به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، این روزها آخرین روزهای دانش آموزی عده زیادی از جوانان کشورمان است و چشمشان به راه رسیدن به دروازه های دانشگاههای کشور.
سد کنکور برای عدهای در مرداد ماه شکسته میشود و میتوانند از قبل این اتفاق وارد جریان خروشان علمی کشور در دانشگاهها شوند.
جوانان کهگیلویه و بویراحمدی نیز از خیل جوانان جای جای دیگر کشور منفک نبوده و ایستادن پشت این سد و گذشتن از آن را سالهای سال است که تجربه میکنند.
عدهای باید یک و یا چند سال را بمانند تا توفیق یاریشان شود و به دروازه دانشگاه نزدیک شوند و عدهای نیز در گام نخست با ضربه فنی کمر این غول را شکسته و خود را از نعمت پشت کنکوری بودن نجات می دهند.
رتبههای دو و سه رقمی زیادی امسال در بین کنکوریهای یاسوج، دهدشت و گچساران مشاهده شد؛ اما تنها دو نفر موفق به کسب رتبه تک رقمی در استان شدهاند که در دو گروه علوم انسانی و تجربی مشغول به تحصیل بودند.
امید جلیل رتبه سوم رشته ریاضی و نجمه صفایی رتبه 9 علوم انسانی.
برای گفتگو ابتدا سراغ رتبه 9 گروه علوم انسانی رفتیم و از عوامل موفقیتش پرسوجو کردیم.
خبرگزاری دانشجو: لطفا خودتان را معرفی کنید و از رتبه و درصد دروس خود برای مخاطبین سخن بگویید.
-نجمه صفايي هستم، رتبه 9 منطقه 3 در گروه علوم انساني؛ در دبيرستان شاهد ياسوج مشغول به تحصيل بودم و متوسط درصدهایم بين 70 تا 90 بود.
خبرگزاری دانشجو: از کی خودتان را برای کنکور آماده کردید و به چه میزان مطالعه روزانه در برنامه شما لحاظ شده بود؟
- از سال سوم دبيرستان به طور كلي درس خواندن را شروع كردم؛ اما اينكه بخواهم به شدت براي كنكور و مسايل كنكوري درس بخونم، از 9 ماه آخر يعني از مهر ماه شروع به مطالعه كردم. روزهايي كه مدرسه ميرفتم ساعات مطالعهام بين 4 تا 6 ساعت متغير بود؛ ولی روزهای دیگر كه تعطيل بوده و مدرسه نمي رفتم بين 9 تا 11 ساعت مطالعه داشتم.
خبرگزاری دانشجو: آیا این درصدها برای شما قابل پیش بینی بود؟
- فكر ميكردم بيشتر بشه؛ اما استرس سر جلسه كنكور نگذاشت بهتر از اين شوم.
خبرگزاری دانشجو: آیا استرس را در طول سال هم داشتيد؟
- نه متاسفانه چون اگر میداشتم پیش بینی شده بود و برای رفع آن سر جلسه کنکور برنامهریزی میکردم.
خبرگزاری دانشجو: تا چه اندازه اهل برنامهریزی برای وقت خود بودید؟
- اساس كارم برنامهريزي بود و خيلي دقيق با احتساب دقيقه به این کار میپرداختم و همین برنامهریزی و استفاده لحظهای از زمان توانست کمک زیادی به من بکند.
خبرگزاری دانشجو: آیا برنامه تفریحی خاصی بین ساعات درسی خود داشتید و چه تاثیری بر روی میزان و کیفیت مطالعه شما گذاشته است؟
- بله. بيشتر تلويزیون نگاه ميكردم و متاسفانه اين اتفاق بد – تاثیر منفی تفریح برنامهریزی نشده – برایم افتاد و نتونستم اتفاق بهتري براي خودم در کنکور رقم بزنم.
خبرگزاری دانشجو: معنويت چه نقشي در موفقيت شما داشت؟
- سعي ميكردم انس با قرآن را ترک نکنم و به جد می گویم اگر انس با قرآن نداشتم این نتیجه را در کنکور کسب نمیکردم.
ارتباط با خدا و معنويت نه تنها مانع پيشرفت و ترقي علمي من نبود؛ بلكه كمك بسياري براي رقم زدن اين نتيجه به من كرد و شکرگزار این نعمت الهی هستم.
خبرگزاری دانشجو: به چه میزان از آزمون هاي موسسات استفاده کردید و تا چه اندازه آنها را در موفقیت خود سهیم می دانید؟
- فقط در آزمون يك موسسه شركت ميکردم.
براي رسيدن به يك هدف امکانات و طی مسیرهایی لازم است که باید از آنها استفاده کرد، اما آزمونهای موسسات چندان ضروری به نظر نمی رسند؛ ولی به عنوان کمکی برای رسیدن بهتر به هدف می توان روی آنها حساب باز کرد.
خبرگزاری دانشجو: چه رشته و دانشگاهی را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
- حقوق دانشگاه تهران اولويت اول من است و بعد از آن حقوق دانشگاههای شهید بهشتي و علامه؛ البته بعد از رشته حقوق روانشناسی و علوم سیاسی دانشگاه تهران در اولویتهای بعدی انتخاب رشتهام قرار دارند.
