به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام اعرافی امروز در همایش «اعتدال، همبستگی امت اسلامی و رسالت علماء» که در سالن همایشهای دفتر تبلیغات اسلامی مشهد برگزار شد، بیان داشت: میدانیم که انقلاب اسلامی ایران، افغانستان و نهضت بیداری اسلامی در جهان در کنار جنبشهای بزرگ اسلامی یکی از اهداف مهم جهت رسیدن به تمدن اسلامی است.
نظام جدید جهان اسلام در سایه ایجاد همبستگی
وی افزود: برون رفت از شرایط امروز و بیرون رفتن از توطئه ظالمین تنها در سایه ایجاد همبستگی در راستای یک نظام جدید جهان اسلامی امکان پذیر است.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه تمدنی که ظرفیت پاسخگویی به اشکال گوناگون بشر را داشته باشد، تمدن اسلامی دانست و گفت: تشکیل این تمدن هدف نهضتهای شکل گرفته در منطقه در میان کشورهای اسلامی از عرب گرفته تا غیرعرب می باشد.
اعرافی ادامه داد: ظرفیتهای جهان اسلام در حوزه منابع انسانی تا آنجا است که یک و نیم میلیارد مسلمان در جهان در 55 کشور اسلامی توزیع شدهاند.
وی در ادامه تنوع قومی، زبانی و فرهنگی جهان اسلام را از دیگر ظرفیتهای اسلامی دانست و افزود: ضریب هوشی فوق العاده بالا و تحصیلات عالی در میان مسلمانان در میان کشورهای جهان، پتانسیل و ظرفیت تمدن سازی در یک نظام نوین را به مسلمانان خواهد داد.
رئیس جامعه المصطفی از دیگر ظرفیتهای میان مسلمانان، حوزه منابع فرهنگ، تاریخ و معرفتی بیان کرد و افزود: سابقه تمدنی و سرمایه های فکری گذشته و مشترکات موجود میان مسلمانان جهان نشان از منبع تاریخی و فرهنگی اصیل مسلمانان دارد، این مشترکات بسیار میتواند حلقه های مختلف مسلمانان را به یکدیگر مربوط کند و دستاوردهای فرهنگی، ادبی، هنری، معماری و شعری موجود میان مسلمانان را به یک اجماع وحدت آمیز تبدیل کند.
مهمترین مناطق استراتژیک و سوق الجیشی در جهان از آن مسلمانان است
اعرافی سومین ظرفیت بزرگ میان مسلمانان را موقعیت سوق الجیشی سرزمین های اسلامی دانست و بیان داشت: مهمترین مناطق استراتژیک و سوق الجیشی در جهان از آن مسلمانان است، از دریاها و تنگه های سرزمین های بین النهرین تا کشورهای خاص اسلامی که هم اکنون به دلیل موقعیت خاص وجودی اشان در فشار سلاطین جهان قرار گرفته اند.
وی چهارمین ظرفیت کشورهای اسلامی را ذخایر مالی و منابع عظیم اقتصادی دانست و گفت: بیش از 60 تا 70 درصد انرژی های موجود در جهان حاصل منابع موجود در کشورهای اسلامی است و این در کنار وجود 50 درصد ذخایر معدنی و زیرزمینی و نیروی کار فعال و جوان در این سرزمینها یک ظرفیت بی اندازه بزرگ است.
رئیس جامعه المصطفی ادامه داد: اگر اکنون چشم طمع جهان به بازارهای اقتصادی کشورهای اسلامی دوخته شده است نشان از همین ظرفیتهای بسیار بزرگ کشورهای اسلامی است که باید به آن توجه شود.
اعرافی در ادامه به تهدیدهای بزرگ از سوی طمع داران به کشورهای اسلامی اشاره کرد و افزود: چندین عامل اساسی وجود دارد که غرب و مزدوران آن سعی میکنند تا از این طریق ظرفیتهای کشورهای اسلامی را به نفع خود بهره برداری کنند.
ترویج اسلام بدلی؛ تلاش غرب برای نابودی اتحاد مسلمانان
وی ترویج اسلام های بدلی و نامعتدل و ناصحیح در جهان را اولین تلاش غرب در از بین بردن اتحاد اسلامی جهت بهره برداری به نفع خود دانست و گفت: این قرائت های ناروا تا آنجا پیش میرود که به جای پرداختن به الگوی ناب اسلامی که در قرآن کریم ترویج شده است به سمت اسلامهای ساخته شده به دست آمریکا و اسرائیل برویم.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه از جمله این اسلام خشن، تند و افراطی را دومین نوع اسلام ترویج شده آمریکایی دانست و بیان داشت: این اسلام مورد پسند تکفیری ها و لعن کنندگان است.