کارشناس حوزه جنگ نرم گفت: آمریکایی ها در کانونهای تفکر و مراکز فکری خود به این مرحله رسیدند که باید در روشهای مقابله با ایران تجدیدنظر کنند.
سردار علی محمد نائینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بندرعباس، تصریح کرد: امروز آمریکایی ها باید در الگوی برخورد با نظام جمهوری اسلامی ایران قطعا تجدید نظر کنند؛ چراکه در راهبردهای خود که تضعیف ایران بود شکست خورده اند و همچینن طرح های آنها در سوریه نیز به عنوان یکی از محورهای مقاومت شکست خورده است.
وی افزود: اهداف و منابع آمریکایی ها با انقلاب اسلامی در دوره های مختلف به خطر افتاده است؛ بنابراین روش های مختلفی هم در مواجه با انقلاب اسلامی تجربه کردند، یک دهه مقابله سخت و نیمه؛ یعنی از روش های تجربه شده جنگ تا شورش و کودتا بهره گرفتند و نهایتا به این نتیجه رسیدند که برآوردهایشان از ظرفیت ها و قدرت جمهوری اسلامی اشتباه است.
رئیس دانشکده و پژوهشکده فرهنگی- اجتماعی دانشگاه امام حسین(ع) بیان داشت: آمریکایی ها در کانون های تفکر و مراکز فکری خود به این مرحله رسیدند که باید در روش های مقابله با جمهوری اسلامی ایران تجدیدنظر کنند؛ بنابراین به جنگ نرم و مهار نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق روش های نرم افزارانه رسیدند.
نائینی ادامه داد: مهار نظام از طریق جنگ برای آمریکایی ها به معنای این است که آمریکایی ها با یک قدرت تعیین کننده تاثیرگذار مواجه اند که عمق راهبردی دارد و موازنه قدرت به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است و امکان براندازی با روش های سخت وجود ندارد.
وی تصریح کرد: ماهیت انقلاب اسلامی از ابتدا تهاجمی بوده و روند قدرت یابی هم همیشه به نفع جمهوری اسلامی ایران بوده است؛ بنابراین آمریکایی ها تا حالا نتوانستند در تغییر موازنه قدرت و تضعیف عمق راهبردی نظام جمهوری اسلامی ایران کار موفقی انجام دهند.
رئیس دانشکده و پژوهشکده دانشگاه امام حسین(ع) بیان داشت: ما معتقدیم جنگ نرم یک حرکت انفعالی و در عین حال بهره گیری از همه ظرفیت های غرب علیه ابعاد مختلف قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران است.
نائینی ادامه داد: امروز غرب با سه واقعیت «پیشرفت های چشمگیر نظام جمهوری اسلامی در عرصه های مختلف به گفته مراکز علمی غربی»، «تغییر موازنه قدرت در ابعاد مختلف به نفع ایران، موقعیت برجسته ایران در بحث بیداری اسلامی» و سوم «بحران های عمیق غرب که در جامعه خود دچار است» مواجه اند.
تهدید ایران برای آمریکایی ها پرهزینه است
این کارشناس مسائل استراتژیک تصریح کرد: آمریکایی ها باید در الگوی برخورد با نظام جمهوری اسلامی ایران تجدیدنظر کنند؛ چراکه در راهبردهای خود که تضعیف ایران بود شکست خورد و در سوریه به عنوان یکی از محورهای مقاومت نیز شکست خوردند.
وی ادامه داد: امروز بسیاری از نخبگان سیاسی آمریکایی تاکید دارند که درک درستی از تحلیل ایران نداشتند و می دانند تقابل با ایران بی فایده است و واقعا تقابل با ایران قدرتمند از منظر بسیاری از صاحبنظران غربی منطق ندارد.
تضعیف جایگاه اسرائیل در مبادله قدرت
نائینی گفت: آمریکایی ها می دانند که نظام جمهوری اسلامی در داخل عمق مردمی دارد و در همه مولفه های قدرت از موقعیت ممتازی برخوردار است؛ چراکه تهدید ایران برای آمریکایی ها پرهزینه است.
رئیس دانشکده و پژوهشکده دانشگاه امام حسین(ع) افزود: امروز جایگاه اسرائیلی ها در مبادله قدرت به شدت کاهش یافته است، در گذشته اگر کشوری جرائت نمی کرد علیه اسرائیلی ها موضع گیری کند امروز حمایت از اسرائیل برای آمریکایی ها پر هزینه شده، این ها اتفاقات مهمی است.
وی گفت: به عنوان مثال همین تحریم ها برای ناکارآمد کردن جمهوری اسلامی ایران در داخل و خارج است، تجربه نشان داده ملت ایران اگر دوباره با هوشمندی به مقاومت و ایستادگی ادامه دهند و این جنگ اقتصادی را به تحول اقتصادی تبدیل کنند، با بهره گیری از تقویت تولید ملی قطعا در مقابل غرب به بازدارندگی می رسد.
تقابل بین مسئولان در درون حاکمیت؛ عامل جنگ روانی پردامنه
علی محمد نائینی بیان داشت: غرب به این نتیجه رسیده است که تهدید با هر الگو و روشی بی فایده است؛ امروز دشمن گزینه مقابله سخت و نیمه سخت را که جزو گزینه های آخر است و روش های گزینه های نرم برای محاسبات مسئولان و کاهش برای از بین بردن عزم و اراده در مردم در پیش گرفته است.
