به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ عباس قربانی رئیس دانشگاه جامع گلستان در نشست خبری پیش از ظهر امروز با اشاره به بیانات امام راحل در این باره که دانشگاه مبدا همه تحولات و کارخانه آدم سازی است و همچنین اشاره بر منویات رهبری در خصوص رشد و اعتلا در جنبه علمی و فرهنگی در جوامع رَوایی، گفت: همانگونه که فساد حاکم، منجر به فساد جامعه می شود فساد عالم نیز جامعه را تباه می کند.
قربانی ادامه داد: از این رو وجود معلم فاسد خطری جدی برای متعلمان و دانش آموختگان محسوب می شود و باید بر رفع فساد از عالمان توجه ویژه ای لحاظ کرد.
وی افزود: دانشگاه از آن جهت که پاسخگوی حس کنجکاوی است و توسعه دانایی را رقم می زند حائز اهمیت است.
وی با بیان حدیث «العلم سلطان» امام علی (ع)، خاطرنشان کرد: علم تسلط است و اگر به آن مسلح شویم غالب خواهیم بود.
وی این تسلط را تسلطی در دو حوزه جان و طبیعت بیان کرد و ادامه داد: امروزه بر قسم دوم بیشتر تاکید می شود اما بر اساس جمله «من عرف نفسه فقد عرف ربه» هر آنکه در حرکت معرفتی قدم بردارد ذات و افعال خویش را جلوه ای از حق می بیند.
قربانی ادامه داد: آنکه در این راستاست با معرفتی شهودی به مرتبه ولایت می رسد و آن وقت نه تنها بر عالم طبیعت بلکه بر ملکوت هم تسلط پیدا می کند.
رئیس دانشگاه جامع گلستان بیان داشت: این مطالب نشان می دهد که دانشگاه هاچقدر اهمیت دارند، اگر قرار باشد در جامعه تغییر ایجاد کرد و روی دیگران تأثیر گذاشت ابتدا باید با معیارهای الهی تعالی یابیم تا بر تمام زوایای دین تسلط پیدا کنیم.
وی توسعه سیاسی، اقتصادی، ... را مبتنی بر دانش خواند و متذکر شد: استقلال اقتصادی و حتی سیاسی کشور منوط بر توسعه علمی است و خواستگاه و پرورشگاه علم نیز دانشگاه ها و موسسات علمی-پژوهشی هستند.
وی تصریح کرد: دانشگاه ها با تربیت نیروهای ماهر و متعهد، سرمایه اجتماعی کشور به شمار می آیند.
دم مسیحایی امام راحل، دانشگاه ها را احیا کرد
رئیس دانشگاه جامع گلستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: دانشگاه های قبل از انقلاب بر یک بستر سکولار شکل گرفتند اما انقلاب اسلامی و دم مسیحایی امام تمام اقشار به ویژه دانشگاهیان را احیا نمودند.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامیایران، انقلابی است که می شود از آن به عنوان رنسانس و تجدید حیات علمی و فرهنگی دانشگاه نام برد.
قربانی متذکر شد: دانشگاه ها با روی کار آمدن انقلاب مسیر توسعه را پیش گرفتند و شاهد این قضیه مطالبات مقام معظم رهبری از حوزه های علمی مبنی بر جنبش نرم افزاری، تولید علم، مرجعیت علمی در جهان، بومی سازی دانش و توسعه مراکز و اقتصاد دانش بنیان می باشد که برخی از این مطالبه ها بسیار سنگین است که اگر معظم له این زمینه ها را در دانشگاه های ما نمی دیدند آن ها را مطرح نمی کردند.
وی همچنین توسعه علمی در دهه اخیر در حوزه فناوری های جدید مثل نانو، زیست فناوریف هسته ای، هوا فضا، پزشکی، مهندسی پزشکی و فنی مهندسی را محصول دانشگاه دانست.
رئیس دانشگاه جامع گلستان دانشگاه ها را پاسداران و حافظان علمی انقلاب نامید و تأکید کرد: اگر دیروز انقلاب اسلامی در جهان اومانیستی، خداگرایی را مطرح نمود و در زمانی که دین به پستوهای کلیساها و مساجد و حوزه فردی رانده شده بود انقلاب اسلامی ادعای تامین سعادت بشر را مطرح نمود لازم است در حوزه علم نیز قد علم کند زیرا اگر بر پیشانی این انقلاب توسعه علمی ندرخشد مورد اقبال جهانیان قرار نخواهد گرفت و فاتحه دین بار دیگر خوانده می شود.
وی بر همین اساس ادامه داد و بیان داشت: دانشگاه ها می توانند شکافنده مسیر برای صدور انقلاب اسلامی باشند و همین دلیلی دیگر بر اهمیت دانشگاه هاست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع گلستان با تمام قوا آماده است تا وظیفه خطیر خویش در تربیت نیروهای متعهد و ماهر را در انقلاب اسلامی عملی سازد و دبر همین اساس اقدامات ویژه ای برای سال تحصیلی جدید در دستور کار دارد.