به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ شب گذشته جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی پیرامون توافق ژنو با حضور اشتری، سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران و نقاشی، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران در دانشگاه منابع طبیعی گرگان برگزار شد.
اشتری در پاسخ به پرسش دانشجویی مبنی بر اینکه دیپلماسی جدید ایران چه تأثیری در انزوای اسرائیل دارد؟ گفت: عده ای در داخل منتظرند پس از پرتاب تمام سنگ های بزرگ از سوی ایران، بالاخره دیوار تحریمی که روحانی گفته ترک برداشته، فرو ریزد و عده ای در مقابل، بی توجهی به نوع اعتراض می گویند چون اسرائیل هم معترض به توافق ژنو است پس گروه منتقدین داخلی با آنان همنوا هستند.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران افزود: برخی توجه نمی کنند که آمریکا پاسخ اعتراض اسرائیل را با برخی تحریم های جدید علیه ایران و تعلیقات گسترده هسته ای داده است و اعتماد او را جلب کرده است.
حسین نقاشی نیز در پاسخ به همین پرسش گفت: بوش از یک جریان افراطی راست در آمریکا برخاست و لابی اسرائیل هم یک جریان راست افراطی است؛ در واقع پاسخ این سوال در تحلیل این قضایا نهفته است.
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران گفت: ما بازخورد سیاست ایستادگی و مقاومت را هشت سال با جیب های خودمان حس کرده ایم و آن را بی نتیجه می دانیم.
اشتری در پاسخ به وی گفت: من هم آن زمان با جیب هایم مانند الان که دست نامریی بازار یقه ما را گرفته و می فشارد اوضاع بد اقتصادی را حس کرده ام اما دلیل این وضعیت روشن است.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران افزود: در زمانی عده ای می آیند و توافقنامه های ضعیفی را امضا می کنند که این اجازه را به غرب می دهند با استناد به مفاد آن هر فشاری را به کشور تحمیل کنند، همانگونه که امضای تعهدنامه سعدآباد در زمان خاتمی تحریم های درازمدتی را در پی داشت که از قضا همزمان با ریاست جمهوری احمدی نژاد بود.
وی تصریح کرد: توافقنامه ژنو هم به ظن من با این مفاد به نتیجه نمی رسد و روزی دوباره روحانی مانند سال 2005 نامه می نویسد که آمریکا رفتار متناقض نشان داد؛ ولی باز هم دیگر دیر شده و زمان ریاست جمهوری وی به پایان رسیده، آن زمان خام اندیشی است اگر تحریم های آینده را معطوف به دولت بعد از روحانی بدانیم.
اشتری بیان کرد: با دیدگاه سیاسی و مغرضانه به مسائلی که با منافع ملی در ارتباط است نگاه نکنیم بحث راستی و چپی کردن ادبیات غلطی است که ما را از اصل دور می کند؛ وگرنه چه کسی است نداند پدر جد راست گرایی هاشمی رفسنجانی است که الان با چپی ها در ارتباط است و یا اینکه موسوی از راست ترین راست به چپ ترین چپ منحرف شد.
دانشجوی دیگری خطاب به نقاشی گفت: با اعتمادسازی روحانی و تعلیق و تعطیلی فعالیت های هسته ای شاهد قطعنامه ی تحقیرآمیز اروپا بودیم، این به این معناست که هر چه عقب بنشینیم غرب چیز دیگری علم می کند، آیا اینگونه تحقیرها عزت آفرینی است؟
نقاشی در پاسخ به وی گفت: قطعنامه اروپا به این دلیل بود که ما با چهار نوع تحریم مواجه هستیم که اولین نوع تحریم مستقیم از سوی آمریکا صورت می گیرد برخی تحریم ها نیز طبق مصوبه سناست و برخی نیز به علت منابع موشکی و دفاعی.
وی افزود: البته ما نیز قطعنامه اروپا را ظالمانه می دانیم؛ اما توافقنامه ژنو فقط شش ماهه است برخی تبلیغات سوئی می کنند که انگار این یک قرارداد مادام العمر است، خواهش می کنم از جلیلی و احمدی نژاد هم انتقاد کنید، چرا توجه نمی کنید که در دوران خاتمی پرونده هسته ای در شورای حکام بوده است؛ اما اکنون با اقدامات جلیلی به شورای امنیت کشیده شده است.
