به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، احمد باصری در همایش «جنگ نرم» که امروز با حضور اساتید دانشگاه های استان در دانشگاه ایلام برگزار شد بیان کرد: ابزارهای قدرت به 3 دسته سخت، نیمه سخت و نرم تقسیم می شوند و ابزارهای آن به ترتیب شامل تحمیل اراده، پول و شکل دهی به علایق مردم می باشند.
وی افزود: قدرت دارای 5 عنصر روانشناختی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی است. بعد از جرج واشنگتن، باراک اوباما باهوش ترین رئیس جمهور آمریکا می باشد که با شعار استفاده بهینه از عناصر مذکور پا به عرصه سیاست نهاد.
این استاد دانشگاه امام حسین (ع) با تبیین راهبرد روانشناختی قدرت تصریح کرد: این عنصر افراد را مجاب می کند و با انجام عملیات روانی بر افکار، نظرات و نگرش های مردم یک جامعه تاثیر می گذارد.
باصری تاکید کرد: دلبستگی، ایجاد هویت جمعی و آگاهی از ویژگی های عنصر اجتماعی است که سرمایه های جمعی نظام را افزایش می دهد. جامعه ای که به سلاح آگاهی مجهز است بصیرت دارد و در شرایط فتنه گمراه نمی شود.
وی هر عاملی را که میان مردم و ارزش های مورد وفاقشان شکاف ایجاد می کند را حربه نرم دانست و گفت: در جامعه ای که مردم به یکدیگر و به نظام حاکم اعتماد دارند آن کشور سرمایه دار و قدرتمند است.
استاد دانشگاه امام حسین (ع) فاکتورهایی که منجر به افزایش مشروعیت نظام شوند را عنصر سیاسی عنوان کرد و افزود: حمایت های مردمی، تشکیل نهادهای مردمی، افزایش دموکراتیک و بهره گیری نظام از نخبگان سبب اتحاد میان مردم و مسئولین می شود.
باصری گفت: هر عاملی که توان چانه زنی دولت را در روابط بین المللی افزایش دهد قدرت نرم محسوب می شود.
وی ادامه داد: نباید فراموش کرد که نظام سلطه با دین اسلام تقابل ندارد چه بسا حمایت هایی که آمریکا از عربستان می کند بسیار قابل ملاحضه است اما دلیل تنازع آمریکا با ایران، ارزش ها و آرمان های کشورمان است که آن را نسبت به سایر کشورهای جهان متمایز می کند.
این استاد دانشگاه امام حسین (ع) هر عاملی که سبب افزایش تاثیرگذاری بر روی مردم گردد را قدرت نامید و ابراز داشت: کشوری قدرتمند است که تصمیات دولت های دیگر را در راستای تمایلات خود سمت و سو دهد.
باصری اذعان داشت: ماهیت جنگ در قرن بیست و یکم متحول شده و از عدوات سخت جنگی به تقابل عقیده و باورها تغییر رویکرد داده است.
وی گفت: ویژگی های عصر دانایی ناپایداری، تغییر مداوم، گسترش علم و فناوری، دنیای مجازی، یادگیری شتابان، فرصت طلایی و تهدیدات بنیان برانداز می باشد.