به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام زمانی صبح امروز در همایش «رسول مهر، وحدت در سایه سار بصیرت و بیداری اسلامی» که به همت حوزه علمیه خراسان و در محل اردوگاه مازندران برگزار شد، ضمن تبیین ضرورت وحدت از دیدگاه قرآن بیان کرد: در عالم اسلام ظاهرا هیچ کس مخالف وحدت نیست؛ اما در عمل دچار گرفتاری هایی هستیم.
وی در میان علما و روحانیون سنی و شیعه حوزه های علمیه استان های خراسان سخنرانی می کرد و هشت دلیل را مانع تحقق وحدت میان مسلمانان دانست.
معاون بین الملل حوزه های علمیه کشور مانع اول تحقق وحدت را داشتن اندیشه تکفیری دانست و گفت: بعضی از علمای شیعه و سنی بسیار شتاب زده دیگران را کافر می دانند؛ در حالی که کفر شرایطی دارد.
زمانی افزود: اگر یک نفر اعتقادی به توسل یا شفاعت داشت، بر فرض اینکه اشتباه نیز باشد؛ در نهایت خطا یا گناه کرده است؛ اما کافر نیست.
وی بزرگنمایی اختلافات و غفلت از کثرت مشترکات را از موانع دوم تحقق وحدت دانست و گفت: بعضی از افراد بین مذهب خود و سایر مذاهب فاصله زیادی قائل می شوند، وقتی از این افراد سوال می شود که چند مورد از این اختلافات را بشمارید، تعداد محدودی را می گویند.
معاون بین الملل حوزه های علمیه کشور ادامه داد: مثلا یک شیعه می گوید که اهل تسنن محب ائمه (ع) نیستند؛ در حالی که اهل تسنن نه تنها محب اهل بیت (ع) هستند، بلکه عاشق آنها نیز می باشند.
زمانی عامل و مانع سوم را تلقی نادرست از وحدت دانست که باعث شده است، بعضی ها فکر کنند که اگر اهل سنت، شیعه را قبول کرد، دیگر باید سنی بودن را کنار بگذارد.
وی افزود: وحدت و اتحاد یعنی دو طرفه بودن، نه اینکه یک شیعه سنی شود یا یک سنی شیعه؛ غرض از وحدت اثبات یک مذهب نیست.
معاون بین الملل حوزه های علمیه کشور مانع چهارم را این گونه بیان کرد: بعضی از افراد تندرو تصور می کنند که وقتی قائل به وحدت شدند، دیگر ملاحظات مذهبی را نباید رعایت و بیان کنند، یعنی از مواضع خود کوتاه بیایند؛ در حالی که شیعه و سنی باید فقه خود را بگویند و آموزش بدهند؛ اینکه می گویند نگویید به این معنی است که اهانت نکنید، در واقع در مسائل اختلافی، عالمانه بحث کردن اشکالی ندارد.
زمانی عصبانیت از رفتار جاهلانه و زشت بعضی از افراد تند مذهب مقابل یکدیگر را از موانع پنجم تحقق وحدت عنوان کرد و گفت: بعضی از شیعه ها وحدت را قبول ندارند؛ چون عبدالمالک ریگی را می بینند که سر یک جوان شیعه بی گناه را می برد.
وی افزود: بعضی از اهل تسنن هم می گویند: چون فلان روحانی شیعه در شبکه ماهواره ای علیه اهل سنت سخنرانی می کند، پس وحدت را قبول نداریم؛ در حالی که نباید کار جاهلان را بر گردن دیگران انداخت؛ عاقلان با هم وحدت می کنند، نه جاهلان.
معاون بین الملل حوزه های علمیه کشور تعصب منفی و متهجرانه و عدم اطلاع از دانش دیگران را مانع ششم دانست و گفت: یعنی بعضی از افراد احساس نیاز به دانش دیگران ندارد!
زمانی ادامه داد: باید از منابع یکدیگر استفاده کرد؛ چرا باید یک عالم سنی از معارف اهل بیت استفاده کند، سخنان ائمه (ع) را بخواند هرکدام مناسبش بود، استفاده کند.
وی تاثیر پذیری بعضی از علمای ساده سنی و شیعه از تحریکات دشمنان را مانع هفتم دانست و افزود: وقتی با بعضی از علمای سنی که حرف های تندی زده اند، صحبت می کنیم، متوجه می شویم که چند نفر خناس مدام در گوشش حرف های تفرقه افکنانه زده است و این عالم هم باورش شده است.
معاون بین الملل حوزه های علمیه کشور در خصوص مانع هشتم بیان کرد: یکی از علل عدم قبولی وحدت، توطئه آمریکایی ها و دشمنان اسلام است.
زمانی ادامه داد: دشمن هر ساله چندین میلیون دلار را به طور رسمی برای مبارزه علیه اسلام تصویب می کند و بسیاری از این پول ها به طور غیر مستقیم به بعضی از افراد سنی و شیعه می رسد.