به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، علیرضا صدرممتاز عصر روز گذشته در نشست علمی دانشگاه گیلان با اشاره به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در این دانشگاه از راهاندازی سامانه اسما برای دسترسی محققان به مقالات علمی در دانشگاه گیلان خبر داد و گفت: دسترسی نداشتن به پایگاههای الکترونیکی مقالات علمی معضلی برای پژوهشگران، اساتید دانشگاهها و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود که صدمات جبرانناپذیری به بدنه علمی کشور وارد میکرد؛ بنابراین مسئولان را بر آن داشت تا به چارهاندیشی در این امر بپردازند و ماحصل آن منجر به ایجاد سامانه اسما شد.
وی افزود: این سامانه امانت و سفارش مدارک الکترونیکی، یکی از مدخلهای اشتراک منابع علمی محسوب میشود که به منظور نهادینه کردن فرهنگ اشتراک منابع علمی در مؤسسات آموزشی و پژوهشی و بهرهبرداری از کاربردهای علمی آن در به اشتراکگذاری و استفاده از مقالات الکترونیکی طراحی شده است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه گیلان گفت:سامانه اسما اکنون پایگاههای ScienceDirect ،Springer ،IEEE و ACS را پوشش میدهد.
صدرممتاز خاطرنشان کرد: اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه گیلان میتوانند برای برخورداری از مزایای این سامانه در خصوص نحوه ثبتنام و دسترسی به مقالههای علمی به سایت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه (http://library.guilan.ac.ir) مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته بالغ بر 2000 مقاله علمی و پژوهشی توسط محققان دانشگاه گیلان منتشر شده است، گفت: بالغ بر 800 مقاله چاپ شده در مجلات ISI و علمیپژوهشی مورد تأیید وزارت علوم در سال 91 است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه گیلان افزود: این آمار نشانه رشد قابل ملاحظه دانشگاه گیلان در بخش چاپ مقالات در مجلات و کنفرانسهاست.
صدرممتاز، چاپ بیش از 35 عنوان کتاب توسط اعضای هیات علمی دانشگاه گیلان را از دیگر موفقیتهای این نهاد در سال گذشته عنوان کرد.
وی گفت: از تعداد مذکور کتابها، 22 عنوان تألیف و 13 عنوان ترجمهای است.
مسئول علمی دانشگاه گیلان خاطرنشان کرد: سال گذشته 19 عنوان مجله علمیپژوهشی با تیراژ نسبتاً بالا در دانشگاه به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است.
صدرممتاز افزود: محققان میتوانند پس از ثبتنام در سامانه اسما با وارد کردن dio، مقاله مورد نظر را در اسرع وقت از طریق ایمیل آکادمیک خود دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تنها ایمیل دانشگاه گیلان برای سامانه اسما شناخته شده است، تصریح کرد: در غیر این صورت امکان دسترسی به منابع این سامانه غیرممکن است.
مسئول علمی دانشگاه گیلان خاطرنشان کرد: شیوه دسترسی به سامانه اسما، نحوه ثبتنام اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و چگونگی سفارش مقاله از طریق doi در سایت کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه گیلان توضیح داده شده است و متقاضیان میتوانند از این طریق اطلاعات لازم را کسب کنند.