به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهرام عین اللهی امروز در ششمین جشنواره آموزشی «شهید مطهری» در تالار چمران بیمارستان قائم مشهد گفت: امروزه در دنیا شاهد وضعیت جدیدی در رقابت علم و دانش میباشیم.
وی افزود: دانش به عنوان یک ابزار قابل تسلط در دست دیگر جوامع قرار گرفته است و به وضوح میبینیم برخی دانشگاههای بزرگ دنیا مقوله فرار مغزها را در رزومه کار خود قرار دادهاند. آنها نخبگانی را از کشورهای محروم مانند نیجریه به دانشگاههای خود منتقل و از ذهن آنها استفاده میکنند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت افزود: در جهان علمی امروز صهیونیستها بسیار قدرتمند وارد میدان شدند و حتی از یک مقاله، علم و دانش مورد نیاز خود را بیرون میآورند. امروزه ابرقدرتهای پیشرفته جهان فرماندهان نظامی را ترور نمیکنند، بلکه دانشمندان ما را هدف قرار دادهاند.
عین اللهی با اشاره به مشکلات 30 ساله انقلاب اسلامی بیان داشت: ما پیچهای بسیار تندی را پشت سر گذاشتیم و این از فداکاری شهدای اسلام است، پیچ تحریمها را نیز با وحدت و همدلی پشت سر خواهیم گذاشت و از این نبرد ناجوانمردانه موفق بیرون خواهیم آمد.
وی با مسئول دانستن وزارت بهداشت در سلامت مردم تصریح کرد: این را باید بدانیم که ما مسئول سلامت مردم جامعه هستیم و راه چگونه رسیدن به این امنیت را باید پیدا کنیم، رسیدن به شاخصهای ISI بسیار خوب است؛ اما این فرآیند باید تبدیل به خدمت به مردم شود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه عدالت آموزشی را یکی از مهمترین خواستههای جامعه پزشکی دانست و گفت: عدالت آموزشی بحث روز جهان است و اینکه برخی از قطبهای موفق پزشکی در برخی نقاط خاص کشور متمرکز شدهاند نشان از نبود عدالت آموزشی است.
عین اللهی گفت: اساتید ما بدانند عدالت آموزشی یعنی دادن ماموریت کشوری به دانشگاههای اقصی نقاط کشور، نه اینکه علم و نوآوری در جایی شکوفا شود و دیگران از آن بهره برداری کنند.
وی با اشاره به آرمان جامعه پزشکی کشور گفت: هدف ما رسیدن به دانشگاه اسلامی در کشور است باید به شاخصههای آن دست یابیم؛ البته سند این اتفاق در شورای انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است و امید داریم به قلههای رفیع این هدف برسیم.
معاون وزارت بهداشت در ادامه بیان داشت: تکسهای ما باید مبتنی بر نیاز جامعه حرکت کند، اساتید پزشکی کتابهایی را در برد قرار دادهاند که ما نیز آن در رفلکس مورد نیاز گنجاندهایم.
عین اللهی بیان کرد: امیدواریم در سالهای آینده اساتید بسیاری را در جایگاههای این چنینی ببینیم و کتابهای بسیاری را این عزیزان به چاپ برسانند.
وی در ادامه با ملاک قرار دادن اسلام در ارزش گذاری در اساتید تصریح کرد: ما از نظر فرهنگی ارج و قرب بسیار بالایی برای اساتید در نظر گرفتهایم و این برگرفته از منابع اسلامی ماست، اینکه مقام معظم رهبری سالی چند دیدار با اساتید میگذارد نشان از احترام و تکریم مقام استاد است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم این است که اساتید باید خودباوری را در دانشجویان دانشگاهها به وجود آورند دشمن در سالهای مختلف در جهت ساکن کردن ما در برابر رشد و پیشرفت تلاش بسیار کرده است و ما با تلاش همین اساتید متعهد توانستیم از ناتوانی به توان و خودباوری برسیم.
عین اللهی با مهم دانستن فضای مجازی گفت: متاسفانه اساتید ما در فضتای مجازی بسیار کم رنگ وارد شدهاند، زمانی که مقولهای را در اینترنت جستجو میکنیم نام دانشگاههای بزرگ جهان بالا میآید و خبری از دانشگاههای خوب ما نیست.
وی با اشاره به وجود 18 واحد بین المللی بیان داشت: متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث بین الملل عقب مانده است ما در سال 86، 13 واحد بین المللی تشکیل دادیم که این واحدها خودگردانند مجلس نیز در مصوبه جدید خود امکان ایجاد واحدهای بین الملل را برای دانشگاههای مادر به وجود آورده است که این امر دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در ساخت جدید پروژه بین المللی خود یاری میکند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: ما هم اکنون تعدادی دانشجو داریم که در کنکور سراسری موفق به کسب رتبه نشدهاند و این دانشجویان متمایل به کشورهای خارج میشوند؛ ما باید 50 درصد ظرفیت خالی دانشگاههای خود را به این دانشجویان اختصاص دهیم.
عین اللهی با بیان اینکه دانشجویان در حال تحصیل در خارج از کشور که آموزش دیدهاند را باید جذب دانشگاه های داخل کنیم، گفت: دانشجویان خارجی ما علاقه به ارائه تخصص خود در کشور دارند و ماباید زمینه رسیدن به این امکان را به وجود آوریم.