به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، رسول دیناورند عصر امروز در همایش معاونین غذا و دارو در شیراز بیان کرد: در شرایط فعلی در یک نقطه عطف تاریخی در حوزه سلامت قرار گرفتهایم و مردم ما امروز در دولت تدبیر و امید ثمره سالها مقاومت و تحمل فشار را شاهد هستند.
وی در ادامه افزود: اگر مذاکرات به نتیحه برسد فشاری که در چند سال اخیر بر مردم ما وارد شده کمتر میشود؛ چرا که بخشی از آن بر سلامت کشور اثر گذاشته و در سال 91 و 92 با بحران داوریی جدی رو به رو بودیم.
معاون سازمان غذا و داوری کشور با بیان اینکه سال آینده با اصلاح تعرفهها، ارائه خدمت در مراکز دولتی انجام و تا حد زیادی امکان مدیریت خدمات فراهم میشود، خاطرنشان کرد: حوزه سلامت جزو اولویتهای اصلی دولت قرار گرفته است که شاید در دولتهای قبلی در اولویتهای بعدی قرار داشت.
به گفته دیناروند، در گام دوم هدفمندسازی یارانهها یک بار برای همیشه مشکل تأمین اعتبار حوزه سلامت رفع می شود و سلامت محوری، یکی از استراتژیهای اساسی است که در بحث غذا در سال آینده باید پیگیری شود.
وی تصریح کرد: در لایجه بودجه سال 93 تاکنون 19 هزار میلیاردتومان در حوزه سلامت اعتبار پیشبینی شده است.
معاون سازمان غذا و داوری کشور همجنین با اشاره به اینکه وزارت بهداشت هم در سلامت فراوردهها و هم در امنیت آنان دارای نقش اساسی است، گفت: وزارت بهداشت مسئولیتهای مستقیمی در این حوزهها دارد.
دیناروند در خاتمه با بیان این نکته که باید آرامش و ثبات به بازار داوریی ایران برگردد، عنوان کرد: با اطمینان میگوییم که هیچ تصویر مستمر مبتنی بر دفاع از ایمنی و سلامت فراودههای غذایی در اختیار نداریم.
بیشترین دغدغه ما در طول هشت ماهه اول امسال موضوع دارو و مشکلات ناشی از تحریمها بوده است
محمدهادی ایمانیه امروز در ادامه همایش معاونین غذا و داروی کشور در شیراز با بیان اینکه تنها راه نجات ضعف بدون کف بازارهای ایجاد شده داورهای گران قیمت، اجرای نظام ارجاع در کشور است، گفت: بیشترین دغدغه ما در طول هشت ماهه اول امسال موضوع دارو، تجهیزات پزشکی و مشکلات ناشی از تحریمها بوده است.
وی افرود: امروز بسیاری از مشکلات ما از حالت بحرانی بر طرف شده و چیزی تحت عنوان کمبود دارو نداریم.
رئیس دانشگاه علوم پرشکی شیراز در ادامه با ابراز امیدواری از اینکه با پیگیریهای دولت و مجلس شاهد بهبود وضعیت به خصوص در عرصه سلامت کشور باشیم، گفت: امید است در دولت جدید شاهد اعتبارات بهتر و بیشتر در حوزه سلامت باشیم.
ایمانیه عنوان کرد: ضعف بدون کف بازارهای ایجاد شده داورهای گران قیمت یکی از مشکلاتی است که اگر نتوانیم با مدیریت این موضوع را کنترل کنیم هیچگاه مردم راضی و قانع نمیشوند.
وی در این خصوص افزود: با توجه به نظر کارشناسان صاحب تجربه سلامت کشور تنها راه نجات از این بحران موضوع اجرای نظام ارجاع در کشور است که به صورت کانال میتواند نظام مدیریت شده جامع ایجاد و حوزه سلامت را کنترل کند.
رئیس دانشگاه علوم پرشکی شیراز همچنین با اشاره به اینکه این تلاش در استان فارس از یک سالونیم پیش تاکنون اتفاق افتاده است، تصریح کرد: پرکنداگی تصمیم گیران مسئولان در ارتباط با غذا یکی دیگر از مشکلاتی بود که در این دانشگاه شورایی به نام شورای عالی غذا مرکب از معاونت غذا و دارو، بهداشت و درمان ایجادشده است.