به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، دکتر عبدالرضا صباحی بعدازظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با اشاره به واینکه این هفته با شعار «فشار خون را جدی بگیریم» نامگذاری شده است؛ افزود: فشار خون یک بیماری خاموش است و یکی از عوامل خطرناک در یبماری های قلبی و معزی است و همه بدن تحت تأثیر آن است..
وی با بیان اینکه افراد به بیماری فشار خون زیاد توجه نمی شود و زمانی توجه می شود که دیگر درمان ندارد؛ گفت: در این زمینه باید هشدار دهیم و برای مردم باید آگاه سازی شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: در حوزه درمان با یک سری بیماری های جدیدی که روز افزون هستند مواجهه ایم که ناخواسته دچار روزمرگی در حوزه سلامت می شویم لذا فلسفه زیرساخت ها مشخص می شود.
صباحی در ادامه از مراجعه سرپایی یک میلیون و پانصد نفر به بیمارستانها در سال گذشته خبرداد و گفت: 110 هزار بستری در این بیمارستانها را داشته ایم.
وی با اشاره به اینکه کلنیک تخصصی و فوق تخصصی بعث قریب 100 نفر پزشک تخصصی و فوق تخصصی را دار است؛ بیان کرد: 460 هزار نفر در سال گذشته در این کلنیک مراجعه کردند.
50 درصددانشجویان این دانشگاه در مقطع دکترا و تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان ایجاد 9 رشته جدید در سال گذشته در این واحد دانشگاهی را یکی از فعالیت های حوزه آموزش و پژوهش برشمرد و افزود: 4 هزا رو500 دانشجو در این واحد دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند که 50 درصد آنها در مقطع دکترا و تحصیلات تکمیلی هستند.
صباحی راه اندازی کلنیک های طب سنتی در استان، راه اندازی دانشگاه علوم پزشکی سیرجان با 5 رشته تحصیلی ، برگزاری اولین همایش بین المللی انگل شناسی در کشور، ایجاد سه مرکز تحقیقاتی جدید را از جمله فعالیت های این واحد دانشگاهی در سال گذشته عنوان کرد.
وی با بیان اینکه این واحد دانشگاهی در حوزه پژوهش عملکرد خوبی داشته است؛ تصریح کرد: یکی از شاخصه های پژوهش وب سنجی است که در کشور از رتبه 14 به رتبه 7 را به دست آورده ایم که رشد خوبی را داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: سه نشریه در سال گذشته رتبه علمی و پژوهشی کسب کردند که در مجموع به 7 نشریه رسیده است.
وی، ارتقا و بهره برداری آزمایشگاه سلولهای بنیادی را از دیگر فعالیت های این واحد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: در سال جاری دو همایش بین المللی برگزار خواهد شد
صباحی از راه اندازی زیرساخت های پزشک خانواده شهر خبر داد و گفت: سرشماری، تجهیز مراکز درمانی و قطب بندری و نظام شکبه در این زمنیه انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان کنترل برنامه های غربالگری، واکسیناسیون35 هزار نفر فلج اطفال، ایجاد دو پایگاه بهداشتی برای افاغنه، راه اندازی و فعال سامانه 1490، اختصاص 8 هزار و 700 متر مربع فضا به مراکز بهداشت و درمان، راه اندازی 84 خانه بهداشت،راه اندازی بخش ICU4 بیمارستان باهنر، راه اندازی سنگ شکن کلیه در بیمارستان باهنر و را ه اندازی اورژانس بیمارستان باهنر که یکی از اورژانس های استاندارد در کشور است؛ را از جمله فعالیت های حوزه بهداشت و درمان عنوان کرد..
صباحی از راه اندازی بیمارستان شهرستانهای ارزوئیه و کوهبنان در نیمسال جاری خبر داد و افزود: بیمارستانهای باهنر، سیرجان، ارزوئیه و کوهبنان در 63 هزار متر در حال ساخت هستند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته تا 15 فروردین ماه جاری یک هزار و 366 تصادف در کل استان رخ داده است؛ تصریح کرد: 15 مورد از آن منجر به فوت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان کل مأموریت های اورژانس 115 را 5 هزار و 83 مورد عنوان کرد و گفت: کل تصادفات 2 درصد کاهش داشته است وتصادفات منجر به فوت 45 درصد کاهش و اعزام به بیمارستان 58 درصد افزایش داشته است.
صباحی با اشاره به اینکه استان کرمان سومین قطب پیوند در کشور است؛ خاطرنشان کرد: کمبود فضای پیوند مغز و استخوان در کرمان وجود دارد.
وی از استخدام 90 نفر در سال گذشته در این واحد دانشگاهی خبر داد و افزود: براساس شاخص ها ما کمبود نیروی انسانی داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان از ساخت سایت بین المللی این دانشگاه در کنار پردیزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال جاری خبر داد و گفت: همچنین مجوز احداث بیمارستان دانشگاه بین المللی علوم پزشکی در غرب شهر کرمان ارائه خواهد شد.
در ادامه این نشست حسن لاری زاده معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در پاسخ به سوال یکی از خبرنگارن مبنی بر افزایش شیوع بیماری سرطان اظهار داشت: شیوع بیماری سرطانی در کل دنیا رو به افزایش است که مشخصات جمعیتی یکی از علت اصلی این موضوع است.
وی با اشاره به اینکه پیشگیری برنامه ای است که باید جزو برنامه های کشور آئین نامه آن تدوین شود، گفت: در استان کرمان در این زمینه به صورت منطقه ای اقداماتی انجام شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ادامه از خرید 6 دستگاه ماموگرافی دیجیتالی در استان برای تشخیص زود هنگام سرطان سینه خبر داد و تصریح کرد: برای هر دستگاه 280 میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شده است و هم اکنون کلیه بیمارستانهای استان مجهز به این دستگاه هستند.
لاری زاده با بیان اینکه رتبه اول کشوری در غربالگری دستگاه گوارش کسب کردیم؛ افزود: اسکرین غربالگری باید در کشور به صورت جامع اجرا شود.