احمد حکیمی پور در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اهمیت محوریت مساجد برای فعالیت های فرهنگی - اجتماعی اظهار کرد: فعالیت های فرهنگی-اجتماعی در هر جامعه ای متناسب با نوع آن جامعه انجام می شود و در جامعه اسلامی، مسجد نقش محوری را ایفا می کند.
وی افزود: پیوستگی مردم و مساجد در جامعه اسلامی تاثیر فعالیت های فرهنگی اجتماعی در مساجد را نسبت به مکان های دیگر افزایش می دهد.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه فعالیت های فرهنگی اجتماعی در جامعه ما با هم افزایی میان مساجد و دیگر نهادها قابل انجام است، خاطرنشان کرد: لزوم در محوریت قرار گرفتن مساجد برای فعالیت های فرهنگی اجتماعی به این معنا نیست که نهادهای دیگر در این زمینه فعالیت نکنند.
حکیمی پور ادامه داد: نهادهای دیگر مانند فرهنگسراها و یا سراهای محله هم قابلیت فعالیت فرهنگی دارند ولی هم افزایی آنها با مساجد مطمئنا می تواند تاثیر بیشتری داشته باشد.
وی به تاثیر مساجد در حل معضلات اجتماعی هم اشاره و تصریح کرد: مساجد از ابتدای اسلام تا کنون تنها منحصر به مکانی برای اقامه نماز نبود و پیامبر اسلام(ص) با حضور در مسجد بسیاری از مشکلات مردم را برطرف می کردند.
این عضو شورای شهر تهران همچنین گفت: تفاوت های فرهنگی اجتماعی جامعه ما با دهه های قبلی، ارتباط مردم با مساجد را کمرنگ کرده است.
حکیمی پور با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم در سال های اخیر عنوان کرد: مشکلات اقتصادی، پیشرفت تکنولوژی و فعالیت های فرهنگی دشمنان سبک زندگی مردم را دچار تغییراتی کرده که مساجد از سبک زندگی مردم خارج شده است.
وی اضافه کرد: بر همین اساس باید با برنامه ریزی مناسب اجازه فاصله گرفتن مردم با مساجد را ندهیم.
عضو شورای اسلامی شهر تهران به لزوم مشارکت مردم در عمران و آبادانی مساجد هم اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از راههای جذب مردم به مساجد مشارکت دادن آنها در عمران و آبادانی مساجد است و با توجه به مشکلات موجود بسیار ضروری به نظر می رسد.
حکیمی پور ادامه داد: دولت و دستگاه های مسئول به تنهایی قادر به حل مشکلات مختلف مساجد نیستند و با توجه به تجربه حضور موفق مردم در ساخت و ساز، عمران و آبادانی مساجد به دست مردم قابلیت اجرایی شدن را دارد.
وی با انتقاد از کمبود بودجه مساجد برای انجام فعالیت های فرهنگی اجتماعی یادآور شد: بسیاری از مساجد در نقاط مختلف کشور ظرفیت انجام فعالیت های فرهنگی اجتماعی مختلف را دارند اما متاسفانه کمبود بودجه امکانات اجازه فعالت را به آنها نمی دهد.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران دهه تکریم و غبارروبی مساجد را فرصتی برای حل مشکلات مساجد دانست و گفت: دهه تکریم و غبارروبی مساجد بستر توجه بیشتر مسئولان به مشکلات مساجد را فراهم می کند.
حکیمی پور به برنامه شورای اسلامی شهر تهران برای بازدید از مساجد تهران در این دهه اشاره و عنوان کرد: شورای شهر تهران به خصوص کمیسیون فرهنگی این شورا قصد دارد که با حضور در مساجد در دهه تکریم و غبار روبی با مشکلات مساجد از نزدیک آشنا شود.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران در پایان همکاری شهرداری و مساجد را برای حل معضلات اجتماعی مهم ارزیابی و تصریح کرد: مشارکت شهرداری و مساجد می تواند بسیاری موانع و معضلات اجتماعی را حل کند و در تقویت امکانات مساجد هم موثر باشد.