آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۷۸۹۳
رئیس جامعه المصطفی مطرح کرد:

سه محور اساسی در خصوص ایجاد وحدت در جهان اسلام

رئیس جامعه المصطفی در خصوص ایجاد وحدت میان مسلمانان در جهان گفت: سه محور اساسی شناخت ظرفیت‌ها، چالش‌ها و راه‌های مقابله برای ایجاد وحدت در میان مسلمانان جهان مورد توجه است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام اعرافی امروز در همایش «اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علماء» که در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات اسلامی مشهد برگزار شد، بیان داشت: می‌دانیم که انقلاب اسلامی ایران، افغانستان و نهضت بیداری اسلامی در جهان در کنار جنبش‌های بزرگ اسلامی یکی از اهداف مهم جهت رسیدن به تمدن اسلامی است.

 

نظام جدید جهان اسلام در سایه ایجاد همبستگی

 

وی افزود: برون رفت از شرایط امروز و بیرون رفتن از توطئه ظالمین تنها در سایه ایجاد همبستگی در راستای یک نظام جدید جهان اسلامی امکان پذیر است.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه تمدنی که ظرفیت پاسخگویی به اشکال گوناگون بشر را داشته باشد، تمدن اسلامی دانست و گفت: تشکیل این تمدن هدف نهضت‌های شکل گرفته در منطقه در میان کشورهای اسلامی از عرب گرفته تا غیرعرب می باشد.

 

اعرافی ادامه داد: ظرفیت‌های جهان اسلام در حوزه منابع انسانی تا آنجا است که یک و نیم میلیارد مسلمان در جهان در 55 کشور اسلامی توزیع شده‌اند.

 

وی در ادامه تنوع قومی، زبانی و فرهنگی جهان اسلام را از دیگر ظرفیت‌های اسلامی دانست و افزود: ضریب هوشی فوق العاده بالا و تحصیلات عالی در میان مسلمانان در میان کشورهای جهان، پتانسیل و ظرفیت تمدن سازی در یک نظام نوین را به مسلمانان خواهد داد.

 

رئیس جامعه المصطفی از دیگر ظرفیت‌های میان مسلمانان، حوزه منابع فرهنگ، تاریخ و معرفتی بیان کرد و افزود: سابقه تمدنی و سرمایه های فکری گذشته و مشترکات موجود میان مسلمانان جهان نشان از منبع تاریخی و فرهنگی اصیل مسلمانان دارد، این مشترکات بسیار می‌تواند حلقه‌ های مختلف مسلمانان را به یکدیگر مربوط کند و دستاوردهای فرهنگی، ادبی، هنری، معماری و شعری موجود میان مسلمانان را به یک اجماع وحدت آمیز تبدیل کند.

 

مهمترین مناطق استراتژیک و سوق الجیشی در جهان از آن مسلمانان است

 

اعرافی سومین ظرفیت بزرگ میان مسلمانان را موقعیت سوق الجیشی سرزمین های اسلامی دانست و بیان داشت: مهمترین مناطق استراتژیک و سوق الجیشی در جهان از آن مسلمانان است، از دریاها و تنگه های سرزمین های بین النهرین تا کشورهای خاص اسلامی که هم اکنون به دلیل موقعیت خاص وجودی اشان در فشار سلاطین جهان قرار گرفته اند.

 

وی چهارمین ظرفیت کشورهای اسلامی را ذخایر مالی و منابع عظیم اقتصادی دانست و گفت: بیش از 60 تا 70 درصد انرژی های موجود در جهان حاصل منابع موجود در کشورهای اسلامی است و این در کنار وجود 50 درصد ذخایر معدنی و زیرزمینی و نیروی کار فعال و جوان در این سرزمین‌ها یک ظرفیت بی اندازه بزرگ است.

 

رئیس جامعه المصطفی ادامه داد: اگر اکنون چشم طمع جهان به بازارهای اقتصادی کشورهای اسلامی دوخته شده است نشان از همین ظرفیت‌های بسیار بزرگ کشورهای اسلامی است که باید به آن توجه شود.

 

اعرافی در ادامه به تهدیدهای بزرگ از سوی طمع داران به کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: چندین عامل اساسی وجود دارد که غرب و مزدوران آن سعی می‌کنند تا از این طریق ظرفیت‌های کشورهای اسلامی را به نفع خود بهره برداری کنند.

