به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، چند هفته مانده به تعطیلات عید، شایعاتی مبنی بر تغییر زمان امتحانات دانشگاه شریف مطرح شد و در پی این شنیده ها، شورای صنفی دانشگاه از مسئولان آموزشی درخواست توضیح برنامه کرد، اما پاسخ تمامی مسئولان دانشگاه با قاطعیت هر چه تمام تر این بود که امکان ندارد برنامه امتحانات تغییر کند.
پیش از این نیز دکتر روستاآزاد، ریاست دانشگاه شریف مکرراً تاکید کرده بود که امکان تغییر زمان امتحانات وجود ندارد؛ چرا که بر اساس قانون باید 16 هفته کلاسهای درس برقرار شود.
وی با تاکید بر اینکه نمی خواهیم استانداردهای موجود را تغییر دهیم، تصریح کرده بود: با وجود بحث های موجود فکر می کنیم لزومی به تغییر نیست و در دانشگاه شریف فقط از این جهت که در ایام امتحانات ممکن است دانشگاه به عنوان حوزه اخذ رای فعالیت کند یک روز قبل و یک روز بعد از انتخابات امتحانی برگزار نمی شود.
برخلاف تمام این حرف ها، درست بعد از تعطیلات عید، زمزمه هایی به گوش رسید که دانشگاه شریف نیز زمان امتحانات را تغییر خواهد داد تا این که چهارشنبه گذشته جلسه ای در شورای مرکزی دانشگاه تشکیل، و تصمیمات قطعی مبنی بر تغییر برنامه امتحانات گرفته شد.
این تصمیم موجب اعتراضات گسترده دانشجویان شد؛ چنانچه بلافاصله بعد از ابلاغ تقویم جدید تحصیلی، بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به آن واکنش نشان داد و بیانیه ای منتشر کرد.
در بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف آمده است: «مطلع شدیم طبق مصوبه شورای دانشگاه (متشکل از هیئت رئیسه و روسای دانشکده ها) امتحانات پایان ترم جاری حدود دو هفته زودتر برگزار می شود. مستقل از همه فشارها و حرف ها و حدیث ها معتقدیم که کوتاه شدن طول ترم منتهی به انتخابات در حقیقت پاک کردن صورت مسئله و قطعاً به ضرر آینده انقلاب اسلامی خواهد بود. ما از رهبرمان آموخته ایم که دانشگاه باید سیاسی باشد و دانشجو باید علاوه بر تحلیل داشتن از اتفاقات و حوادث جامعه، نسبت به آنها موضع گیری کند و این اقدام منجر به دورتر کردن دانشجو از فعالیت سیاسی شده و موجب محروم کردن او از رقم زدن سرنوشت کشورش می شود.
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف ضمن نادرست دانستن این تصمیم اعلام می کند که مسئولان به جای روی آوردن به روش های ساده، به فکر تدبیر و پیدا کردن راهکار مناسب تر برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی از فضای دانشگاه باشند و بدانند با این تصمیم در حقیقت گامی در جهت «تربیت نسلی بی تفاوت نسبت به آینده کشور» برداشته اند و این رویه بی شک ضربه ای مهلک به جامعه دانشگاهی وارد خواهد آورد.»
این در حالی است که روستاآزاد، ریاست دانشگاه شریف درباره فعالیت های انتخاباتی در دانشگاه شریف گفته بود: دانشگاه محیط بازی است و ما هم کاملاً این محیط را آزاد گذاشتیم تا دانشجویان بتوانند با دعوت از افراد برای آگاهی دادن به جامعه دانشگاهی از این فضا استفاده کنند.
روستاآزاد همچنین تاکید کرده بود: «تشکل های دانشجویی می توانند در جهت اهداف نظام فعالیت های مثبتی را در ایام انتخابات داشته باشند که ما مشکلی با این فعالیتها نداریم و وزارت علوم نیز مجوز آن را داده است.»
فارغ از بحث های سیاسی، دانشجویان دانشگاه از این تصمیم دیرهنگام شکایت دارند و می گویند اگر قرار بود این تصمیم، مانند سایر دانشگاه ها، عاقبت گرفته بشود، چرا زودتر این اتفاق نیفتاد تا دانشجویان تنها یک ماه مانده به امتحانات با آن مواجه نشوند و اساتید نیز بتوانند برای این کمبود وقت چاره ای بیندیشند؟
احتمال نبود فرجه برای دانشجویان پیش از ایام امتحانات و همچنین فشرده برگزار شدن کلاس ها برای جبران کسری زمان کلاس ها، مواردی است که دانشجویان و اساتید را نگران کرده است.
پیگیری های خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از معاونت آموزشی دانشگاه شریف در مورد پیدا کردن پاسخ این سوال که «چرا این تصمیم این قدر دیر گرفته شد و آیا برای جبران این زمان، تمهیدی اندیشیده شده است یا خیر؟» به نتیجه نرسید و محمود سعادت فومنی، معاون آموزشی دانشگاه پاسخ صریح و روشنی به این سوالات نداد.
به نظر می رسد تغییر نکردن زمان امتحانات دانشگاه، سنگ بزرگی بود که مسئولان آموزشی این دانشگاه برداشتند و از همان اول معلوم بود که این سنگ بزرگ، علامت نزدن است!