کد خبر:۳۵۴۲۲۸
یک کارشناس مسائل مذهبی:

مرجع تقلیدی که تنها به احکام دین بسنده کند ظالم است/ امام(ره) تناسب بین اجزای دین را از حقیقت دین کسب کردند

یک کارشناس مسائل مذهبی گفت: مهم نیست در چه جایگاهی در دین ادای تکلیف می‌کنیم، مهم مشخص کردن تناسب خود با دین است؛ مرجع تقلیدی که تنها به احکام دین بسنده کند، ظالم است و در کنار دشمنان اسلام خواهد بود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سعید خورشیدی در نشست آموزشی تشکیلاتی شهید محمد فاضل از سری برنامه‌های بیست و هفتمین نشست سراسری جنبش عدالتخواه دانشجویی در دبیرستان شهید هاشمی نژاد مشهد گفت: دین در دوران قبل از انقلاب و پس از آن دچار آسیب‌هایی بود و یکی از این آسیب‌های بزرگ و همیشگی جدا کردن برخی اجزای آن است.


وی افزود: به تعبیر شهید مطهری برخی از دین تنها عبادت کردن آن را می‌بینند و و به فرموده امام(ره) بزرگرین آفت دین جدا کردن آن از ماهیت اصلیش می‌باشد.


برخی اجازه ندادند دین را آن‌گونه که هست مطرح کنیم


این کارشناس مسائل مذهبی در ادامه با بیان اینکه در ابتدای انقلاب بسیاری ماهیت دین را جدا از سیاست می‌دانستند، افزود: امام (ره) فرمود: «اجازه ندادند دین را آن‌گونه که هست مطرح کنیم و تنها یک مقدار از اسلام مطرح است بین علمای اسلام؛ زیرا یکی از خطرهایی که برای آن‌ها بود همین فهم واقعی اسلام است».



خورشیدی در ادامه با بیان این‌که امام (ره) دینداری برخی علماء را مانند دینداری محمدرضا شاه دانستند، تصریح کرد: امام(ره) در پاسخ افرادی که دین را تنها محدود به انجام احکام و واجبات می‌دانستند، فرمودند:«اگر دین‌داری این است پس محمدرضا شاه نیز دین‌دار بوده؛ زیرا به حرم امام رضا(ع) می‌رفت، نماز می‌خواند و حتی قرآن چاپ می‌کرد».


وی در ادامه خاطرنشان کرد: امام (ره) در بیان اینکه باید دانست شریعت از ما چه می‌خواهد، مقایسه‌ای بین توضیح المسائل موجود در اوایل انقلاب با کتاب حدیثی کردند.


این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: در این مقایسه از مجموع 50 باب کتاب حدیثی تنها چهار باب آن مربوط به احکام دین بوده و بقیه موارد به احکام اجتماعی، عدالت و مبارزه با ظلم است و حال این‌که در رساله موجود در آن زمان تنها پنج درصد به موارد غیر از احکام دین پرداخته شده بود.


امام(ره) تناسب بین اجزای دین را از حقیقت دین کسب نمودند


خورشیدی در ادامه با بیان این‌که امام (ره) تناسب بین اجزای دین را از حقیقیت دین اسلام کسب کردند، بیان داشت: شهید مطهری در بیان انسان کامل می‌فرماید: انسان کامل فردی است که رشد هماهنگی میان او و تمامی اجزاء و ارزش‌های دینی شکل بگیرد و مولا علی (ع) چنین فردی است.


وی توجه نکردن به جزئیات دین را موجب تبدیل شدن آن به یک سیستم ناقص دانست و تصریح کرد: امام (ره) در ابتدای انقلاب بسیار بر این موضوع دقت داشتند و مراقب بودند تا پرکاری در قسمتی از دین موجب کمرنگ شدن قسمت دیگر نشود.


مرجع تقلیدی که تنها بر احکام دین بسنده کند ظالم است


این فعال دانشجویی با بیان این‌که یکی از دلایل مبارزه امام حسین(ع) ایستادن در برابر ظالم و حفظ حق بود، گفت: مهم نیست در چه جایگاهی در دین ادای تکلیف می‌کنیم مهم مشخص کردن تناسب خود با دین است، مرجع تقلیدی که تنها به احکام دین بسنده کند ظالم است و در کنار دشمنان اسلام خواهد بود.
 

خورشیدی در ادامه متذکر شد: امام فرمودند: «اگر کسی تمام اعمال خیر را در دین اسلام تبلیغ کند؛ اما در برابر ظالم سکوت کند جایش در کنار همان ضالم است و در آخرت با آن ظالم وارد جهنم می‌شود».
 

وی با بیان این نکته که تفاوت رهبری امام (ره) با دیگر رهبران جهان در این نکته نهفته بود که امام در برابر ظلم در هر کجای جهان بی تفاوت نبود، گفت: مقام معظم رهبری نقل می‌کنند که در سال 1343 شخصی به بنده گفت خون کشته‌های 15 خرداد را چه کسی جواب خواهد داد و این حرف‌ها بیش از همه امام (ره) را آزار می‌داد.
 

این کارشناس مسائل مذهبی ادامه داد: رهبر ادامه دادند: «امام(ره) در جواب این افراد که تعدادشان هم کم نبود فرمودند: «همانی که جواب خون کشته‌های صفین را داد، پاسخ خون این شهدا را نیز خواهد داد».

حفظ حوزه‌ای مهم است که در راه اسلام فدا شود


خورشیدی ضمن انتقاد از افرادی که در مسیر دین هستند؛ اما بصیرت ندارند، تصریح کرد: در دوران تبعید امام(ره) در نجف و پس از کشتار شیعیان در عراق و اخراج آنان بدون اجازه از این کشور امام دستور دادن که حوزه تعطیل شود.


وی ادامه داد: متاسفانه برخی حوزویون بی بصیرت در برابر این دستور امام(ره) در عراق گفتند حفظ حوزه واجب است و کلاس‌های خود را تعطیل نکردند، امام(ره) در پاسخ فرمودند: «ما حوزه‌ای می‌خواهیم که فدای اسلام شود نه اینکه اسلام را ذبخ کنند و ما بخواهیم حوزه را نگاه داریم».
 

این کارشناس مسائل مذهبی کار دیگر امام(ره) را پاسخ دادن به مقدس نماها در سایه انقلاب اسلانی دانست و تصریح کرد: امام(ره) در جبهه دیگر با متهجرین درگیر بودند؛ کسانی که تلاش داشتند اسلام مد نظر خود را ایجاد کنند.


خورشیدی درگیری امام (ره) با جریانات التقاطی را دیگر تلاش وی در مبارزه با جریانات به ظاهر اسلامی دانست و تاکید کرد: این گروه اعتقاد داشتند می‌شود اسلام را از گوشه و کنار وارد کرد و ذره‌ای از لیبرال و ذره‌ای از مسیحیت را با اسلام قاطی کرد.
 

ملتی که دارای روحیه پرخاشگری است انقلاب می‌کند

وی تصریح کرد: امام (ره) اعتقاد داشتند اگر ملتی دارای روحیه پرخاشگری همراه با حق خواهی باشد انقلاب می‌کند در غیر این صورت موفق نخواهدبود و با ظلم کنار می‌آید.


این فعال دانشجوی با بیان این‌که شهید مطهری پرخاشگری را از جمله خصوصیات دینی یک ملت دانست، خاطرنشان کرد: این‌که برخی می‌گویند در دین نباید حرفی از شمشیر باشد و در برابر ظلم سکوت را راهکار می‌دانند، باید بدانند از نگاه اسلام بافضیلت ترین جهادها این است که انسان در برابر پیشوای ظالم حرف حق بزند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار