به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمود شبستری روز گذشته در جمع خبرنگاران در ساختمان آموزش دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه تکلیف و اقدامات ما حول برنامه پنجم توسعه است و اینکه تاکنون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در کلیه شاخص ها توانسته خوب عمل کند، تصریح کرد: در شاخص های بهداشتی روند ها رو به بهبود بوده است؛ به طوری که مرگ و میر مادران باردار که رقم آن در کشور 20 تا 22 هزار نفر در هر 100 هزار نفر بوده، این رقم در استان خراسان رضوی 10 درصد می باشد، و همچنین بروز موارد سل در استان رو به کاهش رفته که یکی از عوامل نزول این بیماری فعال شدن بخش بستری بیمارستان شریعتی و آزمایشگاه های آن بوده است.
وی در خصوص ساخت خانه های بهداشت در روستاهای بالای 100 خانوار بیان کرد: با کمبود 176 خانه بهداشت مواجه بودیم که با کمک وزارت بهداشت و استانداری آنها را تکمیل کردیم و حدود دو سوم ساخت و سازهای پایگاه و خانه های بهداشت در جنوب شهر بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه میانگین تعداد تخت های بیمارستان استان از میانگین کشور بیشتر بوده است، بیان داشت: 1550 تخت در حال ساخت است که 540 مورد آن مربوط به بیمارستان امام رضا (ع) است که تاکنون 80 درصد آن بازسازی شده است.
شبستری ادامه داد: شش بیمارستان افتتاح شده و 9 بیمارستان دیگر در حال ساخت است و با تاسیس 122 تخت در اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) در اردیبهشت سال آینده در صددیم تخت ها را به ساخت تخت های ویژه سوق دهیم.
وی با اشاره به اینکه نوبت عمل جراحی قلب باز از چند ماه به 48 ساعت کاهش یافته است، بیان داشت: این به معنی کاهش جراحی قلب باز نبوده؛ چرا که ما در سال جاری 2000 مورد جراحی قلب باز داشتیم و تعداد تخت های ICU به دو برابر افزایش یافته است و از طرفی دو اتاق جراحی قلب به بیمارستان امام رضا(ع) افزوده شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پیوند ریه در بیمارستان منصریه تا ماه آینده خبر داد و گفت: روی پیوند کلیه نیز سرمایه گذاری شده و دو تا سه ماه آینده راه اندازی می شود.
شبستری در خصوص رشد شاخص های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: با گسترش رشته های تحصیلات تکمیلی، در حال حاضر30 درصد دانشجویان دانشگاه دراین مقطع مشغول به تحصیل هستند که این نشان از توانمندی دانشگاه است.
وی تاسیس دانشکده های اقماری در دانشگاه های علوم پزشکی تربت جام، قوچان، کاشمر و درگز، کیفی سازی آموزش، افزایش دانشکده های دانشگاه و نیز نگاه ویژه به دانشکده طب سنتی را از مواردی دانست که در برنامه پنجم توسعه مورد توجه مسئولان نظام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با توجه به تحریم ها تاکید کرد: با وجود اینکه 97 درصد داروها تولید کشورمان است؛ ولی سه درصد دیگر جزو داروهایی است که قیمت آن گزاف است و در حال حاضر تولید آن به لحاظ فناوری بسیار مشکل است و از خارج تامین می شود و در شرایط حساس تحریم تمرکز روی طب و داروهای سنتی به نفعمان خواهد بود که در این راستا به دنبال ساخت دانشکده جدید طب سنتی هستیم و درصددیم دوره های آموزشی کوتاه مدت طب سنتی را برای فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی در نظر بگیریم.
شبستری در ادامه بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها دانشگاهی بوده که در حوزه قرآن پژوهی کار کرده است و جزو حوزه های برتر در بحث عفاف و حجاب بوده است.
وی در پایان از ساخت بیمارستان سرطان، قلب و جامع زنان که جزو مصوبات سفر هیئت دولت به استان بوده است، خبر داد.