کد خبر:۲۲۸۶۵۲
برای نخستین بار در کشور؛

عمل ترمیم دریچه قلب جنین در شکم مادر در شیراز انجام شد

رئیس بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک غدیر شیراز گفت: برای نخستین بار در کشور عمل ترمیم دریچه قلب روی جنین توسط تیم پزشکی پژوهشکده این بیمارستان انجام شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مسعود امینی دیروز در نشست خبری در این بیمارستان تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور عمل ترمیم درچه قلب روی جنین توسط تیم پزشکی پژوهشکده بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک غدیر شیراز انجام شد.

 

وی افزود: در این عمل جراحان و پزشکان دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق شدند جنین هفت ماهه ای که در شکم مادر دچار تنگی یکی از دریچه‌های قلب بود و نیاز به باز و گشاد شدن داشت، را درمان کنند.

 

رئیس بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک غدیر شیراز گفت: این عمل استثنایی علمی، با موفقیت به پایان رسیده و هم اکنون با گذشت چهار تا پنج روز از عمل، جنین و مادر در وضعیت خوبی هستند و امیدواریم که بعد از تولد، قلب نوزاد مشکلی نداشته باشد.

 

امینی خاطرنشان کرد: این عمل جراحی با همکاری مرکز تحقیقات جراحی جنین، مرکز تحقیقات لاپروسکی و مرکز تحقیقات طب مادر و جنین دانشگاه علوم پزشکی در بیمارستان فوق تخصصی مادر و کودک شیراز انجام شد.

 

حمیرا وفایی، یکی از اعضای اصلی این تیم پزشکی که فلوشیپ طب مادر و جنین و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز است، نیز گفت: در این روش، از درون رحم با هدایت سونوگرافی، سوزن مخصوص را وارد حفره قلب کرده و رفع انسداد را انجام دادیم.

 

وی ادامه داد: این تیم متشکل از فوق تخصص‌های طب مادر و جنین، جراحی اطفال، جراحی کلیه و مجاری ادرار، جراحی مغز و اعصاب، متخصص قلب اطفال، جراح قلب اطفال، متخصص بیهوشی و متخصص ژنتیک است.

 

وفایی خاطرنشان کرد: برای انجام عمل بر روی انسان، ابتدا با همکاری دانشکده دامپزشکی یک سری عمل جراحی روی گوسفند به صورت تحقیقی انجام شد و هنوز این تحقیقات ادامه دارد.

 

نایب رئیس تیم جراحی درون رحم دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان داشت: ناهنجاری‌های مادرزادی سه دسته هستند؛ دسته اول ناهنجاری‌های کشنده ای است که اگر در سن حاملگی مناسبی مراجعه شود، اجازه سقط درمانی و ختم حاملگی داده می‌شود.

 

وی اضافه کرد: یک دسته دیگر از ناهنجاری‌ها کشنده نیستند، اما نقص مهم محسوب می‌شوند و در زندگی فرد تاثیر می‌گذارند که بعضی از این ناهنجاری‌ها اگر درون رحم یا حین زایمان درمان شود از عوارض بعدی کاسته می‌شود.

 

این فلوشیپ فوق تخصصی طب مادر و جنین ادامه داد: دسته سوم ناهنجاری‌های خفیفی هستند که در درون رحم درمان نشده و باید بعد از تولد پیگیری شوند.

 

وفایی بیان کرد: بنابر قانون ایران فقط به مواردی اجازه سقط جنین داده می‌شود که پیش از هفته شانزدهم حاملگی تشخیص داده شده و کشنده باشند.

 

وی بیان داشت: ناهنجاری کشنده قلبی اجازه سقط جنین پیدا می‌کند، اما ناهنجاری قلبی که تنگی دریچه است و بعد از تولد با یک جراحی ترمیم می‌شود، اجازه سقط ندارد.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به خانم های باردار توصیه کرد که به طور حتم از هفته 11 تا 14 و 18 تا 20 حاملگی با سونوگرافی نسبت به بررسی وضعیت جنین اقدام کنند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار