به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، بابک آل طه در رابطه را راهزهای درآمدی دانشگاه به غیر از دریافت شهریه گفت: جهتگیری دانشگاه به سمت یک دانشگاه کارآفرین است و مطرح کردن موضوع کسب درآمدهای متنوع بسیار ارزشمند است و یک اقدام جدید با عنوان کسب درآمد از منابع غیرشهریه در دانشگاه در حال شکلگیری است و باید قبل از هر اقدامی به این آرمان بزرگ ایمان داشته باشیم.
وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی هم اکنون با هزینه سرانه دانشجویی کمتر و با کیفیت قابل مقایسه و در مواردی بالاتر نسبت به سایر دانشگاهها (بنا به اذعان معاونین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بازدید اخیر از دانشگاه آزاد اسلامی واحدهای استان کرمان) در حال فعالیت است؛ این اقدام جدید دانشگاه در کسب درآمد از سایر منابع نیاز به باور قوی ما دارد. باید به حرکت دانشگاه از حالت آموزشی و پژوهشی به سمت دانشگاه کارآفرین سرعت ببخشیم و تلاش دانشگاه باید در دو محور اصلی؛ اصلاح ساختار بخشنامهها و بهبود فرهنگ کارآفرینی انجام گیرد.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد کرمان افزود: ساختار و نوع تفکر اعضای هیات علمی در یک دانشگاه کارآفرین، دیدگاه آنها و بطور کلی فرهنگ کاری آنها بواسطه بخشنامههای متفاوت با یک عضو هیات علمی در دانشگاه آموزش و پژوهش محور تفاوت دارد. ما باید تلاش کنیم با فعالیت های سازنده خود فرهنگ کارآفرینی را ایجاد کنیم. بطور مثال بخشنامههای مرتبط با فعالیت اعضای هیات علمی باید از حالت تشویق یا ارتقا پژوهش محور به سمت تشویق و ارتقا کارآفرین محور تغییر کند.
آل طه ادامه داد: برای عضو هیات علمی که تجاری سازی فعالیت های پژوهشی انجام می دهد، باید مشوقه ای درونی و بیرونی وجود داشته باشد تا او در کنار فعالیت پژوهشی خود یک فعالیت تجاری مبتنی بر دانش فنی را آغاز کند و مهم است که در کنار کار پژوهشی باشد نه جایگزین آن. اگر این حرکت موثر از طرف افراد صاحب ایده با موفقیت روبرو شود و تداوم یابد، کارآفرینی و کسب ثروت از علم در دانشگاه نهادینه خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ کارآفرینی باید ابتدا در خود ما شکل بگیرد؛ ذهن ما عادات ما و اولویت های ما اکنون در این مسیر نیست، باید فکر کنیم که دانش و مهارت ما چه کمکی به صنعت و جامعه میکند؛ اما در عین حال نباید پیچیده فکر کرد.
معاون هماهنگی دانشگاه آزاد کرمان ادامه داد: خیلی ایدهها بر اساس مشکلات و نیازهای منطقه ای قابل طرح است، برای نمونه مشکل آفات نخل خرما در بم، خاکسترهای کارخانه زرند، نیازهای کشاورزی جنوب، نیازهای صنایع و معادن در کرمان، نیازهای صنایع دستی کرمان و نظایرآن. آیا با دانش فنی متخصصان کرمان قابل حل نیست؟ آیا ایده ای در این زمینه ها وجود ندارد؟ تفکر سنتی را باید تغییر داد و برای این کار علاوه بر ابزار باید همت نیز داشته باشیم و نکته حائز اهمیت این است که با حضور پررنگ اعضای هیات علمی در این مسیر حرکت کنیم. حضور پررنگ یعنی ارتباط تنگاتنگ، جلسات منظم هفتگی، پایش نظرات و انتقال به شورای سرمایهگذاری واحد و استان.
آل طه گفت: دانشگاه در رویکرد پژوهشی خوب حرکت کرده و اکنون زمان آن رسیده که تک تک ما یک حرکتی موثر برای ایجاد یک دانشگاه کارآفرین داشته باشیم، فراموش نکنیم که هر فرد صاحب ایده می تواند به ما در این حرکت کمک کند.
وی ادامه داد: ضرورت ندارد کارآفرینان مقاله علمی داشته باشند آنها افراد صاحب ایدهای هستند که راه پرورش ایده خود را یافتهاند.