240 نفر از نخبگان علمی، فرهنگی و اقتصادی استان لرستان در نامهای سرگشاده خواستار کاندیداتوری سعید جلیلی در انتخابات ریاستجمهوری شدند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، 240 نفر از نخبگان علمی، فرهنگی و اقتصادی استان لرستان در نامه ای سرگشاده، خواستار کاندیداتوری سعید جلیلی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شدند.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب دکتر سعید جلیلی!
با سلام و احترام؛ با عنایت به دعوت گسترده مردمی از شما برای کاندیداتوری ریاست جمهوری، نکاتی را بر پایه ارزشها و اصول انقلاب اسلامی و از روی احساس تکلیف متذکر میشویم:
اکنون و در شرایط پیچ تاریخی و اقتصاد مقاومتی، اولویتهای مختلفی برای کشور خودنمایی میکند که همگی آنها احتیاج به حضور مدیریت انقلابی مورد اجماع اکثریت مردم و نخبگان دارد؛ عزم راسخ بر تحول ساختاری، تحقق مدیریت و سازمان جهادی، تحقق عدالت ساختاری و اصلاح ساختارهای مولد بی عدالتی و فساد، از بین بردن فرصت فشار آوردن دشمن بر کشور با اصلاح روشهای غلط مثل وجود ارز واسط و اقتصاد نفتی و واردات مدیریت نشده، مقابله با سوداگری، اولویت دادن جدی به عرصه فرهنگ از نمادها و مظاهر تا مهندسی فرهنگی و اصلاح سبک زندگی و اخلاق و تربیت عمومی با محوریت تغییر مدیریت فرهنگی به مدیریت فرصت محورِ مردمی و انقلابی، تسرّی جمهوریت ونقش آفرینی جدی مردم و جوانان برای تحقق عدالت و پیشرفت اسلامی به ویژه با مردمی کردن اقتصاد با حضور مدیریت و سرمایهی مردم در اقتصاد و...
تجربه دولتهای گذشته که عموماً یک بعد را بر سایر ابعاد و یک بخش را بر سایر بخش های دیگر ترجیح دادهاند، اکنون پیش روی ماست. داشتن نگاه بخشی و اولویت دادن یک بخش بر بخشی دیگر (سیاست، فرهنگ، اقتصاد، امنیت) موجبات خلل جبران ناپذیر در جریان تعالی کشور به سمت جامعه نمونه اسلامی را به وجود میآورد. آن چیزی که در این مقطع مورد نیاز رییس جمهور آینده کشور است، برخورداری از نگاه کلان و همه جانبه و در سطح راهبردی برای تحقق عدالت و پیشرفت اسلامی است که در آن فرصتها و امکانات و توانمندیهای کشور و ملت به درستی و به دقت احصا شده باشد و برای رفع نواقص و تهدیدات احتمالی تدابیر لازم را در دست داشته باشد.
لازمه تحقق چنین امری، توانمندیهای فردی و رویکرد انقلابی و فعال، جهت گیری مبتنی بر اولویتهای گفتمانی ایجابی شرایط فعلی انقلاب کبیر اسلامی، داشتن شناخت و تشخیص از مسائل کشور و اولویت گزاری آنها و استراتژی و فهم درست برای چگونگی درگیر کردن نخبگان و مردم برای دست یابی به برنامه درست و تیم شایسته برای مدیریت تحول است.
در نظام امت و امام، تکلیف حفظ و ارتقای حکومت، وظیفه همگانی است؛ چه آنها که مسئولیتی بر دوش میگیرند و چه دیگرانی که به آنها رأی میدهند. بر این مبنا اگر کسی به صورت نسبی صلاحیتهای بیشتر از بقیه یافت، و مورد مقبولیت نیز واقع شد، تکلیف به حضور در صحنه مییابد و اگر صحنه را واگذارد، از تکلیف گریخته و مسئول است. ضمن آن که با تقبل این مسئولیت، تکلیف از گردن رأی دهندگان نیز ساقط نمیشود و باید دوشادوش آن مسئول، در ارتقاء و کارآمدی نظام ایفای نقش کند و با خیرخواهی برای ائمه مسلمین، ظرفیتهای خود را در برای تحقق آن اهداف، در اختیار وی قرار دهند.
بعد از گذشت سه دهه از عمر نظام جمهوری اسلامی، انباشتی از تجارب و ذخایر انسانی مجرب و متعهد و آماده به خدمت در کشور موجودند که اگر دولتها هم توجهی به آنها نداشته باشند، دست از تلاش برای تحقق آرمانها و اهداف انقلاب برنمی دارند. رئیس جمهور آینده پیش و بیش از نیاز به تیم همسو با خود، باید فهم و اراده و شجاعت به میدان آوردن نخبگان واقعی انقلابی را داشته باشد.
تجربه تلخ عدم به صحنه آمدن ظرفیتها به دلیل عدم اعتماد به نقطه کانونی مدیریت اجرایی و خلاصه شدن تیم اجرایی دولتهای گذشته در دایره اطرافیان و حلقه های بسته باعث شد با فراز و فرودهایی، جریان ریشه دار، صبور، فهیم، متخصّص، صاحب تجربه و البته مظلوم حزب اللهی، به حاشیه رانده شود و چند صباحی بعد، برخی از همان کسانی که مردم به دلیل عدم همراهی آنان با گفتمان انقلابی، آرمانخواهانه و عدالتخواهانه رهبری و مردم، از دایره اجرا بیرون گذاشته شده بودند در فرایندهای پیچیده بوروکراتیک، دوباره بر مصادر امور مسلط میشوند.
رئیس جمهور آینده باید در مسیر اجرای آرمانها و ارزشهای انقلابی مردم، تکیه و توان خود را بر استفاده از توان عظیم مردمی و متخصص بدنه جامعه قرار داده و از انحصار تیم اجرایی خود در دایره نزدیکان و دوستان خود بپرهیزد. از سوی دیگر ویژگیهایی داشته باشد که ظرفیتهای انقلابی و مردمی، انگیزهی کافی برای حضور در میدان برای وی را داشته باشند. کثرت نخبگان انقلابیِ آماده به خدمتِ اجماع کرده بر روی صلاحیتهای یک گزینهی انقلابی، فرصتی کم نظیر برای شکل گیری دولت قوی، کارآمد، مقتدر و مردمی برای تحقّق آرمانهای انقلاب اسلامی فراهم کرده و بهانه ای برای عدم وجود تیم و برنامه برای ادارهی کشور باقی نمیگذارد.
هر چه میگذرد انتخابها مردمیتر میشود. به تعبیر دیگر، مردم از احزاب، گروهها و جبههها پیشی گرفته و تشخیص خود را بر تلقین احزاب مقدم نمودهاند. احزاب، جریانات و جبههها غالباً در صدد آنند تا خواسته های خود را در قالب ارزش های ملت، به مردم القا نمایند و از این محمل، با تکیه بر هیاهوهای رسانه ای، گفتمانهای ناقص و سلبی، نظرسنجیهای منحصر به اتاقهای بسته، با به میدان آوردن کاندیدای حداقلی، باعث شوند تا نظام در طی مسیر پرسرعت خود در تشکیل دولت اسلامی و تحقق جامعه نمونه اسلامی، با وقفه مواجه گشته و از برداشتن گامهای بلند در تحقق جامعه نمونه اسلامی و تمدن اسلامی بازبماند.
از آنجا که بدنه بزرگی از مردم و نخبگان جبهه انقلاب، در اجماعی کم سابقه، شما را به نسبت بقیه افراد مطرح، سرباز لایقتری برای مسیر پیش روی نظام یعنی پیشرفت عدالت محور در ضمن مقاومت میدانند، حضور فعالانه و مردمی شما در این عرصه، فرصت کم سابقه ای را برای اصلاح مبتنی بر اصول اساسی انقلاب و قانون اساسی در کشور ایجاد میکند.
اقبالی که تا کنون به شما شده، فراتر از دایره تشکلها و گروه های خاص بوده و رصد محافل جوانان در سراسر کشور نیز همین را نشان میدهد. انتخاب ریس جمهور با آرا و مقبولیت بالا در شرایطی کنونی انقلاب کبیر اسلامی، اهمیت دو چندان و تاریخی یافته است. اجماعی که بر هیچ یک از گزینه های مطرح دیگر، محقق نیست.
بنابراین امیدواریم حضور شما با رویکرد مردمی و فارغ از هیاهوهای احزاب و گروه های منفعت طلب یا اقتدارگرا باعث شکل گیری دولتی مقتدر و برآمده از رأی حماسی ملت فهیم و بصیر و جلوگیری از ارتجاع گفتمانی و عملی دولت و سرخوردگی نیروهای انقلابی و مردمی سراسر کشور گردد.