آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۰۹۱۶
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی:

هذیان کنترل مهمترین عامل گرایش جوانان به اعتیاد است

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی گفت: هذیان کنترل مهمترین عامل گرایش جوانان به اعتیاد است، و درصد بسیار بالایی از جوانان به این دلیل به اعتیاد روی می‌آورند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، صالحی امروز در اختتامیه اولین جشنواره دانشگاه پاک در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: برخی از عواملی که موجب گرایش جوانان به اعتیاد می‌شود نبود پایگاه اجتماعی در میان مردم است؛ البته نمی‌توان نقش عوامل فرهنگی، نبود کانون گرم خانواده، احساس تنهایی و بیماری‌های اضطراری شدید مانند افسردگی را نادیده بگیریم.
 

وی با اشاره به تبلیغات شدید در رسانه‌های غربی جهت ایجاد انگیزه استفاده از مواد مخدر گفت: در فیلم‌های دهه 60 یا 70 هنرپیشه‌های معروف سینمای غرب با وجود ظاهر بسیار شیک و برازنده سیگار برگ مخصوصی گوشه لب داشتند، این ناخواسته جوان شرقی را به گرایش سمت مواد مخدر پیش می‌برد تا خود را شبیه به هنر پبشه مورد علاقه‌اش کند، اما او از تمام ظواهر زیبای هنرپیشه تنها به سیگارش می‌رسد.


عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با موثر دانستن عوامل تاریخی و تاثیرگذار در مصرف مواد بیان داشت: نقش عوامل تاریخی و تاثیرگذار در مصرف مواد به اندازه عمر بشر است، در دولت شاهنشانی مسئولان وقت کارتی را تدارک دیده بودند که در بالای آن نوشته شده بود کارت ارائه تریاک که به  شخص مورد نظر در داروخانه‌ها تریاک مورد نیاز داده می‌شد، این نشان از تاثیر تاریخ در افزایش اعتیاد در کشور ایران است.
 

صالحی با مهم دانستن هذیان کنترل در معتادین بیان داشت: فرد معتاد در ابتدای مصرف احساس خوبی دارد و به هیچ عنوان متوجه ضررهای دراز مدت آن نمی‌شود که این همان هذیان کنترل است؛ زیرا فرد فکر می‌کند می‌تواند مصرف خود را کنترل کند و معتاد نشود.

 

 وی با اشاره به عوامل محیطی در افزایش میزان اعتیاد در جامعه گفت: سطح فرهنگسراهای ما، مراکز آموزشی و تفریحی ما در برخی از نقاط شهر نسبت به نقاط دیگر تفاوت بسیار بالایی دارد، چه سیستم‌های اجتماع  بنیاد و اجتماع محوری وجود دارد که بتواند منابع کسب لذت و رضایت را از منابع غیر موادی به وجود آورد؟ متاسفانه در بسیاری از نقط شهر ما جوان برای کسب لذت به سمت مواد مخدر می‌رود، نه برای نابودی.
 

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان با اشاره به تعداد افرادی که به دلیل فرار از رنج به سمت مواد می‌روند، بیان داشت: این تفکر که افراد معتاد افراد خوشحال و کامجویی هستند کاملا اشتباه است، بسیاری از افراد که به سمت مواد مخدر گرایش نشان می‌دهند برای فرار از احساس شکست، تحقیر و ناامیدی خود را دچار این بلا می‌کنند و جالب این است که بدانیم ترک دادن افرادی که به علت رنج ها به سمت مواد مخدر می‌روند بسیار دشوارتر از افرادی است که با وجود تمکن مالی از سر کامجویی به مواد مخدر روی آوردند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار