گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ اگر از مجموعه افردای که درگیر خواندن کنکور می شوند 30 درصد خواندن زبان را جدی میگیرند تنها 5درصد گرامر را جدی می گیرند این در حالی است که تسلط نسبی شما بر گرامر هم در کنکور و هم به صورت کلی در دنیای زبان بسیار کارآمد است.
ترکیب سوالات زبان در برخی از رشته های ارشد به گونه ایست که سوالاتی که صرفا قصد محک دانش گرامری شما را داشته باشد وجود ندارد و در برخی دیگر از مجموع 15 سوال عمومی، در کنار 10 سوالVocabulary، 5 سوال باقی مانده تقریبا کاملا معطوف به گرامر است.
اما واقعیت این است که سهم گرامر در موفقیت شما بسیار بیشتر از این هاست. تعداد عمده سوالات شما در آزمون ارشد در واقع سوالات مربوط به درک مطلب است. شما متنی نسبتا بلند و گاهی کاملا بلند را در اختیار دارید و باید به حدود 5 سوال از آن پاسخ دهید. آنچه بدیهی است این است که شما باید در مدت زمان اندکی متن را بخوانید و بفهمید و به سوالات پاسخ دهید و تسلط به گرامر به شدت در سرعت درک مطلب شما موثر است.
گاهی شما تمام لغات یک جمله را می دانید اما یا نمی توانید جمله را معنی کنید یا بدتر از آن کاملا اشتباه معنی می کنید و به سوال مربوط به آن هم اشتباه جواب می دهید چون مثلا نتوانسته اید تشخیص دهید فعل این جمله مجهول بوده است یا مفعول جمله را در جایگاه فاعل ترجه کرده اید و این یعنی نقش گرامر در درک متن.
گرامر را معطوف به درک مطب بخوانید
ابتدا باید بگویم تسلط بر گرامر پیشرفته هم در مقایسه با لغات وقت و انرژی کمتری نیاز دارد. شما با رجوع به یکی از کتب موثقی که مخصوص به گرامر است به راحتی میتوانید گرامر را بیاموزید علاوه بر این فراموش نکنید شما گرامر می خوانید تا بتوانید راحت تر متن را بفهمید و به سوالات پاسخ دهید نه سوالات تخصصی گرامر بنابراین لازم نیست وقت بگذارید تا استثناهای گرامر را دقیقا یاد بگیرید. شما در پی این هستید تا به کمک گرامر ساختار جملات را بفهمید و با پیدا کردن نقش هر لغت در متن راحت تر به سوالات پاسخ دهید. ا
اول سوالات را بخوانید بعد متن
اگر من از شما بپرسم ساعت مچی من چه رنگی است اولین واکنش شما برای پاسخ به سوال من چه خواهد؟ مسلما شما به مچ دست من نگاه میکنید تا ساعت من را ببینید و طبیعی است که سر و صورت یا پاهای من را بررسی نمی کنید در نتیجه وقتی ابتدا سوالات را ببنید و بعد متن را بخوانید به جای از سر تا پا بررسی کردن متن به دنبال پاراگرافی میگردید که مربوط به سوال است.
فریب نخورید
قبلا هم گفته بودم که طراحی سوالات زبان به گونه ایست که گویا طراحان تمام تلاش خود را کرده اند مچ شما را بگیرند و شما را از پاسخ صحیح به سوالات زبان باز دارند. گاهی پاسخ برخی از سوالات متن به صورت مشخص و ساده در متن آمده است اما در چند خط بعد همان مطلب با صورت دیگری از آن لغت تکذیب شده در نتیجه گرچه شما باید با محوریت سوالات به سراغ متن بروید اما باید حتما حواستان به دام های پیش رویتان باشد.