کد خبر:۲۴۱۸۴۶
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:

بار میکروبی شیر خام در مازندران زیاد است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: به دلیل باورهای نادرست بخش قابل توجهی از هموطنان به مصرف شیر خام و لبنیات سنتی روی آورده‌اند که این روند سلامت جامعه را بشدت تهدید می‌کند.
بار میکروبی شیر خام در مازندران زیاد است
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»  از ساری، صبح امروز جلسه کمیته کیفیت صنعت غذای مازندران به دنبال رواج شدید فروش، عرضه و مصرف شیر خام فله‌ای و محصولات لبنی سنتی و نگرانی ناشی از آن با حضور کارشناسان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی، دامپزشکی، سازمان صنعت معدن و تجارت، انجمن غذایی و دارویی مازندران، تعاونی تولیدکنندگان لبنی و انجمن کیفیت صنعت غذای استان برگزار شد.
 
محمدرضا میرزایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در این جلسه به بیان نحوه اجرای طرح جامع بهبود کیفیت شیرخام در استان پرداخت و گفت: 80 درصد تولید شیر خام در این استان به صورت سنتی انجام می شود.
 
وی افزود: به دلیل باورهای نادرست، تبلیغات و ذهنیت‌های منفی برای محصولات لبنی کارخانه‌ای بویژه طی حدود دو سال گذشته و حتی طرح غیرواقعی وجود وایتکس در شیر تولیدی صنایع بخش قابل توجهی از هموطنان به مصرف شیر خام و لبنیات سنتی روی آورده‌اند که این روند سلامت جامعه را بشدت تهدید می‌کند.
 
میرزایی سهم مازندران در تولید شیر خام کشور را 5.5 درصد عنوان و افزود: 44 کارخانه شیر در استان وجود دارد که 22 واحد آن فعال است.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران  بر لزوم تغییر واحدهای دامپروری از سنتی به صنعتی تاکید کرد و گفت: با توجه به درصد میکروبی بالای شیر خام در مازندران به خاطر شرایط اقلیمی، مصرف‌کنندگان نباید شیر خام و فرآورده‌های لبنی سنتی مصرف کنند.
 
وی ادامه داد: جایگاه نامناسب دام، آب آلوده، دست آلوده شیر دوش، روش غلط شیر دوشی، نگهداری شیر در ظروف بدون پوشش و عدم برخورد با متخلفان از مهمترین دلایل بالا بودن بار میکروبی شیرخام در استان است.
 
میرزایی تصریح کرد: مصرف شیر و محصولات لبنی در آینده‌ای نزدیک سلامت مصرف‌کنندگان و خانواده‌ها را به طور جدی به مخاطره خواهد انداخت؛ بنابراین ضرورت دارد متولیان امر با جدیت این مسئله را تا حصول نتیجه مثبت پیگیری و دنبال کنند.
 
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به لزوم ارتقای کیفیت واحدهای تولیدی لبنی تصریح کرد: گرچه ممکن است  شیر و تولیدات لبنی بخش صنعت کیفیت مورد نظر ما را نداشته باشد؛ اما از نظر بهداشتی و از حداقل استانداردها برخوردار بوده و تحت نظارت دامپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و استاندارد قرار دارد.
 
وی به بیماری‌های مشترک انسان و دام خصوصاً به میزان ابتلا به بیماری تب مالت در سطح استان اشاره کرد و در این راستا خواستار توجه همگانی به بهداشت و تندرستی افراد جامعه شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار