دانشگاه هرمزگان تنها دانشگاه استان است که از نعمت حضور شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس بهرهمند است.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ای شهید... ای آنکه بر کرانه ازلی و ابدی وجود بر نشسته ای، دستی بر آر و ما قبرستان نشینان عادات سخیف را نیز از این منجلاب بیرون کش. شهید سید مرتضی آوینی
واژه شهید به معنای حضور و دیدن گرفته شده و صفت مشبّه و دلالت بر ثبوت دارد و در قرآن کریم به عنوان گواه و شاهد (گواهان اعمال) آمده است.
قرآن کریم درباره شهیدان می فرماید: «وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» (هرگز کسانی را که در راه خدا کشته شده اند، مرده مپندار، بلکه زنده اند که نزد پروردگارشان روزی داده می شوند).
منظور از حیات، همان حیات واقعی است و در نقطه مقابل در آیات دیگری خداوند متعال حیات کافران را پس از مرگ، هلاکت و نابودی شمرده است.
بنابراین، حیات شهیدان و زنده بودن آنها سعادتمندی است که همه مؤمنان از آن بهره مند خواهند شد.
از طرفی، برخی از مردم تصور می کردند کسانی که در راه خدا جهاد می کنند و به شهادت می رسند، نابود شده و از بین رفته اند، به همین جهت قرآن کریم برای زدودن چنین تصوری می فرماید: کسانی که در راه خدا کشته می شوند، زنده اند و نزد پروردگار خویش از روزی بهره مند می شوند.
شهادت را نه در جنگ، بلکه در مبارزه می دهند، ما هنوز شهادتی بی درد می طلبیم، غافل از آنکه شهادت را جز به اهل درد نمی دهند...
بسیاری از شهدای دفاع مقدس ما از بطن دانشگاه ها و مراکز علمی به دفاع از خاک و ارزش های اسلام برخواستند تا در مقابل زیاده خواهی های دشمنان بایستند و تعداد آنها در استان هرمزگان هم کم نیست.
شهیدان امیدرضا گنجی زاده، سید علی اصغر جاهد، سید عبدالحسین موسوی شهواری، حسن دانشمند، بهنور نبی زاده، محمد قاسمی، منصور حیدری اصل، مهران رشیدی، محمد ایروش، علی رضایی سردره، احمد جلالی پور بندری، علی عبدلی زاده، حسین مسعودی، هدایت عسکری، هاشم لطفی زاه دهبارز، مجید قاسمی و اصغر اردشیری شهیدانی از استان هرمزگان هستند که روزی در بهترین رشته های تحصیلی دانشگاه های کشور مشغول تحصیل بودند، اما قلم علم و دانش را در راه دفاع از حق و حقیقت به ما جوانان امروز سپردند.
استان هرمزگان با وجود سه دانشگاه اصلی هرمزگان، علوم پزشکی و آزاد بندرعباس در مرکز شهر و واحدهای این دانشگاه ها در شهرستان ها فقط از نعمت دو شهید گمنام در دانشگاه هرمزگان برخوردار است و در سایر دانشگاه های این استان هنوز هیچ شهید گمنامی تدفین نشده است.
دانشگاه علوم پزشکی بندرعباس و دانشگاه های آزاد بندرلنگه و بندرعباس هم که درخواست تدفین شهید گمنام را داده اند، در نوبت دریافت گلدسته های خوش بوی ایمان و صداقت از زیر خاک های نرمی که راویتگر ایمان و شور حسینی آنها بودند، هستند.
و اما روایت حضور شهدای گمنامی که خود را به دانشگاه هرمزگان رساندند تا بار دیگر درس دفاع مقدس را در این دانشگاه طنین انداز کنند...
دانشگاه هرمزگان تنها دانشگاه این استان است که در سی ام آذرماه سال 88 با حضور مشتاق دانشجویان، اساتید، خانواده شهدا و مردم، این دانشگاه را متبرک به نام دو شهید هشت سال دفاع مقدس کرد.
این روزها برخی از دانشجویان ما در این استان از مظلومیت شهدای گمنام مصلی و کم لطفی برخی از مسئولان این استان گفتند؛ اما کسی صدای آنها را نشنید.
