کد خبر:۳۶۴۱۵۲
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام:

شاهنامه در عمق دل و جان "قوم کرد" نفوذ دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: شاهنامه در میان کردها و در عمق جان‌هایشان نفوذ کرده است، نام بیشتر زنان و مردان کرد از نام‌های شاهنامه برگرفته شده‌اند.

به گزارش خبرنگار " خبرگزاری دانشجو" از ایلام، همایش هزارمین سالگرد شاهنامه امروز توسط انجمن اسلامی دانشگاه ایلام و با حضور میرجلال الدین کزازی، چهره ماندگار ادبیات ایران، هیئت رئیسه، اساتید، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه در سالن شهدای پزشکی برگزار شد.



علی دل پیشه با بیان ای که یکی از انتقاداتی که به دانشگاه‌های علوم پزشکی وارد می‌شود پرداختن به مباحث بهداشت و سلامت و غفلت از حیطه ادب و هنر است تصریح کرد: استان ایلام به عنوان مهد تمدن باستان فرزندانی را به جامعه تقدیم کرده است که از نظر علم، هنر، ادب و کمال نام آور در کشور و جهان هستند، بیش از 3000 نفر از مردم این استان کوچک برای دفاع از ایران پاک سرشت، جان خود را فدا کردند.



وی ادامه داد: ایلام از نظر فرهنگی غنای ویژه‌ای دارد، یکی از شعرای آوازه و به نام این دیار، غلامرضا خان ارکوازی می‌باشد که اشعار و مناجات‌های عاشقانه او در نهانخانه دل این مردم جای دارد، در اشاره به اهمیت ادب و شعر در میان مردم این سرزمین، می‌توان به این نکته بسنده کرد که شاهنامه در میان کردها و در عمق جان‌هایشان نفوذ کرده است، بیشتر نام زنان و مردان کرد از نام‌های شاهنامه برگرفته شده‌اند.



رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با تاکید بر این مطلب که استاد محیط طباطبایی از شاهنامه به عنوان کتاب مقدس کردها یاد می‌کند ابراز داشت: درباره شاهنامه دوستی کردها باید گفت که ابیات فردوسی حکیم با لحن‌های خاص موسوم به " شاهنامه خه ونی" یا " شاهنامه وه نی" زمزمه می‌شوند مردم ایلام، ایوان، کرمانشاه و کردستان شاهنامه را همراه با تنبور می‌خوانند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار