کد خبر:۳۱۷۰۲۰
فریدون جنیدی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»:

روزی خواهد رسید که شاهنامه در تمام دانشگاه‌های جهان تدریس می‌شود

یک شاهنامه ‌پژوه گفت: متاسفانه امروز دانشگاه‌های کشور به دنبال جریان فرهنگی گذشته هستند و در زمینه شاهنامه خوانی هیچ فعالیتی نمی‌کنند.

فریدون جنیدی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص علت کم اهمیت دادن دانشگاه‌ها و مسئولان فرهنگی به شاهنامه بیان داشت: ما باید به گذشته برگردیم و مانند گذشتگان خود شاهنامه بخوانیم و از حکایت‌ها و داستان‌های آن پند گیریم.


وی با بیان این‌که ایران از زمانی که محمود غزنوی و تاتارها و در کل از زمانی که حکومت‌های ضد ایرانی و دست نشانده بر سر کار آمد از شاهنامه جدا شد، تصریح کرد: متاسفانه این افراد بینش فرهنگی لازم را در زمینه ادبیات فارسی نداشتند و همین عوامل سبب شد شاهنامه خوانی کم کم از خانواده‌های ایرانی دور شود.


این شاهنامه پژوه با بیان اینکه البته باید درود فرستاد به پیشینیانمان که تا 100 سال پیش شاهنامه می‌خواندند، بیان داشت: یکی دیگر از دلایلی که باعث شد شاهنامه در بین خانواده‌های ایرانی کمرنگ شود ورود رادیو و تلوزیون به ایران و عدم توجه آنان به این مقوله بود.


جنیدی با تاکید بر اینکه معلوم نیست که رادیو و تلویزیون را چه کسانی اداره می‌کنند، خاطرنشان کرد: عدم آشنایی برنامه سازان با فرهنگ و بینش ایرانی سبب شده که شاهنامه خوانی در برنامه‌ها گنجانده نشود و حتی زمانی که من برنامه‌هایی در این خصوص تولید کردم پخش آن قطع شد.


وی با یادآوری این‌که نبود نگرش ایرانی باعث گم شدن شاهنامه شده است، تصریح کرد: متاسفانه امروز دانشگاه‌های ما نیز به دنبال همان نگرش و جریان فرهنگی گذشته هستند و در زمینه شاهنامه خوانی هیچ فعالتی نمی‌کنند تا جایی که ما باید در خصوص قالیچه ایرانی که حاصل زحمات دختران ایرانی است، ببینیم پروفسورهای خارجی در مورد آن چه گفته‌اند آیا ننگ از این بالاتر وجود دارد؟


این شاهنامه پژوه با اشاره به این‌که امروز سقف دانشگاه‌های ما در این زمینه بسیار کوتاه است، گفت: متاسفانه اساتید و معلمان ادبیات نیز آن بینش لازم را در زمینه ادبیات ندارند و همه این‌ها در کنار هم سبب شده شاهنامه مغفول واقع شود.


وی در پایان با بیان این‌که همه با هم باید بیدار شویم، خاطرنشان کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم روزی در تمام دانشگاه‌های جهان شاهنامه تدریس خواهد شد.

 

امروز فرزندان ایران داستان‌های شاهنامه را نخوانده‌اند؛ ولی من روزی را می‌بینم که یک حرکت نهفته در جان بچه‌های ایران بیدار می‌شود که آینده خوبی را نوید می‌دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار