به گزارش خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» از مشهد، فرشته روح افزا امروز در جمع دانشپژوهان دوره آموزشي تشكيلاتي خط امام در سالن اجتماعات اردوگاه دشت بهشت شانديز گفت: در وضعيت بهداشتي، كشور جمهوري اسلامي ايران در موضوع تنظيم جمعيت خود در جهان داراي جايگاه اول است و اين به دليل سياستهاي بسيار شديد كنترل جمعيت در ابتداي دهه 60 در اين كشور است.
وي ادامه داد: بسياري از بيماريهايي كه امروز زنان به آن دچار هستند، به دليل استفاده بيرويه از داروهاي ضدبارداري بوده است؛ به نحوي كه سرطان سينه يكي از شايعترين اين بيماريها در ميان زنان است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي به پوششهاي عقيمسازي اشاره كرد و افزود: عقيمسازي در دنيا با همين نام خوانده ميشود و عملي است كه در آن امكان بازگشت دوباره فرد به شرايط بارداري بسيار به ندرت اتفاق ميافتد؛ اما متاسفانه در كشور ما اين عمل را قابل بازگشت به شرايط قبل خواندهاند و كار را به جايي رساندهاند كه عملهاي عقيمسازي وازكتومي و توبكتومي در ايران 3 تا 3.8 متوسط جهاني است.
روحافزا خاطرنشان كرد: در شرع و اسلام عقيمسازي عمل حرامي است و تمام مراجع بدون استثنا اين را بيان كردهاند، اين عمل داراي حرمت است و تنها در صورتي اجراي آن بدون مانع است كه سلامت فرد را به خطر انداخته باشد؛ اما در ايران و در بزرگترين بيمارستان وازكتومي در اروميه يك دكتر چندين هزار عمل وازكتومي را انجام داده است.
وي با بيان اينکه عمل عقيمسازي عملي بدون درد رايگان و بيخطر در ذهن مردم جا افتاده است، گفت: امكان بازگشت سلامت باروري براي زن و مرد در عملهاي عقيمسازي بسيار كم است و سوء تفاهمهايي كه در تعبير برخي توضيحات در بهداشت بارداري در طول 25 سال گذشته براي مردم ما صورت گرفته است، بر افزايش اين اشتباهات دامن ميزند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي سزارين را يك روش اشتباه در زايمان دانست و افزود: يك سوءتفاهم بزرگ تبليغ سزارين به عنوان عملي شيك بدون درد و بيدردسر در زايمان بود كه جامعه و مردم را به شكلي به سمت اين نحو زايمان جلو برد كه اكنون ميتوان با تاسف گفت 60 درصد زايمانها در كشور از طريق سزارين صورت ميگيرد.
روحافزا خاطر نشان كرد: كار تا به جايي گسترش پيدا كرده است كه ماماهاي ما بيكار شدهاند؛ اين در حالي است كه در كشورهاي غربي از جمله كشور استراليا تلاش ميشود تا حداقل 10 تا 20 درصد از مردم اجازه عمل سزارين را داشته باشند.
وي به تلاش بوش پدر در خصوص جلوگيري از افزايش سزارين در آمريكا اشاره كرد و افزود: بوش پدر در هنگامي كه در آمريكا آمار عملهاي سزارين بي نهايت در حال رشد بود، وزارت بهداشت خود را مواخذه كرد؛ اين در حالي است كه آمار سزارين در كشور ما در حال حاضر در شمال شهر تهران بالاي 90 درصد و در كلان شهرها بالاي 80 درصد است.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ضمن انتقاد از بيتوجهي مسئولان بهداشتي كشور نسبت به اين فاجعه گفت: شما فكر ميكنيد يك زن باردار تا چند مرتبه مي تواند شكم خود را باز و بسته كند، نهايت عملهاي سزارين و توان تحمل پاره شدن شكم و بسته شدنش براي هر زن سه مرتبه بيشتر نخواهد بود و اين يعني زني كه براي اولين بار درد عمل سزارين را تحمل ميكند، تنها يك يا دو مرتبه ديگر ميتواند بچهدار شود.
روح افزا سوءتفاهم ديگر را مشخص كردن سن بارداري از 15 تا 35 سال دانست و تصريح كرد: اينكه سن بارداري از 35 به بالا خطرناك است، حرف درستي است؛ اما در حال حاضر آمريكا 60 درصد زايمان بالاي 35 سال دارد؛ اين در حالي است كه در كشور ما آنچنان ذهن زنان را نسبت به اين مسئله دچار ترس كردهاند كه زوجهايي كه در سنهاي بالا ازدواج ميكنند، به يك فرزند بسنده ميكنند.
وی سناريوهاي سازمان ملل و صندوق جمعيت اين سازمان را در خصوص ايران داراي تعارض دانست و افزود: براساس آمار منتشر شده از سوي سايت سازمان ملل ايران به عنوان كشوري كه سناريوي بالاي رشد جمعيت براي آن غيرممكن است، معرفي شده و اين در حالي است كه رهبر انقلاب رسيدن به جمعيت 150 ميليوني را براي ما سقف درست رشد جمعيت دانستهاند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگی خاطرنشان كرد: متاسفانه وضعيت جمعيتي در كشور تا به حدي نابسامان است كه تا سال 1480 كشور پهناور ايران به جمعيت زير 40 ميليون نفر خواهد رسيد؛ اين در حالي است كه 25 درصد از جمعيتش سالمندان خواهد بود.
روح افزا شاخص سالخوردگي در كشور را نيز در آينده بسيار نگرانكننده دانست و افزود: پنجره جمعيتي ايران كه از سال 60 باز شده است، تا چندين سال ديگر بسته خواهد شد و اين در حالي است كه ايران اسلامي اكنون در پيك بارداري قرار دارد و دختران دهه 60 اكنون در سن بارداري قرار گرفتهاند؛ اما علاقه به تك فرزندي و يا دو فرزندي موجب شده است جمعيت كشور رشد مناسبي از خود نشان ندهد.
وي با بيان اينكه 20 سال است ما مانع باروري شدهايم و زيرساختهاي اقتصادي را نتوانستهايم درست كنيم، گفت: كودكي كه امروز متولد ميشود، مشكل مسكن و ازدواجش براي 20 تا 25 سال بعد است و كودكي كه ديروز و در دهه 60 و 70 به دنيا آمده بود، امروز بايد دغدغه مسكن و ازدواج داشته باشد، چرا در طول 20 سال گذشته مشكلات كودكان دهه 60 و 70 را در خصوص زيرساختهاي اقتصادي حل نكردهايم كه امروز باز هم بر اين دروغ خود استوار ماندهايم.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي بالا رفتن سن ازدواج علاقه به زندگي همراه با لذت و خودخواهانه دوري از خانواده آمار بالاي طلاق و غیره را از جمله عوامل ديگر در كاهش بارداري دانست و خاطرنشان كرد: 55 سال است كه آمريكا و غرب سياست افزايش جمعيت مشروع و نامشروع خود را در پي گرفته است؛ اما كشور ما با وجود تذكرات رهبر انقلاب هنوز بر اشتباه خود پابرجاست.
روح افزا در پايان با بيان اينكه اسرائيل به عنوان دشمن اسلام تلاش دارد هر زن يهودي را به زايمان هشت فرزند تشويق كند، خاطر نشان كرد: ما ملتي هستيم كه در فرامين ديني خود به اين نكته رسيدهايم كه كودك با خود بركت ميآورد و از سوي ائمه و پيامبر (ص) بر باردار شدن امت اسلامي و توليد نسل در ميان مسلمانان سفارش شده است، چگونه ميتوان به اين سادگي با فاكتورهاي غربي در خصوص خانوادههاي اسلامي تصميمگيري كنيم.