معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مازندران پیرترین استان کشور است، گفت: میزان باروری در مازندران در سال 85 حدود 6.4 درصد بوده که هم اکنون به 1.7 کاهش یافته و در آینده با مشکلات جمعیتی مواجه میشویم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، محمدرضا میرزایی ظهر امروز در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روزهای بسیار سختی را در بهداشت داریم و این روزها بهداشت به شدت در حال تهدید است، بیان داشت: در حال حاضر برای تهیه انواع واکسن دچار مشکل هستیم.
وی با اشاره به اینکه افزایش ایدز در برخی از شهرهای مازندران نگران کننده است، افزود: بحث تزریق و انتقال بیماری از طریق تزریق بسیار زیاد شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ادامه از افزایش بیماری زنونوز در مازندران خبر داد و بیان داشت: بیماری تب مالت در مازندران جدی است.
میرزایی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز کشور درگیر بیماریهای غیر واگیردار است، بیان داشت: 43 درصد مرگ و میرها در مازندران بر اثر بیماریهای قلبی- عروقی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه متوسط این میزان در کشور 33 درصد، در اروپا 25 درصد و در آمریکا کمتر از 23 درصد است، گفت: بیماریهای قلبی- عروقی بیشترین سهم را در مرگ و میر مازندرانیها حتی بیشتر از متوسط جهانی دارد.
معاون بهداشتی و فنی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه تغذیه سالم و تحرک روزانه میتواند این میزان را کاهش دهد، گفت: 13 درصد مرگ و میرها در اثر سرطان و 11 درصد نیز بر اثر حوادث در مازندران رخ میدهد.
میرزایی با اشاره به وضعیت جمعیتی استان مازندران بیان داشت: کاهش رشد جمعیت در مازندران نگران کننده بوده و 12 درصد از جمعیت استان بالای 60 سال سن دارند که جزو استان های پیر کشور هستیم.
وی با بیان اینکه مازندران پیرترین استان کشور است، گفت: میزان باروری در سال 85 حدود 6.4 درصد بوده که هم اکنون به 1.7 کاهش یافته و در آینده با مشکلات جمعیتی مواجه می شویم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه در سال گذشته مرگ و میر مادران باردار در این استان به صفر رسید، بیان داشت: از این لحاظ مازندران سرآمد سایر استان ها است.
میرزایی خاطرنشان کرد: در خصوص جلوگیری از مرگ مادران باردار در مازندران اقدامات جدی صورت گرفته است.