به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، تجمع اعتراض آمیز دانشجویان اپتومتری امروز برای سومین روز متوالی در این دانشگاه برگزار و اعلام شده است که تا رسیدن به یک نتیجه قطعی این تحصن در محوطه دانشگاه ادامه خواهد داشت.
در این خصوص با یکی از دانشجویان معترض در دانشگاه علوم پیراپزشکی مشهد گفتگویی انجام دادیم تا متوجه ابعاد پیدا و پنهان این اتفاق شویم.
دانشجویانی به شکل غیرقانونی وارد رشته اپتومتری شدهاند
این دانشجوی رشته بینایی سنجی در بیان دلیل اصلی این اعتراض گفت: یک تعداد دانشجو به صورت غیرقانونی در حال وارد شدن به رشته بینایی سنجی هستند که در حقیقت این افراد فارغ التحصیل وزارت علوم و با عنوان کاردان اپتیک پذیرش شدهاند.
وی با بیان اینکه رشته اصلی این دانشجویان تراش عدسی است، بیان داشت: این دانشجویان پیشتر در رشته فنی و حرفه ای تحصیل کرده و اصلا دارای شرایط لازم جهت تخصص اپتومتری نیستند و اطلاعات خاصی در خصوص سلامت چشم ندارند.
این دانشجوی معترض ادامه داد: حقیقت این است که پس از آن که در سال 1380 رشته اپتیک تاسیس شد تعدادی دانشجو در دانشگاههای پیام نور و موسسات خصوصی جهت دریافت مدرک تراش عدسی پذیرفته شدند.
وی با اشاره به تلاش این تعداد دانشجو جهت اخذ مجوز ویزیت درمان از وزارت علوم تاکید کرد: از ابتدا قرار بر این بوده که این دانشجویان برای کار تراش عدسی در کنار اپتومتریست ها مشغول به کار شوند؛ اما این دانشجویان که به صورت صنفی عمل میکنند خواهان داشتن مجوز ویزیت بیماران چشمی هستند تا به صورت مستقل کار خود را ادامه دهند که این خواسته آن ها غیر قانونی است.
شرایط مالی خوب این دانشجویان دلیل پیش رفتن کار آن ها شده است
این معترض دانشجویی با اشاره به اینکه این حرکت به دلیل شرایط مالی خوب این دانشجویان نوعی سوء استفاده است، گفت: این تعداد دانشجو حتی در کنکور سراسری شرکت نکرده و دارای رتبه و یا جایگاه بالای علمی نسبت به دانشجویان بینایی سنجی نیستند.
وی ادامه داد: داشتن شرایط مالی خوب این دانشجویان شاید از دلایل جلو افتادن کار آن ها باشد، این دانشجویان در دوره دولت دهم به وزارت بهداشت فشار آوردند؛ این در حالی بود که وزارت علوم به این دانشجویان تعهدی برای دادن مدرک در رشته خودشان را نیز نداده بود.
این دانشجوی رشته اپتومتری در ادامه با بیان اینکه کار این دانشجویان با لابی گری در حال دنبال است، افزود: در شرایط کنونی این دانشجویان توانسته اند موافقت وزارت بهداشت را برای کار در حیطه تراش عدسی به دست آورند؛ اما این انتهای خواسته این دانشجویان نبوده است.
وی با بیان اینکه برد اپتومتری در تهران از این دانشجویان حمایت کرده است، افزود: برای رسیدن این دانشجویان به خواسته غیرقانونی خود دوره ای برگزارشد که از میان این دانشجویان که حدود 250 نفر هستند، چیزی حدود 180 نفر تحت آموزش برای اخذ مدرک تراش عدسی قرار گرفتند.
این دانشجو گفت: قرار بر این بوده که این 180 نفر دانشجو پس از اخذ این مجوز دیگر ادامه تحصیل نداده و به دنبال به دست آوردن مدرک برای اپتومتریست شدن نباشند.
برد تهران به صورت غیر قانونی از این دانشجویان حمایت میکند
وی با اشاره به تخلف برد تهران در پذیرفتن این دانشجویان در واحد بین الملل دانشگاه شهید بهشتی بیان داشت: بر خلاف تعهدی که باید همه از آن پیروی میکردند، برد تهران اقدام به پذیرش دانشجو از میان این 180 نفر در واحد بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تهران کرد.
