گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ تا چشم بر هم میزنی سه سال از ورودت به دانشگاه گذشته، اما هنوز خستگی کنکور از تنت درنیامده باید خودت را برای نبرد دیگری آماده کنی؛ کنکور کارشناسی ارشد با کنکور کارشناسی تفاوت هایی دارد که همین تفاوت ها باعث می شود برنامه ای با سبک و سیاق متفاوت از برنامه کنکور کارشناسی برای آن ببندید.
اولین نکته: با وجود شروع برنامه از تابستان بهتر است انرژی خود را در ابتدای کار یکباره خالی نکنید و به گونه ای عمل کنید که بتوانید در دو ماه منتهی به کنکور یعنی دی و بهمن، به دور از خستگی و با منبع کافی از توان و حوصله و انرژی، به دویدون در مسیر پیروزی در کنکور ادامه دهید؛ چرا که در این ماراتن به راستی پیروز کسی نیست که گه تند و گهی خسته رود، بلکه دقیقاً همان است که آهسته و پیوسته می رود.
بهتر است با توجه به توان خود و نیز به تمام واقعیات(مثلاً ماه رمضان، نیاز به سفر، و ...) بین 3 تا 6 ساعت وقت مفید را به درس خواندن اختصاص دهید، بویژه اگر با آمدن مهر شما باید به گذراندن واحدهای باقی مانده از دوران کارشناسی در ترم هفتم مشغول شوید و در مقایسه با دیگر رقبا وقت کمتری دارید، بهتر است به خواندن مستمر و پرثمر در تابستان بیشتر اهتمام بورزید.
پیشنهاد بسیاری از کسانی که موفق به کسب رتبه زیر 10 در کنکور ارشد شده اند این است که:
- در گام اول تصمیم بگیرید که دقیقاً چه منابعی را میخواهید مطالعه کنید.
- در گام بعد حجم منابع را به تعداد روزهایی که میخواهید برای خواندن آن وقت بگذارید، تقسیم کنید، در نتیجه معلوم می شود که شما در هر روز باید دقیقاً چند صفحه مطالعه کنید تا بتوانید در زمان مورد نظرتان منبع را تمام و کمال مطالعه کنید.
همچنین در کنار آن می توانید دقیقاً برآورد کنید که برای مطالعه میزانی که در هر روز باید بخوانید چقدر زمان نیاز دارید.
برای مثال اگر شما تصمیم دارید که یک منبع 600 صفحه ای را در یک ماه دقیق مطالعه کنید ابتدا 600 را به 30 تقسیم کنید در نتیجه شما باید هر روز 20 صفحه از آن کتاب را مطالعه کنید. ابتدا در روز اول بدون مشخص کردن زمان محدود، خواندن 20 صفحه را آغاز کنید تا مشخص شود شما دقیقاً به چقدر زمان نیاز دارید. فرض کنید شما موفق می شوید در دو ساعت 20 صفحه را دقیق مطالعه کنید، پس شما در یک ماه باید 60 ساعت وقت بگذارید تا کل منبع را مطالعه کنید، حال با توجه به توانایی خود باید تصمیم بگیرید این 60 ساعت چگونه در ماه تقسیم کنید روزی دو ساعت، یا یک روز در میان روزی چهار ساعت یا...
اما دقت داشته باشید که این میزان برای هر کسی با توجه به توانایی و سبک مطالعه اش متفاوت است، ممکن است شخصی برای خواندن دقیق هشت صفحه به یک ساعت زمان نیاز دارد و شخصی دیگر این میزان را در دو ساعت مطالعه میکند، ضمناً برای هر منبع و حتی فصول مختلف یک کتاب این میزان متفاوت است، در نتیجه شما باید با توجه به نوع منبع و لحاظ میزان توانایی خود سهم مطالعه روزانه یا هفتگی خود را مشخص کنید.
از مزایای این روش این است که ابتدا برنامه شما دقیق می شود و شما دقیقاً می دانید که چند ساعت در روز و چه میزان باید مطالعه کنید تا از برنامه خود عقب نمانید و حسن دیگر آن این است که اگر شما به صورت ناگهانی چند روز درس خواندن را تعطیل کنید به دور از سردرگمی دقیقاً می توانید برآورد کنید چند صفحه و چند ساعت از برنامه خود عقب هستید و باید دقیقاً چقدر وقت بگذارید تا عقب ماندگی خود را جبران نمایید.
ادامه دارد...
کتاب هاي مرجع را هم مطالعه کنيم؟
منتظر مطالب بعدي شما هستيم