مسئولان هم با توجیهات خود و عدم پاسخ مناسب به سوالات دانشجویان و جوانان این استان، صرفا به دنبال پست و مقام خود هستند تا راه اصلی شهدا؛ این روزها مجتمع های تجاری برای مصلای بندرعباس آب و نام دارد، اما شهدای گمنام چه؟!
مصطفی شجاع آب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان در این خصوص اظهار داشت: در سال 88 دو شهید گمنام هشت سال دفاع مقدس در این دانشگاه طی مراسمی معنوی تدفین شدند که زمینه ساز برکت این دانشگاه گردیدند.
وی افزود: بعد از پیگیری های بسیار در سال 89 بالاخره در بهار سال 90 ساخت یادمان شهدای گمنام دانشگاه هرمزگان به تصویب رسید و کلنگ پروژه در مهر ماه سال 90 به زمین زده شد.
پیشرفت 50 درصدی فاز اول یادمان شهدای گمنام دانشگاه هرمزگان
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان ادامه داد: برگزاری مناقصه و اعلام نتیجه آن در بهار 91 گامی دیگر در ساخت یادمان بود و از تابستان 91 احداث فاز اول یادمان که شامل اسکلت بتنی آن بود آغاز شد و هم اکنون در بهمن سال 91 شاهد پیشرفت 50 درصدی فاز اول این یادمان هستیم.
شجاع آب گفت: شهدای گمنام محور برنامه های فرهنگی دانشگاه هستند و برنامه های ایام محرم، شبی با شهدا و اعیاد با محوریت شهدا برگزار می شود.
وی افزود: دغدغه اصلی دانشجویان این دانشگاه احتمال کند شدن روند ساخت یادمان در فاز بعدی است، چراکه در این وضعیت اقتصادی ثبات بر بازار حاکم نیست و هر روز قیمت ها در حال تغییر و تحول است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه هرمزگان گفت: یادمان شهدای گمنام به همت دانشگاهیان این دانشگاه و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس طراحی شد و مورد تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفت.
سامان قلتاشی، مسئول انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان نیز در این زمینه تصریح کرد: هرچند سال هاست جنگ تحمیلی پایان یافته است و ایران اسلامی شاهد درگیری های نظامی به مثابه هشت سال دفاع مقدس نبوده، ولی هم چنان درگیری حق و باطل و دنیای استکبار و انقلاب اسلامی ایران ادامه دارد.
وی افزود: دیروز اگرچه قالب جنگ، نظامی بود ولی امروز شکل آن عوض شده است؛ دیگر خطوط مقدم جبهه مرزهای غربی کشور نیستند؛ بلکه نقطه نقطه سرزمین بزرگ ایران اسلامی خط مقدم و نقطه درگیری است.
مسئول انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان بیان کرد: با تغییر مفهوم پیروزی به عنوان «ایجاد ذهنیت تسلیم در طرف مقابل» شاهد تغییر شکل جنگ از نظامی به فرهنگی، علمی و اقتصادی علیه انقلاب اسلامی ایران هستیم.
قلتاشی ادامه داد: دانشگاه نیز به عنوان یک مکان فرهنگی و علمی باید مورد توجه بسیار قرار گیرد و همانطور که پیروزی در جنگ نظامی مرهون ایثار و از خودگدشتگی افسران جنگ سخت بود، حال باید شاهد از خودگذشتگی و ایثار افسران جوان جنگ نرم در دانشگاه باشیم که الگو و نماد مبارزه آنان شهدایی هستند که حتی یک نام کوچک از خودشان باقی نگذاشتند.
حضور شهدای گمنام فرصتی ارزشمند برای دانشگاه هرمزگان
وی گفت: چند سالی است که فرصتی نصیب دانشگاه هرمزگان شده و مهمان شهدایی هستند که مقام ارزشمند و شامخی نزد خداوند منان دارند، این دانشگاه چه بخواهد و چه نخواهد به عنوان یک مکان علمی و فرهنگی باید توجه ویژه ای نسبت به این مسئله داشته باشد، البته اقداماتی نیز در این خصوص انجام داده اند، نظیر ساخت یادمان و توسعه آن که درحال انجام است.
