به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین دهنوی امروز در همایش «اصل همتایی برای ازدواج» که در دانشکده علوم اقتصاد و اداری دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، تصریح کرد: یکی از مهمترین اصول در اصل همتایی، مسائل اعتقادی است. اگر فاصله از لحاظ مذهبی زیاد است در امر ازدواج باید احتیاط کرد. کسی که خود معتقد است و بخواهد با کسی ازدواج کند که اهل نماز نیست، این مشکل زاست؛ چه بسا که فردی که نماز نمی خواند، خمس و زکات و سایر احکام شرعی را نیز رعایت نمی کند. کسی که اهل حجاب نیست را نمی توان با ازدواج کردن بگوییم عوض می شود، البته در هر صورت استثنائاتی وجود دارد، اما باید در هر صورت احتیاط کرد.
وی در ادامه افزود: بعد از ازدواج اگر متوجه شویم که از لحاظ اعتقادی همسر ما مشکل دارد مطلقا گناهان مرد و زن مجوز طلاق نیست، اما تنها راه اصلاح همسر بکارگیری عنصر عاطفه است؛ محبت و مهربانی تنها راه اصلاح آدمهاست.
این کارشناس مسائل خانواده با بیان اینکه خرده فرهنگها مشکلی ایجاد نمی کنند، ادامه داد: وجود مشکل در اصل تفاوت فرهنگهاست؛ امکان دارد کسی که در تهران زندگی می کند با فردی که در مشهد زندگی می کند از لحاظ خرد فرهنگ تفاوتهایی داشته باشند، اما اگر یک جوان از ترکیه با یه خانم چینی ازدواج کند؛ اینجاست که با بحران طرف می شود، بنابراین باید تفاوتها را شناخت.
دهنوی در خصوص تفاوت تحصیلات بین زوجین گفت: ازدواج در سنین متعارف بهتر است. تحصیلات آقا از خانم یکی بالاتر باشد، این بخاطر اینست که مرد نقش حمایت گری دارد و مطلوب هم اینست، اما در سنین بالاتر با شرط اینکه زن مدرک تحصیلی را چماق نکند و دائم به سر مرد بکوبد، موردی ندارد.
وی ادامه داد: دختران در سنین زیر 18 سال چون تزلزل عاطفی دارند، بهتر است ازدواج نکنند؛ چه بسا بسیاری در این سن همسر خود را انتخاب می کنند ولی بعد از آن اظهار پشیمانی و ندامت می کنند.
کارشناس مسائل خانواده با بیان حدیثی از پیامبر(ص) در مورد اینکه با غریبه ازدواج کنید تا بچه هاتان نحیف و بیمار نشوند، افزود: مطلوبترین ازدواج، ازدواج با آشناست؛ یعنی نه فامیل نه غریبه، این نوع ازدواج هم برکات ازدواج فامیلی که همان شناخت است را دارد، هم برکات ازدواج با غریبه که همان بحث سلامت از لحاظ ژنتیک است را دارد.
دهنوی بیان داشت: برای ازدواج وضعیت فعلی طرفین ملاک است. نمی توان به قولها اعتماد کرد. اگر خانمی اشتغال برایش مهم است، درس برایش مهم است،÷ نباید به قولی که در حین خواستگاری از طرف مقابل می گیرد اعتماد کند؛ البته باید موقعیت ها را سنجید و نباید به خاطر این امور که اساس زندگی نیست، فرصتها را از دست داد.
وی با بیان اینکه داع العشق از اقسام جنون است، گفت: داع العشق که به عشق یک طرفه تعبیر می شود، مخصوص خانم هاست، زیرا مردی که عاشق باشد به خواستگاری می رود. اگر جواب مثبت بشنود می گوید الحمد الله و اگر جواب منفی بشنود می گوید الله اکبر و به سراغ بعدی می رود. این خانم است که باید مواظب باشد و قیاس به نفس نکند.
کارشناس مسائل خانواده در بحث تفاوت طبقاتی بیان داشت: اگر مرد از لحاظ شرایط مادی پایین تر از زن است این ازدواج هم توصیه نمی شود، چون مرد نمی تواند شان زن را که در خانواده مرفه بزرگ شده حفظ کند.
دهنوی در بیان آداب خواستگاری اذعان کرد: دختر جایگاه دارد؛ برای ازدواج مستقیما نباید از دختر خواستگاری کرد، باید اصولی و از راه خانواده ها اقدام شود. فرایند خواستگاری، مشاوره و تحقیقات صورت پذیرد تا دختر هم بتواند بهتر تصمیم گیری کند و در شرایط عقلانی پاسخ دهد.
وی در پایان با تاکید بر عاقلانه ازدواج کردن و عاشقانه زندگی کردن گفت: علت اصلی طلاق ها در عشق های آتشین، دوستی های قبل از ازدواج است و با توجه به اینکه وصال مدفن عشق است، به محض ازدواج خارهای دو طرف آشکار می شود و عیبهای یکدیگر را می بینند و اینجاست که مشکلات آغاز می شود.