 

ترویج اسلام بدلی؛ تلاش غرب برای نابودی اتحاد مسلمانان

 

وی ترویج اسلام های بدلی و نامعتدل و ناصحیح در جهان را اولین تلاش غرب در از بین بردن اتحاد اسلامی جهت بهره برداری به نفع خود دانست و گفت: این قرائت های ناروا تا آنجا پیش می‌رود که به جای پرداختن به الگوی ناب اسلامی که در قرآن کریم ترویج شده است به سمت اسلام‌های ساخته شده به دست آمریکا و اسرائیل برویم.

 

رئیس جامعه المصطفی العالمیه از جمله این اسلام خشن، تند و افراطی را دومین نوع اسلام ترویج شده آمریکایی دانست و بیان داشت: این اسلام مورد پسند تکفیری ها و لعن کنندگان است.

 

ترویج اسلام‌های دروغین اولین عامل تهدیدها علیه مسلمانان است
 
حجت السلام اعرافی گفت: ترویج اسلام‌های دروغین اولین عامل تهدیدها بر علیه مسلمانان است.
 
وی اسلام خشن تند و افراطی را یکی دیگر از اسلام‌های آمریکایی دانست و بیان داشت: این اسلام، اسلام تکفیری است که صلب و لعن دو بال حرکت آن است که باید هر دو شناخته و نابود شوند.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اسلام لیبرالیسمی را سومین اسلام معرفی شده از غرب برای مسلمانان دانست و تصریح کرد:‌ این اسلام به اصالت‌های خود تکیه نمی‌کند و به سادگی دچار التقاط با فلسفه‌های غربی می‌شود.
 
اعرافی اسلام‌های وابسته به برخی کشورهای غربی را چهارمین نوع اسلامی آمریکایی دانست و بیان داشت:‌ در این اسلام قرائت‌ها به شکلی است که تابع غرب باشیم.
 
وی دومین تهدید بنیادی در خصوص جهان اسلام را برانگیختن احساسات تفرقه انگیر دانست و گفت: تفاوت فرهنگ‌ها و قوم‌ها مایع مباهات است؛ اما در صورتی که هویت اسلامی آنها حفظ شود؛ این چیزی است که استکبار مانع آن می شود.
 
عوامل تهدید وحدت مسلمانان
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اولین تهدید احساسی را احساسات ناسیونالیستی دانست و تصریح کرد: ‌در این احساسات تربیت‌ها و نژادها ملاک قرار می‌گیرند و افغان، ترک، کرد و ترکمن از یکدیگر جدا می‌شوند.
 
اعرافی احساسات ملی مبتنی بر خطوط مرزی را از دیگر عوامل ایجاد اختلاف در میان مسلمانان دانست و بیان داشت: تعیین مرزها برای حفظ امنیت خوب است؛ اما این را نباید ملاک بدانیم.
 
وی احساسات مذهبی و تاریخی را سومین تهدید در مسیر وحدت مسلمانان برشمرد و افزود:‌ مرز مذاهب مختلف تعریف شده است و درست نیست که احساسات مذهبی و تاریخی را برجسته کنیم تا موجب اختلاف میان مذاهب شود.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه عامل زبان و فرهنگ را از دیگر عوامل تهدیدآمیز برای مسمانان دانست و گفت:‌ سومین خطر بزرگ برانگیخته شدن هراس در میان مردم جهان از اسلام است.
 
اعرافی ادامه داد:‌ اسلام هراسی، انقلاب هراسی، شرق هراسی و تزریق روح ترس و هراس نسبت به هر آنچه که در جهان اسلام وجود دارد؛ تلاش استکبار جهت منزوری کردن مسلمانان است.
 
وی چهارمین تهدید پیش روی مسمانان را تخریب بنیادهای اخلاقی و اسلامی دانست و بیان داشت: قوت دشمن بر این عامل نشان می‌دهد که از این طریق می‌توان مبانی اعتقادی میان شیعه و سنی را دستخوش دگرگونی کرد.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه خطر بعد را ممانعت از رشد پیشرفت عالم اسلام دانست و تصریح کرد: اسلام ذخایر فراوانی دارد، از استعدادهای سرشار گرفته تا منابع انسانی بالا؛ چرا ما نباید رشد کنیم و باید محتاج کار و محصولات غربی باشیم.
 
گسترش هرج و مرج و خشونت آمریکا برای تجزیه اسلام
 
اعرافی به چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور اشاره کرد و گفت: ایران اسلامی دو هزار و اندی دانشگاه و مرکز پژوهشی و هزار استاد متخصص و آگاه دارد، علم هوافضا، نانو و هسته‌ای در کشوری که در تحریم به سر می‌برد در حال رشد با شتاب است که این امر نشان از ظرفیت بالای اسلام دارد.
 
وی در ادامه هرج و مرج و خشونت را تلاش دیگر آمریکا جهت تجزیه اسلام دانست و تصریح کرد:‌ تجزیه کردن کشورهای اسلامی نقشه‌ای است که روی میز آمریکا هر روز بررسی می‌شود که البته در تونس نیز موفقیت آمیز بوده؛ آنها به دنبال شکستن جبهه مقاومت اسلامی هستند.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه نابودی حماس، مصر، سوریه و ایران را نهایت تلاش استکبار جهت تجزیه جهان اسلام دانست و بیان داشت: تخریب ارتش‌های بزرگ اسلام، تهدیدها، خونریزی‌ها و اتفاقات از صدر اسلام تا کنون دل پیامبر(ص) را به درد می‌آورد؛ اما ایران نشان داده است در لحظات سخت در کنار کشورهای مسلمان و مظلوم می‌مانند؛ این کاری است که ما در زمان حمله شوروی به افغانستان و حمله اسرائیل به فلسطین انجام دادیم.
 
اعرافی ادامه داد: آمریکا هم اکنون حاضر است باج‌های بسیاری به ما بدهد تا در برابر فلسطین کوتاه بیاییم؛ اما من این را اکنون می‌گویم که این قدرت ایران به تنهایی مال ایران نیست ما وظیفه خود می‌دانیم که در کنار کشورهای منطقه از حق و حقیقت دفاع کنیم.
 
20راهبرد جهت پیروزی بر دسیسه‌های دشمن و ایجاد وحدت
 
وی در ادامه راهبردهای حرکت به سمت تمدن اسلامی و غلبه بر مشکلات را در مسیر به فعلیت رساندن استعدادهای کشورهای مسلمان جهان از راهبردهای ایجاد وحدت دانست و بیان داشت: 20 راهبرد جهت پیروزی بر دسیسه‌های دشمن و ایجاد وحدت وجود دارد.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه اولین راهبرد را تبیین فلسفه نقد و اخلاق و هم‌بستگی فراتر از اهداف ثانویه و اضطرار دانست و تقریب اخلاق را در میان علما خواستار شد.
 
اعرافی تاکید بر مشترکات زیاد امت اسلامی در حوزه کلام و فقه را دومین راهبرد اسلامی دانست و بیان داشت: ما تلاش می‌کنیم تا مشترکات مسمانان در حوزه کلام، فقه، اخلاق و معارف را بیرون بیاوریم و اجرایی کنیم کاری که هنوز به انجام آن موفق نشده‌ایم.
 
وی نفی تکفیر، ترور، خشونت، حفظ حرمت‌های مقدسات، نفی صلب و لعن، استفاده از ادبیات پسندیده، بیان مفترقات حکیمانه، پرهیز از اکراه و تاکید بر اینکه مذاهب حق دارند از اعتقادات خود دفاع کنند، تمرکز و دعوت از غیرمسلمانان جهت انتقال مفاهیم اسلامی، تبیین معارف و پرهیز از تخریب، ممانعت از آزار و تمرکز بر مواضع روشن اسلام که خط قرمز اسلام به شمار می‌روند را از دیگر راهبردهای پیش رو؛ جهت خنثی کردن تهدیدهای دشمنان اسلام دانست.
 
رئیس جامعه المصطفی العالمیه در پایان به تقویت مدارس و حوزه‌های علمیه در کشورهای اسلامی اشاره کرد و بیان داشت:‌ تقویت مدارس و حوزه‌های علمیه، ارائه برنا‌مه‌های مشترک، تبادل اسناد میان حوزه‌ها، گسترش مطالعات مقارن، تقویت پایه‌های معرفتی حوزه‌های علمیه، تاکید بر رویکرد عقلانی- اجتهادی، حمایت علما از رشد توسعه ارتباط علما و نهادها و عالمان دین با دانشگاه ها و جوانان و سبک زندگی اسلامی در زندگی مسلمانان را از وظایف حوزه‌های علمیه جهت تبیین اسلام ناب و شکل دهی تمدن اسلامی دانست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار