به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، علیرضا مردان شاهی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان مازندران گفت: طرح تحول نظام سلامت در استان مازندران از نیمه دوم اردیبهشت ماه سال 83 آغاز شده است.
وی، با بیان اینکه از 8 برنامه تحول نظام سلامت، 7 برنامه آن عملیاتی شده است، ادامه داد: در این برنامه بیماران بستری شده در مراکز دولتی تنها 10 درصد هزینه های درمانی را پرداخت می کنند و مسئولیت تامین داروی بیمار با بیمارستان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه مهمترین هدف این طرح رفع دغدغه های مالی بیمار است، تصریح کرد: ارتقا و بهبود امکانات رفاهی و ظاهری بیمارستانها از دیگر برنامه های طرح تحول نظام سلامت است که برای این منظور 4 میلیارد تومان اعتبار در مازندران پیش بینی شد که دو سوم آن تخصیص یافته است.
وی، مجموع اعتبارات ابلاغ شده برای اجرای برنامه تحول نظام سلامت به استان مازندران از زمان آغاز این طرح تا کنون را بالغ بر 41 میلیارد تومان دانست و تصریح کرد: 30 میلیارد تومان آن هزینه شده و بقیه نیز به بیمارستانها تخصیص می یابد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران، از کاهش 13درصدی ترخیص بیماران با رضایت شخصی در بیمارستانهای دولتی همزمان با اجرای برنامه تحول نظام سلامت خبر داد و گفت: از زمان آغاز این برنامه تا کنون 42هزار و 150بیمار در بیمارستانهای استان بستری شدندکه به طور متوسط برای هر بیمار بستری شده 148 هزار تومان یارانه پرداخت شد.
مردانشاهی، در بخش پایانی سخنانش با اشاره به برنامه های دانشگاه علوم پزشکی مازندران برای کاهش سزارین در استان گفت: اضطرابها و برخی باورهای اشتباه طی چندسال اخیر گرایش مادران باردار به سزارین را افزایش داده است، لذا ما به دنبال آن بودیم تا با حذف این بارهای غلط این گرایش را معکوس کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر رایگان بودن زایمان طبیعی در برنامه تحول نظام سلامت تصریح کرد: در این برنامه با تشویق و همت پزشکان و آموزشهای ارایه شده، زایمانهای طبیعی در مراکز دولتی مازندران 11 درصد رشد داشته است.