ها رفع کرد.
وی ادامه داد: آنچه که در دنیای پیشرفته اتفاق می افتد استفاده از جریان دانش در تولید و اقتصاد است و فرآیند اصلی تولید زمانی تبدیل به یک تولید مبتنی بر دانش می شود که از کانال توسعه و نوآوری عبور کند و برای اینکه این محقق شود، باید جریان دانش و پژوهش های صورت گرفته از پیکره دانشگاه ها به پیکره صنعت تزریق شود.