مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: هم اکنون وضعیت حجاب و عفاف در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند مناسب نیست و متاسفانه بدحجابی در این دانشگاه در حال پیشرفت است.
محمد صادق افضلی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، بیان داشت: برای تصحیح روند بدحجابی نیازمند اقدامات دراز مدت زیرساختی و سیاستهای کلان از یک طرف و از طرفی دیگر اقدامات کوتاه مدت جهت عدم گسترش بدحجابی هستیم.
وی افزود: منظور از اقدامات دراز مدت زیرساختی و سیاست گذاری، روش های نهادینه کردن فرهنگ حجاب در بین قشر دانشجو است که در دانشگاه این وظیفه به عهده ستاد صیانت می باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تصریح کرد: متاسفانه ستاد صیانت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند وظیفه اصلی خود را از یاد برده و به جای بررسی و آسیب شناسی بدحجابی و دادن راهکار مناسب خود را محدود به دادن تعدادی نامه بیاثر به برخی از از افراد با پوشش نامناسب کرده است.
افضلی با اشاره به اینکه تا زمانی که روند عالیترین شورای مربوط به حجاب این باشد هیچ توقعی برای پیروزی در برابر تهاجم فرهنگی دشمن نباید داشته باشیم، گفت: برای بحث حجاب باید ایده، راهکار، نظرسنجی، همایشهای با کیفیت گوناگون برگزار شود نه جمع شدن و سخن گفتن در مورد اینکه به چه کسی نامه بدهیم.
حراست دانشگاه برای جلوگیری از این روند سازوکار مشخصی ندارد
وی با بیان اینکه اقدامات کوتاه مدت همان برخوردهای حراست و کمیته انضباطی و ستاد صیانت با دانشجویان خاطی میباشد، افزود: البته در مورد این برخورد باید معیارها مشخص باشد که بطور مثال به چه کسانی تذکر بدهیم و مسلما به یک نفر که خیلی بد حجاب نیست باید مشاوره دهیم، تذکر را با بیانی محبت آمیز بدهیم نه اینکه چنان تند برخورد کنیم که اثربخش نباشد و یا بالعکس اگر کسی بدحجابی بیش از حد داشته باشد و جامعه و دانشجویان را منحرف میکند باید قاطعانه برخورد کنیم.
عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه برخورد با بد حجاب ها باید متناسب با پوشش آنها صورت گیرد، گفت: متاسفانه حراست دانشگاه برای جلوگیری از این روند که به سرعت هم پیش می رود سازوکار مشخصی ندارد و کمیته انضباطی نسبت به بدحجابی تنها به تذکر بسنده میکند.
بدحجابها کیمته انضباطی دانشگاه را هم به سخره گرفتهاند
افضلی افزود: بنده بارها دیده و شنیدهام از همین افراد بدحجاب که میگویند نهایت کاری که حراست با ما می کند معرفی به کمیته انضباطی است و کمیته هم خیلی حساسیت نشان نمیدهد پس مشکلی برایمان پیش نمی آید و چنین دید تمسخر آمیز به این نهادها ناشی از عدم برخورد لازم و عدم برنامه مدون مسئولان میباشد.
وی با اشاره به اینکه در مورد تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها هنوز اقدام جدی از نهادهای مربوطه دیده نشده است، افزود: ما زمانی میتوانیم در گسترش حجاب موفق باشیم که فرهنگ سازی را بصورت عملی شروع کنیم نه شعاری؛ ابتدا باید آسیب شناسی کرد، بعد راهکار داد، سپس اجرا کرد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان داشت: باید به سمتی پیش برویم که ابتدا سعی خودمان را بر برنامه ریزی، فرهنگ سازی، برگزاری جلسات علمی، استفاده از نخبگان به عنوان اصل متمرکز کنیم و سپس بدنبال اجرای طرح تفکیک جنسیتی، به عنوان راهکاری مناسب در دانشگاه ها باشیم.
افضلی با اشاره به اینکه فرهنگ سازی داشتن حجاب و عفاف در دانشگاه ها باید در اولویت باشد و اینکه نباید فرهنگ سازی جای خود را به طرح تفکیک جنسیتی بدهد و تمام توان و تفکر ما به سمت این طرح برود، گفت: باید در ابتدا زیر ساختهای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در دانشگاه ها و مهمتر از آن خارج دانشگاه و در خوابگاه های دانشجویی را مهیا کرد.
وی خاطرنشان کرد: طرح تفکیک جنسیتی به شرطی خوب است که طرحهای گوناگون فرهنگی جلوتر از آن حرکت کنند و گرنه تفکیک جنسیتی قبل از این اقدامات نه تنها مفید نیست؛ بلکه مضر هم خواهد بود./145الف1/