رئیس دانشکده و پژوهشکده دانشگاه امام حسین(ع) افزود: یکی از مصادیق این کار نیز کاهش توانایی های کشور در داخل است، در واقع یکی از محورهایی که غربی ها قبل از انتخابات سال آینده دنبال می کنند، جنگ روانی پردامنه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی گفت: دشمن برای بی اعتبار کردن موقعیت جمهوری اسلامی در محیط خارجی و دامن زدن به نارضایتی ها در داخل به دنبال یکی از محورهای مهم درونی کردن چالش ها و تقابل ها به خصوص در درون حاکمیت بین مسئولان است.
نائینی تصریح کرد: این موضوع یکی از راهبردهای جدی است که وقتی گسست در حاکمیت ایجاد شد و چالش های نظام درونی شد، کارآمدی نظام، سیاست ها و مدیریت نظام کاهش می یابد و در نتیجه بر روی امید مردم تاثیر می گذارد و می تواند فضای کشور را آشفته کند و این خواست دشمن است.
این کارشناس جنگ نرم تاکید کرد: امروز نیروهای انقلاب باید بسیار هوشمند عمل کنند، نیاز به رصد و تحلیل درست وضعیت است و باید بر روی فرمول های مورد تاکید مقام معظم رهبری توجه و تمرکز کرد؛ چراکه رهبر انقلاب محور استراتژیک و شاخص است.
سیاسی کردن فضای مدیریت اقتصادی؛ سمی مهلک
وی خاطرنشان کرد: مدل هایی که به وحدت، همگرایی و آرامش در کشور به خصوص در جبهه انقلاب اسلامی و در چارچوب نظام بر محور رهبری تاکید دارد باید مورد حمایت قرار بگیرد.
نائینی با بیان اینکه متاسفانه به شعار سال و دغدغه های رهبر انقلاب توجه نشده است و در واقع دستور کار عملی و اجرایی در این راستا ندیدیم، گفت: امروز دغدغه اصلی باید تمرکز بر حل مسائل معیشتی و اقتصادی مردم باشد، این مطالبه جدی مقام معظم رهبری است.
این مدرس دانشگاه سیاسی کردن فضای مدیریت اقتصادی را سم مهلک در این راستا دانست و افزود: سیاست کارآمد زمانی موثر خواهد بود که در پرتو همگرایی دولت و مجلس تولید شود.
مبارزه با مفاسد اقتصادی حقیقی باشد
وی تصریح کرد: وظیفه اصلی دولت این است که برای مقابله با چالش تحریم های اقتصادی این تحریم را با توجه به اینکه کشور ظرفیت های زیادی دارد و همه کارشناسان هم معتقدند ما مشکل ظرفیت نداریم، این جنگ اقتصادی را به یک تحول اقتصادی تبدیل کنند تا تولید ملی محقق شود.
نائینی افزود: مبارزه با مفاسد اقتصادی باید حقیقی باشد و شعار فایده ندارد و همه کسانی که دم از مبارزه با مفاسد اقتصادی می زنند باید به مبارزه حقیقی با فساد اقتصادی کمک کنند؛ چراکه نمی توان با کاهش اعتماد به ساختارها و دستگاه های نظام پرچم مبارزه با مفاسد اقتصادی را به دست گرفت.
رئیس دانشکده فرهنگی- اجتماعی دانشگاه امام حسین(ع) خاطرنشان کرد: برخی کارآمدی نظام و تضعیف دستگاه قضایی را هدف قرار می دهند، بعد پرچم مبارزه با مفاسد اقتصادی را به دست می گیرند؛ درحالی که سر منشا فساد اقتصادی در سیستم ها و رویه های اجرایی کشور هستند.
وی ادامه داد: شعار دادن، لیست و رفتار تبلیغاتی و ادعای مبارزه با مفاسد مشکلی را حل نمی کند.
نائینی گفت: باید توجه داشت کسی که در مقابله با مفاسد اقتصادی رفتارهای مغایر با تدابیر رهبر انقلاب را دارد و دستگاه ها و نهادهای مسئول را در مقابله با مفاسد اقتصادی تضعیف می کند و دستگاه قضایی را کاهش می دهد، قطعا اعتقاد واقعی به مبارزه با مفاسد اقتصادی ندارد.
جنگ نرم جدی است
این استاد دانشگاه تصریح کرد: باید نیروهای انقلابی بر خط بصیرت، جلوی انحراف از مسیر انقلاب را بگیرند و بدانند که انتخابات آینده فرصتی است برای بروز اهداف پنهان بعضی جریان های منحرف، لذا رسالت آنها این است که انحراف از مسیر انقلاب را رصد و پیش بینی کنند و در مقابل انحراف از مسیر انقلاب، با اقدامات پیش دستانه فرصت را از جریانات انحرافی بگیرند.
نائینی گفت: نقش اصلی نخبگان فکری رسیدن به تحلیل دولت از وضعیت فعلی یعنی مهم ترین رسالت این است که اولا باور کنیم جنگ نرم جدی است، بعد نخبگان و افسران جنگ نرم این صحنه را درست تبیین کنند؛ چراکه تبیین درست براساس فهم درست شکل می گیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اولین کاری که اساتید دانشگاه ها برعهده دارند دستیابی به تحلیل درست برای تبیین موثر به خصوص در محیط های دانشجویی است؛ بنابراین این صحنه ها، دارای یک پیچیدگی خاصی است.