به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حجت الاسلام رضایی در سخنرانی مراسم شب دوم محرم در مسجد دانشگاه شیراز گفت: برترین سبک زندگی، سبک زندگی اولیای الهی است و اگر کسانی مثل امام خمینی راحل، میرزای شیرازی، تاثیر گذار بودند به این دلیل است که در سبک زندگی خود خوب عمل کرده و موفق بوده اند.
وی تصریح کرد: آنچه سالک راه خدا باید به عنوان اعمال و آداب در نظر داشته باشد تا بتواند رشد معنوی پیدا کند، اخلاص است، یعنی هر کاری که انسان می کند برای رضای خدا باشد و اگر کسی وارد راه سیر و سلوک شده تا برذهن مردم اشراف یابد یا به او حالت مکاشفه ای دست دهد، یا چشم برزخی پیداکند، مشرک است.
رضایی گفت: از دیدگاه دین ما همه انسان ها از مسلمان و کافر نویسنده اند و ما خودمان کتاب و نامه عملی که در قیامت باز میشود، را می نویسیم.
وی افزود: حقیقت انسان گوشت و پوست و استخوان نیست؛ بلکه حقیقت انسان علم و عمل است و خدای متعال نویسنده بی غلط و کمک غلط می خواهد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: خدا انسان پر نویس لازم ندارد به همین خاطر است که در روایات آمده اگر در قیامت کسی بتواند لا اله الاالله بگوید به بهشت می رود؛ زیرا این کلام در قیامت برخواسته از زبان نیست از عمق دل بلند می شود.
رضایی تصریح کرد: اخلاص مثل همه فضائل یک امر تدریجی است و آرام آرام به دست می آید و با کوشش و ممارست همراه است.
وی گفت: بعضی از عوامل، اخلاص را در انسان افزایش می دهند و باید به آنها توجه کرد و تفکر در بی اعتباری دنیا، تامل در حقانیت مرگ، کتمان کارهای نیک و اندیشه در عظمت خدا و نعمات الهی، اخلاص را تقویت می کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به ریای معکوس در فرهنگ صوفیه افزود: ریای معکوس یعنی تو خودت را در نگاه مردم خوار کن تا در نزد خدا عزیز شوی و اولین نکته ای که باید توجه کرد این است که آبروی مومن آبروی خداست، حرمت مومن از حرمت کعبه نیز بالاتر است؛ چرا تهمت وغیبت حرام است؛ زیرا آبروی مومن عزیز است ونمی توان آن را خدشه دار کرد.
رضایی گفت: انسان سالک موحد است و برای رضای خدا کار می کند. مورد مهم دیگر که باید توجه کرد، این است که،کدام یک از ائمه اطهار این کار را انجام داده اند که ما نیز آن را انجام دهیم.
لازم به ذکر است، مراسم عزاداری سالار شهیدان هر شب بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد دانشگاه شیراز به سخنرانی حجت الاسلام رضایی و مداحی مداحان اهل بیت علیه السلام برپا است.