به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، کرم اللهی امروز در نشست تخصصی با موضوع «ماهواره» در طرح ضیافت اندیشه اساتید دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان داشت: ماهواره یک واقعیت اجتماعی است و امروز بین 50 درصد از خانواده های کلانشهرها در ایران وارد شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 100 شبکه فارسی زبان در کشور قابل دسترسی هستند، ادامه داد: این شبکه ها در سه دسته سیاسی، دینی و خانوادگی در حال تولید برنامه علیه جمهوری اسلامی ایران، مذهب تشیع و ارزش های اسلامی و ایرانی هستند.
این کارشناس رسانه گفت: در حال حاضر 15 شبکه ماهواره ای دینی در حوزه دین قابل دسترسی هستند که این شبکه ها شبکه های وهابی و مسیحی هستند که کار اصلی آنها ایجاد شبهه است.
کرم اللهی تصریح کرد: از جمله شگردهایی که این شبکه ها برای شبهه افکنی از آن بهره می برند، پاره حقیقت گویی است؛ یعنی بخشی از یک واقعیت تاریخی را مطرح می کنند و بخش دیگر واقعیت را مطرح نمی کنند به همین دلیل چون مخاطب بخشی از واقعیت را ندارد در نتیجه دچار شبهه می شود.
وی افزود: شبکه های مسیحی هم اسلام را تحریف می کنند و هم نسبت به تحریف تشیع تلاش می کنند و از طرف دیگر شبکه های وهابی تمرکز آنها بر روی جداسازی اهل بیت از شیعه و یا شیعه از اهل بیت است و بیان می کنند که شیعه یک مذهب یهودی ساخته است که با ماموریت یهودی ها برای جبران شکستشان از مسلمان ها این مذهب را ساخته اند که ذیل این شبهه تمام اعتقادات شیعه از جمله اعتقاد به مهدویت، امامت، دعا، زیارت، توسل و تمام اعتقادات و مناسک شیعه را نماد شرک معرفی می کنند.
مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) در تشریح عملکرد شبکه های شیعی زبان ماهواره ای مانند شبکه اهل بیت گفت: این شبکه متعلق به یک طلبه افغانی است که کارش تفرقه افکنی است و از جمله اشکالاتی که دارد توهین های بسیار صریحی است که به خلفا می کند
کرم اللهی تصریح کرد: شبکه های فارسی زبان سرگرمی، خانوادگی و عمومی کانون خانواده و نصر حیاتی خانواده یعنی زن را هدف قرار گرفته اند و در حال حاضر شبکه GEM بالاترین بیننده را دارد؛ ولی تا سال گذشته فارسی وان این جایگاه را داشت.
وی افزود: به تعبیر برخی کارشناسان عمر فارسی وان در حال تمام شدن است و بیننده خود را از دست داده است و به تعبیری تغییر سبک زندگی که فارسی وان بدنبال آن بود در حال حاضر توسط GEM دنبال می شود.
این کارشناس رسانه گفت: همین که بدانیم فارسی وان متعلق به یک یهودی صهیونیست افراطی بنام مرداک است باید تا آخر قضیه را دریابیم، در واقع ماموریت فارسی وان حیا زدایی است و می خواهند کاری کنند که لیبرالیسم و اباحه گری در خانواده ترویج شود.
کرم اللهی خاطرنشان کرد: طبق تحلیل محتوایی که صورت گرفته است 12 درصد برنامه های این شبکه ها روابط آزاد و خیانت بین زن و شوهر را ترویج کرده اند.
وی با بیان اینکه شبکه من و تو سبک زندگی سکولار را ترویج می کند، بیان داشت: چنین شبکه ای که توسط بهایی ها و بی بی سی پایه گذاری شده است چه محتوایی را می تواند برای یک خانواده مسلمان تولید کند.
مدیر گروه علوم اجتماعی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: اساس شبکه های سیاسی ماهواره ای هم پروپاگاندا است و به تعبیر دیگر تبلیغات سیاسی جهت دار را دنبال می کنند و افکار سازی می کنند و به نوعی بدنبال تغییر اندیشه ها به نفع منافع خودشان هستند.
کرم اللهی خاطرنشان کرد: تحلیل محتوای شبکه های سیاسی نشان می دهد که به شدت روی پروپاگاندا سرمایه گذاری گذاری کرده اند و در بین این شبکه ها بی بی سی با تهیه برنامه های مستند، اجتماعی و فرهنگی و با انتقال پیام ها به ناخودآگاه مخاطب بی آنکه پیام سیاسی صریحی را هم به مخاطب بدهند، با شیوه نرم از همه تاثیرگذارتر است.
وی تصریح کرد: اساس برنامه های VOA برنامه های سخت است و خبرهای صریح را اعلام می کند و کارشناس هایی که از آنها استفاده می کنند معاند بودن آنها آشکار است و بحث هایی را هم که مطرح می کنند خیلی ضمخت هستند، به همین دلیل مخاطب خیلی با این شبکه ارتباط برقرار نمی کند؛ اگر چه راهبرد بی بی سی و VOA مشترک است و هر دو بدنبال براندازی نظام هستند.
این کارشناس رسانه با تاکید بر اینکه یک مخاطب ماهواره باید به سطحی از سواد رسانه ای دست یابد که در ذهن خود یک فیلترینگ ایجاد کند تا نگذارد هر محتوایی بر او تاثیر بگذارد، خاطرنشان کرد: محتوایی که از طریق ماهواره تزریق می شود به تدریج و در بلند مدت پایه ای ترین لایه های هویتی و شخصیتی فرد را که لایه اعتقادات و ارزش ها است و پایه ای ترین سلول جامعه که خانواده است را متلاشی می کند.