به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، هادی مسعودی، دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز در میزگرد نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاه های شیراز که در دفتر «خبرگزاری دانشجو» در شیراز برگزار شد با اشاره به اینکه حالت اضطرار دارم و نمی شود نشست، اظهار داشت: دور بعدی مذاکرات راجع به ژنو از فردا شروع میشود و باید یک سری موضوعات درباره توافقنامه ژنو روشن شود.
وی با بیان اینکه اعتقاد دارم که یک بند از توافقنامه ژنو هم قابل دفاع نیست، ادامه داد: در گام نهایی آمده است مذاکرات برای دوره زمانی بلند مدت تضمین میشود و حال سوال اینجاست این دوره زمانی بلند مدت بر چه اساسی تعیین شده است؟
مسعودی با اشاره به اینکه متن توافق نامه ژنو ایران را محتاج تر از طرف غربی برای رسیدن به گام نهایی می کند، افزود: امتیاز های بزرگ مان نظیر سوخت 20 درصد، غنی سازی اورانیوم، ساخت راکتور اراک و تولید سانترفیوژ های نسل جدید را از دست دادیم در صورتی که به اذعان طرف غربی هنوز 95 درصد تحریم ها پا برجا خواهد بود.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز به نیاز های عملی ایران به غنی سازی که در متن توافقنامه آمده است، اشاره کرد و گفت:ذنیاز عملی چیست و چه کسی تعیین می کند؟
وی با اشاره به صحبت های جان کری در 19 آذر امسال در کنگره آمریکا افزود: توافقنامه تصریح می کند که غنیسازی به توافق نهایی بستگی دارد.
مسعودی با بیان اینکه که استفاده از عبارات در موارد مهم فاجعه است، اضافه کرد: در این توافقنامه آمده است که نگرانی های مرتبط با راکتور اراک باید رفع شود، جای سوال است که چه زمانی و با چه روشی نگرانی ها برطرف میشود؟
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با اشاره به حق غنی سازی محدود و حق دسترسی نه تولید و غنی سازی گفت: در این توافقنامه خود را از التزام ان پی تی خارج کردیم و آمده است در گام نهایی پس از این دوران با ایران مثل دیگر کشور ها برخورد می شود و این یعنی برگشتن به خانه اول.
وی پذیرش پروتکل الحاقی را فاجعه دانست و افزود: این خلاف قانون اساسی است و پذیرش پروتکل الحاقی به مجلس تکلیف شده است و طبق بند این توافقنامه که می گوید یا بر همه چیز توافق می کنیم یا بر هیچ چیز، این احتمال می رود که این بند اهرم فشاری بر مجلس برای پذیرفتن پروتکل الحاقی باشد.
مسعودی با بیان اینکه نگاه کاریکاتوری به فرمایشات رهبری نداشته باشیم، ادامه داد: از زمانی که بحث توافقنامه ژنو مطرح شد سراغ برخی تشکل ها رفتیم که می گویند رهبری روی این مسئله تایید کردند و خلاف فرمایشات سی و چند ساله رهبری درباره مذاکرات است.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز اضافه کرد: وظیفه تشکل های دانشجویی این است که فضا را برای اظهار نظر های مقام معظم رهبری باز کنند.
مسعودی با بیان این که رهبری یک منظومه فکری هستند و نباید از یک بُعد به ایشان نگاه کرد، افزود: موضع رهبر معظم انقلاب همیشه تک صدایی بوده؛ تا دوصدایی در جمهوری اسلامی وجود نداشته باشد که اگر وجود داشته باشد خود یک فاجعه است.
وی با اشاره به این که رهبر انقلاب فقط در زمینه هسته ای به دولت اجازه مذاکره داده است، ادامه داد: ما با استناد به این بند توافقنامه که می گوید ایران باید نگرانی های شورای امنیت سازمان ملل را به طور رضایت بخش برطرف کند ثابت می کنیم که دولت در موضوعات دیگر نیز وارد شده است.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز افزود: با قبول این بند عملا قطعنامه های شورای امنیت را به رسمیت شناخته ایم و این در صورتی است که ما این قطعنامه ها را سیاسی و غیر قابل استناد می دانیم.
مسعودی با دعوت به مناظره از کسانی که حتی موافق یک بند توافقنامه هستند، اضافه کرد:جناب رئیس حمهور چرا موافقان باسواد مناظره را نمیپذیرند؟
وی با بیان این که مردم ما از بعضی خواص در مورد توافقنامه هسته ای جلو تر هستند، گفت: مردم متوجه اند که مشکلات داخلی است و مثل امام راحل بر این باورند آمریکا تا کنون هیچ غلطی نکرده و از این به بعد هم نمی تواند بکند.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با انتقاد از تشکل های دانشجویی نسبت به نصب العین قرار ندادن پیام 6 آبان 81 رهبر معظم انقلاب گفت: این پیام هنوز مغفول واقع شده است و برخی تشکل ها با سال 80 هیچ فرقی نمی کنند.
مسعودی ادامه داد: ما باید دغدغه هایمان را نسبت به اولویت های رهبری به روز کنیم و تشکل های دانشجویی نباید همیشه دفاعی عمل کنند.