به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، کامران باقری لنکرانی صبح امروز در گردهمایی نخبگان و فعالان نظام سلامت و رفاه اجتماعی، حامی سعید جلیلی که در سالن همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد نظرات خود را درباره حضور سعید جلیلی کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در سه محور بیان کرد.
وی با اشاره به تلاش های مسئولان نظام در 35 سال اخیر به ویژه در حوزه سلامت به پیشرفت های این حوزه در هشت سال اخیر تاکید کرد و گفت: در این هشت سال حدود 17 هزار تخت به بیمارستان های کشور اضافه شده است همچنین تا سال 84 فقط در 12 استان جراحی باز قلب انجام می شد در حالی که الان در 25 استان این مهم انجام می شود.
باقری لنکرانی گفت: حوزه سلامت به یک برنامه ریزی کلان تر از وزارت بهداشت نیاز دارد، ما به تمام پیشرفت های این حوزه در سال های اخیر افتخار می کنیم اما مشکل بسیار بزرگی که در نظام سلامت وجود دارد «عدالت در سلامت» و از بین بردن تفاوت ها و شکاف های موجود در این حوزه است.
وزیر بهداشت دولت نهم در این باره نمونه ای را بیان کرد و گفت: مرگ و میر نوزادان در تهران چهار در هزار است در استان های دیگر 45 در هزار و به طور میانگین در کشور 12 در هزار است.
وی درباره جایگاه عدالت در سلامت در کشور گفت: برای خانوارهای ایرانی که درآمد بیش از ده میلیون تومان در ماه دارند پرداخت برخی هزینه های درمان سنگین نیست اما برای خانوارهایی که درآمد ماهانهشان حدود 600 هزار تومان است پرداخت هزینه های درمان کنونی آنها را دچار فقر می کند، این نابرابری ها است که در کشور ما هم اکنون آزار دهنده است.
باقری لنکرانی افزود: ظرفیت های دیگری نیز برای ارتقای سلامت وجود دارد که مورد غفلت واقع شده است که این نیز خود از مشکلات دیگر نظام سلامت محسوب می شود.
وی گفت: تمام اتفاقاتی که در کشور رخ می دهد یا به نفع یا به ضرر سلامت انسان است اما این موضوع هنوز به عنوان یک اصل در کشور ما قرار نگرفته است، در نظام سلامت باید تحول بنیادی انجام شود که این نیازمند داشتن نگاه کلان به این حوزه است.
وزیر بهداشت دولت دهم با اشاره به اجرای عدالت در سلامت تاکید کرد: هدف آقای جلیلی اجرای عدالت در سلامت در دولت یازدهم است که در راستای اصلاح ساختاری محقق خواهد شد.
باقری لنکرانی یادآور شد: بخشهای جزیی که کاندیدای دیگر یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری از نظام سلامت بیان می کنند بخش هایی است که باید به فراخور موقعیت کنونی و بودجه انجام شود اما از دیدگاه دیگر کاندیدا اصلاح ساختاری مورد غفلت واقع شده است.
وی افزود: کسی نباید به دلیل هزینه درمان از داشتن سلامت محروم شود و همچنین علاوه بر داشتن سلامت بایداز دیگر خدماتدرمانی بهرهمند شود در حالی که طبقات محروم جامعه ما خدمات بسیار کمتری را از حوزه سلامت دریافت میکنند.
فتنهگران آب در هاون میکوبند
وزیر بهداشت دولت نهم در دومین محور از نظرات خود بیان کرد: عدهای تلاش می کنند با ارائه کاریکاتوری از فتنه 88 وقایع آن سال را تکرار کنند در حالی که ما این را یک خطر جدی میدانیم و به طرفداران خود و انقلاب و مخالفان خود هشدار میدهیم که فضای انتخاباتی سال 92 را مانند سال 88 تکرار نکنندو کسانی که تلاش در تکرار آن وقایع دارند باید بدانند که آب درهاون میکوبند.
باقریلنکرانی یادآور شد: فتنه سال 88 به دلیل خیانتهای به کشور وارد کرد ما را با کمترین رشد اقتصادی در آن سال مواجه کرد.
وی افزود: سلیقههای سیاسی متفاوت است و کسی که با آراء مردم انتخاب میشود مصلحت کشور است اما اگر کسی به جای دفاع از مصلحت کشور به فکر مصلحت دشمن باشد باید بداند که نه تنها در بین مردم جایگاهی ندارد بلکه هیچگاه مورد اعتنا قرار نخواهد گرفت.
وزیر بهداشت دولت نهم در سومین محور از صحبتهای خود با اشاره به دفاع خود از حضور سعید جلیلی در یازدهیمن انتخابات ریاست جمهوری گفت: تعجب می کنم مسائلی که به روشنی آفتاب است چرا در عرصه سیاسی فراموش میشود! ما اگر بنای تعامل با دیگر کشورها را با این دیدگاه که نظام اسلامی یک نظام فعال است داریم باید با کشورهای غیر متخاصم در تعامل باشیم و در ارتباط با دولت های متخاصم از ضعفهای کشور نگویم.
باقری لنکرانی یادآور شد: کاندیدای که در مناظرههای تلویزیونی به تحریمهای نفت ایران اشاره کردند چراغ سبز به دشمن نشان دادند، ما قصد دروغ به مردم را نداریم ولی وقتی کشور ما در منابع نفت و گاز رتبه اول را دارد نباید به تأمین منابع کشور به این دو منبع اکتفا کنیم بلکه فرصتی را باید برای ایجاد ارتباط با کشورهای که نیازمند منابع ما هستند ایجاد کنیم.
وی افزود: آقای جلیلی خدمت به مردم را وظیفه خود می داند و خوشبختانه تا کنون جایگاه خود را در میان مردم باز کرده است.
وزیر بهداشت دولت نهم گفت: برخی کاندیداها فکر میکنند بدون واسطه به باندهای سیاسی و دولتهای قدرتمند نمیتوانند دولت خود را پیش ببرند.
باقری لنکرانی درادامه با اشاره به سوره مبارکه عصر یادآور شد: حضور درانتخابات یک وظیفه اجتماعی است و همانگونه که در سوره عصر نازل شده است مومنی که به مسائل اجتماعی خود نپردازد دچار خسران شده است.