خبرگزاری دانشجو: چرا سراغ این رشتهها رفتید؟
- علوم انساني ترجمه شده از غرب است و شايد اين شبهه ايجاد شود كه بچههاي مذهبي نبايد به سمت رشتههایی که ترجمه شده از غرب است، بروند؛ اما به نظر من براي رسيدن به هدف والايي كه مقام معظم رهبري در خصوص اسلاميسازي علوم انساني فرمودند، لازم است كه بچههايي كه پايه ديني قويتری دارند، بتوانند در اين زمينه حرفي براي گفتن داشته باشند.
اين اتفاق بدي كه در حال وقوع است و متاسفانه این تصور وجود دارد که دانش آموزاني كه ضعيف تر هستند به رشتههای علوم انساني ميروند و این به گسترش علوم انسانی کشور لطمه وارد می کند.
من از سال سوم راهنمايي به خاطر علاقه به علوم اجتماعي علاقهمند به تحصيل در رشته علوم انساني شدم و در دوران دبیرستان این رشته را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب کردم.
البته جرقه دوم و اصلی در سال 90 در من زده شد و آن هم موقعی بود که رهبر معظم انقلاب براي چندمين بار در خصوص اسلاميسازي علوم انساني سخنانی بیان فرمودند و بیانات ایشان در آن لحظه جرقهای در من بوجود آورد که به این نتیجه رسیدم که رشته تحصیلی آیندهام باید علوم انسانی باشد و با اراده سراغ این رشته رفتم. و قصد دارم در عرصه حقوق بینالملل ادامه تحصیل بدهم.
خبرگزاری دانشجو: با مطالعه صرف علوم انساني نمي توان در اسلاميسازي علوم انساني موفق بود؛ براي تقويت پايه علوم اسلامي و ديني چه برنامهاي داريد؟
- كار سختي است چون مباحث علوم انسانی اگر به صورت عميق مطالعه شود كار سنگيني را ميطلبد.
اما برنامهریزی کردم که در كنار مطالعه درسی، مطالعه و پژوهش در کتب و منابع دینی را جزو برنامههای اصلی خود قرار دهم که البته اولویت با کتب متفکرین معاصری چون شهید مطهری و علامه مصباح یزدی است.
خبرگزاری دانشجو: پدر و مادر و دوستان تا چه اندازه موثر بودند و آیا در میان دوستان کسی هست که رتبهای نزدیک به شما کسب کرده باشد؟
- پدر و مادرم در موفقیت من خيلي زياد موثر بودند.
چون در سال كنكور بچه ها به خاطر استرس زیاد نياز اساسی به حامي دارند؛ به خصوص در ماههاي آخر استرس به اوج خود ميرسد که پدر و مادر این دوران خیلی میتوانند کمک کنند و برای من نیز پدر و مادر سنگ تمام گذاشته و همه نیازهای مادی و معنویام را به بهترین نحو برآورده کردند.
دوستانم نیز خیلی خوب بودند و کمک و تشویق میکردند؛ اما نزدیکترین رتبه در میان دوستان به من رتبه 500 بود که خیلی با هم فاصله داریم.
خبرگزاری دانشجو: چه تصوری و انتظاری از فضای فرهنگی دانشگاه و رسالتهای دانشجویی دارید؟
- رهبر معظم انقلاب بسيار تاكيد دارند كه فضاي دانشگاه سياست زده نشود. من نيز فضاي سياست زده دانشگاه را نميپسندم و دوست ندارم كه در فضاي دانشگاههاي برتر كشور جو به این سمت برود.
كرسيهاي آزاد انديشي نیز به عنوان يكي ديگر از دغدغههاي رهبر انقلاب را میپسندم و دوست دارم در فضاي دانشگاه به آنها جامه عمل بپوشانم و تصور من از فضاي دانشگاه حركت دانشگاه در اين دو سمت در بخش فرهنگي است.
خبرگزاری دانشجو: با توجه به نقشهای متعددی که زنان در جامعه میتوانند ایفا کنند چرا نقش دانشجو را انتخاب کردید؟
- هر فردي بر اساس جنبههاي زندگيش برای آینده خود برنامه ریزی میکند و به نظر من نمیتوان فقط به یک جنبه از زندگی توجه کرد و از جنبههای دیگر غافل بود و باید توجه کرد که زندگی جنبههای مختلف فردی و اجتماعی دارد که باید در آنها ایفای نقش کنیم.
من نیز به عنوان یک بانوی مسلمان با توجه به علاقهای که به تحصیل داشته و دارم، سعي كردم به عنوان بانوی مسلمان و دانشجوي آگاه نقش خود را به صورت موثري در جامعه ايفا كنم و دوست دارم به عنوان يك زن مسلمان آگاه در جامعه تاثيرگذار باشم.
خبرگزاری دانشجو: مطالعات غیر درسی شما بیشتر در چه حوزهای است؟
- بیشتر ديني
خبرگزاری دانشجو: به کنکوریهای آینده چه توصیهای دارید؟
- اولين ركن برای رسیدن به هر هدف بزرگی، تلاش خيلي زياد است و بعد از آن واگذار كردن نتيجه به خدا و توكل بر اوست كه براي موفقيت لازم و ضروری است.
خبرگزاری دانشجو: و صحبت آخرتان؟
- کسب این موفقیت را لطف خداوند میدانم و توسل و توجه اهل بیت (ع)، پس از آن حمايت بي حد و حصر خانوادهام در این موفقیت سهیم بودند و از اينجا از آنها نهايت تشكر را دارم./200م1/