مسئول انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه هرمزگان اظهار داشت: بنا بر قولی که مسئولان داده بودند قرار بود یادمان در ابتدای مهر ماه سال 91 به پایان برسد و قابل بهره برداری باشد که این اتفاق هنوز صورت نگرفته است.
قلتاشی گفت: اکنون پس از گذشت چند سال از حضور شهدا در دانشگاه هرمزگان باید پرسید که آیا مسئولان، دانشجویان و اساتید توانسته اند کاری درخور و شایسته شهدای گمنام انجام بدهند؟! آیا توانسته اند شهدا را به عنوان الگویی برای دانشجو و اساتید معرفی کنند؟ آیا از حضور شهدای گمنام که به عنوان یک فرصت بزرگ فرهنگی محسوب می شود، کمال استفاده شده است؟
سجاد امیریان، مسئول روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان نیز با بیان اینکه در مجموع 100 شهید گمنام در کل این استان تدفین شده اند، تصریح کرد: در حال حاضر 23 نقطه از این استان شهید گمنام دارد که از این تعداد دو شهید دانشگاه هرمزگان را متبرک کرده اند.
دانشگاه پیام نور جزو سیاست کاری دریافت شهید گمنام قرار نمی گیرد
وی با اشاره به اینکه از بین دانشگاه های این استان، فقط دانشگاه هرمزگان از وجود شهید گمنام برخوردار است، افزود: در حال حاضر دانشگاه های علوم پزشکی و دانشگاه های آزاد واحد بندرلنگه و بندرعباس درخواست شهید گمنام داده اند و دانشگاه پیام نور نیز درخواست داده، اما این دانشگاه جزو سیاست کاری دریافت شهید گمنام قرار نمی گیرد.
مسئول روابط عمومی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس هرمزگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیئت امنای شهدا در دانشگاه هرمزگان تشکیل شده که کار ساخت و ساز یادمان این دو شهید گمنام را پیگیری می کنند.
امیریان گفت: در حال حاضر روند ساخت این یادمان خوب است و امیدواریم بزودی یادمان شهدای گمنام این دانشگاه افتتاح شود.
تخصیص 200 میلیون تومان اعتبار برای ساخت یادمان شهدای گمنام دانشگاه هرمزگان
احمد بهنیا، معاون مهندسی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان هرمزگان نیز در این خصوص اظهار داشت: از مجموع 200 میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته برای ساخت یادمان شهدای گمنام دانشگاه هرمزگان، در سال 90 مبلغ 75 میلیون تومان پرداخت شد، اما متاسفانه در سال 91 اعتبار لازم برای ادامه کار دریافت نشد.
وی با اشاره به اینکه بودجه های عمرانی یادمان ها به صورت ملی-استانی پرداخت می شود، گفت: در سال 92 مبلغ 105 میلیون تومان برای ادامه ساخت باید تخصیص داده شود.
معاون مهندسی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان هرمزگان افزود: یادمان در مرحله اسکلت سازی، خاک برداری و بتون سازی است و طبق گزارش پیمانکار اگر بودجه ها به موقع پرداخت شود، کار باید یک ساله به اتمام برسد.
بهنیا ادامه داد: کار ساخت یادمان از 26 تیر ماه سال 91 آغاز شده و باید در همین تاریخ در سال 92 و همزمان با هفته دفاع مقدس به بهره برداری برسد.
وی پیشرفت فیریکی کار را حدود 50 درصد اعلام و ابراز امیدواری کرد که مسئولان ارشد استان در تخصیص بودجه های عمرانی همت بیشتری داشته باشند تا این کار مهم زودتر به اتمام برسد.
معاون مهندسی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان هرمزگان پیمانکار را شرکت اتکا بنای کویر اعلام کرد و بیان داشت: 20 درصد کار، مربوط به نازک کاری و کارهای طراحی و تزیین و گنبد یادمان است که هنوز اجرایی نشده و به احتمال زیاد به سال آینده موکول می شود.