اشتری نیز در پاسخ به این اظهارات بیان داشت: در دوران مذاکرات سعدآباد که روحانی با تروئیکا مذاکره می کرد و نه 1+5 اشتباهات استراتژیکی رخ داد که آژانس را به عنوان ناظر سعدآباد و پاریس پذیرفتند حال آنکه جریان همسوی آژانس مشخص بود بنابراین به خاطر متن توافقنامه شما پرونده هسته ای به شورای امنیت رفت که منتقدان آن زمان را نیز بی ریشه خواندند و از صحنه بیرون راندند.
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران افزود: در حال حاضر اختیارات را به اتحادیه اروپا دادید و تا دو سال دیگرمعلوم نیست پرونده به کجاها کشیده شود که حتما مسبب آن را به افراد در راس همان زمان می خواهید نسبت دهید.
وی تصریح کرد: اینکه برخی می گویند غرب با اصل نظام ما مشکل دارد را قبول ندارم، مگر این همه کشور مانند هند لانه جاسوسی تسخیر کردند؟ مگر هند هم امام خمینی داشت؟ البته که نه، آنها با اصل نظام ما مشکل ندارند بلکه ماهیت آنان استعمارگری است که البته با روحیه مقاومتی که با اصل نظام ما منطبق است در تقابل قرار دارد و هر چه وادادگی سیاسی ما بیشتر باشد به مذاق آنها خوش تر می آید.
اشتری ادامه داد: ساده اندیشی است اگر فکر کنیم با لبخند می توانیم ماهیت استعمارگرایانه غرب را کنار بزنیم.
دانشجوی دیگری خطاب به اشتری گفت: شما دو دیدگاه مبتنی بر تنش زدایی و دیدگاه مبتنی بر تهدیدزدایی را در روند مذاکرات هسته ای بیان کردید سوال من این است که با رفع تهدیدها چه منفعتی عاید ما می شود مضاف بر اینکه 18 میلیون قبلا به دیدگاه تهدیدزدایی نه گفتند.
وی پاسخ داد: نتیجه دیدگاه تهدیدزدایی اورانیوم غنی شده 20درصد و اما تبعات لبخند رقیق سازی این دستاورد بود، نتیجه تهدیدزدایی سکوت آمریکا و نتیجه لبخند تهدیدات نظامی گسترده در ماه های اخیر است.
اشتری با اشاره به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه آنهایی که از سازمان انرژی هسته ای پس از توافقات ژنو اخراج شدند چه کسانی بودند، گفت: حال که هزینه این اتفاق زیاد شده می گویند: آنها آبدارچی و عمله بودند به تازگی کشف کردند احمدی روشن هم اشتباهی ترور شده است و اسرائیل عموما به دنبال آبدارچی ها می گردد!
وی با بیان اینکه این هم از تبعات توافق ژنو است، افزود: صبح روز بعد از توافق ظریف به نزد خبرنگاران آمد و گفت: حق انرژی هسته ای ایران به رسمیت شناخته شد و ما گفتیم چه خوب! به دنبال وی جان کری بیرون آمد و گفت: حقی برای ایران به رسمیت شناخته نشد و باز ما گفتیم چه توافقنامه خوبی که می شود چند برداشت از آن کرد!
سخنگوی کمیته صیانت از منافع ایران ادامه داد: پس از جان کری ظریف دوباره آمد گفت: اصلا حق نیازی به رسمیت شناخته شدن ندارد و بعد روحانی نامه ای نوشت به مقام معظم رهبری که فرزندان شما حق هسته ای ایران را به طور رسمی به جهان معرفی کردند و باز بعد از آن عراقچی گفت: حرف ظریف که گفته حق به رسمیت شناخته نشد درست است!
اشتری در پایان تصریح کرد: برای اینکه راستی آزمایی شود کافی است متن انگلیسی توافقنامه ژنو را بگذاریم جلوی خود و با یک ctrl+h جستجو کنیم تا متوجه شویم که سخنی از حق انرژی هسته ای ایران به میان نیامده است.