این دانشجوی رشته بینایی سنجی دانشکده علوم پیراپزشکی مشهد تصریح کرد: اعتراض ما به کلیت این اقدام است که چرا تعدادی دانشجو که از طریق کنکور جذب نشدهاند، دارای رتبه بالا نبوده اند، به عنوان دانشجوی رشته کاردانی اپتیک پذیرش شدهاند نه اپتومتریست و خود وزارت علوم حاضر به دادن مجوز به آن ها نیست، در حال پیشبرد کار خود به طریق غیر قانونی از کانال وزارت بهداشت شده اند؟
وی با بیان اینکه چرا به شکل قانونی این دانشجویان وارد رشته بینایی سنجی نمیشوند، گفت: چرا این دانشجویان از طریق کنکور سراسری به شکل قانونی اقدام به گرفتن واحد بین الملل نمیکنند؟
آزمون اختصاصی از این دانشجویان بر چه اساس گرفته شده است؟
این دانشجوی رشته بینایی سنجی ادامه داد: چطور و بر اساس کدام قانون از این تعداد به تنهایی آزمونی گرفته شده است؟ آیا کنکور اختصاصی تا به حال در کشور داشتهایم؟ دبیر و هیئت علمی برد باید پاسخگو باشند.
وی به سود آور بودن راه پیش روی این تعداد دانشجو اشاره کرد و افزود: این دانشجویان نمیخواهند در رشته اپتومتری یا بینایی سنجی درس بخوانند؛ بلکه میخواهند در همان رشته اپتیک بدون نظارت وزارت علوم به طور صنفی زیر نظر وزارت بازرگانی کار کرده تا سود خوبی را از آن خود کنند.
این دانشجو با بیان اینکه یک دانشجوی بینایی سنجی باید 146 واحد را بگذراند، بیان داشت: یک دانشجوی اپتومتری باید 146 واحد از دروس فیوزولوژی را پشت سر بگذارد؛ در حالی که دانشجویان رشته کاردانی اپتیک در واحد بین الملل خود تنها 21 واحد را پشت سر میگذارند.
وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای این دانشجویان مربوط به رشتههای فنی است، ادامه داد: اکثر 21 واحد این دانشگاه در رشته های فنی و یا همان مباحث فیزیکی دوران کاردانیشان است و مربوط به سلامت چشم و حوزههای در ارتباط با آن نیست.
صلاحیت وزارت بهداشت با دادن مجوز ویزیت به این دانشجویان زیر سئوال میرود
این دانشجوی بینایی سنجی دانشگاه علوم پیراپزشکی مشهد تصریح کرد: هزینه تحصیل این دانشجویان در واحد بین الملل دانشگاه شهید بهشتی تهران چیزی بالغ بر تا 30 میلیون است که قرار بوده نهایت کار وزارت بهداشت برای این دانشجویان دادن مدرک تراش عدسی باشد نه مجوز ویزیت بیمار.
وی با بیان اینکه دادن این مجوز صلاحیت وزارت بهداشت را زیر سئوال خواهد برد، گفت: هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این قول را داده اند که اجازه ندهند که رشته های مربوط به سلامت جامعه را وزارت علوم متولی شود و در کنار این از موازی کاری نیز بپرهیزند.
این دانشجوی معترض به انتقاد از برد تهران پرداخت و ادامه داد: تحصن ما در این دانشگاه به دلیل دریافت نکردن هیچ پاسخی از سوی برد اپتومتری در تهران است که خود مسئول این اتفاقات بوده؛ اما تا کنون پاسخی به ما داده نشده است.
وی به بیان اینکه توجیه برد برای گرفتن این تعداد دانشجو به این شکل به هیچ عنوان قابل قبول نیست، گفت: برد تهران دلیل خود را برای این اشتباه حذف کردن رشته اپتیک به دلیل بالا رفتن تعداد فارغ التحصیلان اعلام کرده؛ این در حالی است که برای این منظور هیچ تصمیمی گرفته نشده است.
قول و پاسخ تحصن سال 87 را مسئولان مربوطه زیر پا گذاشتند
این فعال دانشجویی در ادامه به تحصن سال 1387 دانشجویان در همین رابطه اشاره کرد و گفت: در آن تحصن قول داده شد که این دانشجویان زیر نظر اپتومتریستها کار تراش عدسی را دنبال کنند؛ اما باز همین دانشجویان کاردانی اپتیک از طریق وزارت بازرگانی به وزارت بهداشت فشار آوردند که مجوز جدایی برای کار بینایی سنجی به دست آورند.
وی با بیان اینکه برد اپتومتری از مصوبات خود در این خصوص تخلف کرده است، بیان داشت: 180 نفر هنر آموز رشته فنی و حرفه ای پس از گذراندن یک دوره کاردانی در دانشگاههای غیر انتفاعی و پیام نور امروز ادعای بینایی سنجی دارند که ما از کنار این موضوع نخواهیم گذشت.
این دانشجو در پایان گفت: ما کلاسهای درس خود را تعطیل کرده ایم و در حال نامه نگاری با مسئولان دانشگاه و از این طریق با وزارت بهداشت هستیم و تا رسیدن به نتیجه مطلوب تحصن خود را مانند دانشجویان بینایی سنجی دانشگاه ایران تهران ادامه میدهیم.