آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۴۱۰۲
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

میزان ابتلا به فشارخون در خراسان رضوی به 18.5 درصد کاهش یافت

معاون بهداشت و فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماری فشاری خون در خراسان رضوی از 20 درصد به 18.5 درصد کاهش یافته است.

رضا سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، بیان داشت: طبق آمار جهانی یک سوم از بزرگسالان در جهان درگیر بیماری فشار خون می‌باشند.


وی افزود: ما برای هفته سلامت چندین برنامه در نظر گرفته‌ایم از جمله مراسم سخنرانی رئیس دانشگاه پیش از خطبه های نماز جمعه، پیاده روی در پارک‌ها همراه با خانواده و برنامه هایی که با همکاری آموزش و پرورش بهداشت و محیط و آستان قدس در روزهای گذشته انجام شد.


معاون بهداشت و فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: طبق آمار جهانی یک سوم از بزرگسالان در جهان به بیماری فشار خون مبتلا می‌باشند که در استان خراسان رضوی موفق شدیم در طول سه سال آمار فشار خون را از 20 درصد به 18.5کاهش دهیم.


سعیدی با اشاره به اهمیت بالای فشار خون در میزان مرگ و میرهای سالانه گفت: برای کنترل فشار خون فاکتورهایی وجود دارد که با کنترل آنها می‌توان فشار خون را کنترل کرد از جمله استفاده از میوه و سبزی و پرهیز از خوردن غذاهای فست فودی با کالری بالا و جلوگیری از مصرف دخانیات.


وی افزود: شاید این آمار تکان دهنده باشد که 50 درصد مرگ و میر ها در کشور به علت سکته قلبی و مغزی می‌باشد و علت این عارضه فشار خون بالا شناخته شده است.


معاون بهداشت و فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سالانه حدود هفت میلیون نفر در جهان طبق آمارVHO به علت فشار خون بالا می میرند؛ از این رو شعار VHO در روز جهانی بهداشت، «فشار خون را جدی بگیرید» است.


سعیدی پیاده روی مداوم را یکی از بهترین راههای کنترل فشار خون دانست و گفت:  طبق آمار سلامت هر انسان باید حداقل  پنج روز و هر روز حدود 30 دقیقه پیاده روی تند داشته باشد و این درحالی است که حدود 76 درصد از جمعیت بزرگسال استان دچار کم تحرکی هستند و حدود 90 درصد از بزرگسالان استان کمتر از حد مطلوب سبزی و میوه مصرف می‌کنند.


وی با ابراز نگرانی از تماشای زیاد تلویزیون توسط کودکان و تاثیر مخرب آن بر روان کودک افزود: کودکان ما به طور میانگین بیش از سه ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند که این مهم باید به یک تا 1.5ساعت کاهش یابد.


معاون بهداشت و فوق تخصص نوزادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان خاطرنشان کرد: ما در حدود پنج سال است که در خراسان رضوی برنامه غربالگری دیابت و فشار خون را اجرا می کنیم و در این مدت حدود یک میلیون نفر غربال شده‌اند و تقریبا 17 درصد افراد دچار فشار خون بالا و حدود 8000 نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار