رسول دشتی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: هزینه های درمان بیماران خاص سنگین است؛ اما وزارت بهداشت اعتباراتی برای حمایتی از بیماران صعب العلاج در نظر گرفته است، این بیماران از تخفیف 30 تا 70 درصدی خرید دارو برخوردار هساتد.
وی ادامه داد: بعضی از اقلام دارویی با توجه به تقسیمات کشوری بر اساس بیمار خیزی و رعایت سرانه دارو به استان ها تخصیص داده می شوند، در استان ایلام کمبود دارو نداریم، بیماران تجویزی و خاص به راحتی می توانند داروهای مورد نیاز خود را تامین کنند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: اشخاصی که بیماری های خاص دارند حتما باید در سامانه ای که برای این افراد در نظر گرفته شده ثبت نام کنند، این افراد در سیستم سهمیه بندی مرکزی قرار می گیرند و به آن ها یارانه مصرف دارو داده می شود؛ بنابراین می توانند داروهایی را که پزشکان متخصص برای آنها تجویز می کنند بدون دغدغه خاطر تهیه کنند.
دشتی افزود: 9 بیمارستان دولتی، دو بیمارستان خصوصی، 100 داروخانه خصوصی و 12 شرکت دارویی به مردم ایلام خدمات درمانی- دارویی ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه مصرف خود سرانه دارو در استان ایلام رو به رشد است، تصریح کرد: مصرف دارو در این استان از نظر ریالی و عددی به صورت تصاعدی رو به افزایش است، 85 درصد از داروها توسط پزشک تجویز می گردد و 15 درصد به صورت خود سرانه از سوی مردم خریداری می شود.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: مصرف خودسرانه و بی رویه داروهای آنتی بیوتیک، کرتون و تزریقی سبب بروز بیماری های کبدی، کلیوی، بروز اثرات جانبی، ناکارآمدی درمان به دلیل مقاوم شدن بدن در برابر دارو و تبعات جبران ناپذیر می شود.
دشتی خاطرنشان کرد: معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در زمینه تجویز دارو، فعالیت کلیه پزشکان استان را پایش کرده و مورد ارزیابی قرار می دهد و در صورت بروز مشکل در این زمینه با رعایت موازین علمی و قانونی از روش مداخله ای برای برطرف کردن موانع استفاده خواهیم کرد.