مهندسی فرهنگی برای ایجاد تحولات عمیق در جامعه مغفول مانده است
به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از خرم آباد، حجت الاسلام خدایی پنج شنبه 17 مهر در مراسم افتتاحیه نشست مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه 2 کشور در دانشگاه لرستان گفت: مهندسی فرهنگی واژه جدیدی بود که رهبر معظم انقلاب آن را به واژه های فرهنگی کشور افزود و با این حال انتظاری که وجود داشت این بود که این واژه بتواند فصل فرهنگی جدیدی را در کشور آغاز و مبدا تحولات عمیقی در سطوح مختلف جامعه بویژه دانشگاهها شود؛ اما مورد غفلت قرار گرفت.
وی از فرهنگ به عنوان شالوده جان انسان و جامعه یاد کرد و افزود: اگر این شالوده به فعلیت برسد به سمت شکوه و عظمت حرکت خواهیم کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه فرهنگ به مثابه عقل فعال جامعه است گفت: هرچه که انسانها به این عقل فعال نزدیک تر شوند مقام انسانی آنها والاتر میشود.
خدایی فرهنگ را به چهار سطح فرهنگ محلی، عمومی، تخصصی و سازمانی تقسیمبندی کرد و ادامه داد: ارزشهای چند نسل در کنار هم فرهنگ ملی را شکل میدهند و در واقع این فرهنگ میوه و محصول بین نسلی است.
وی فرهنگ عمومی را تبلور ارزشها در سطح جامعه کنونی دانست و تصریح کرد: در این سطح از فرهنگ با چندین پیچ خطرناک که دغدغ رهبر معظم انقلاب نیز هستند مواجه هستیم که باید از آنها عبور کنیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه هر حوزه تخصصی دارای فرهنگ خاص خود است گفت: فرهنگ سازمانی فرهنگی است که از فرهنگ عمومی تاثیر میپذیرد و رفتار سازمانی در دانشگاهها هم از این تاثیرپذیری مستثنی نیست.
خدایی به خلاء منابع فرهنگی به عنوان یکی از کمبودهای غرب اشاره کرد و افزود: خوشحالیم که در جامعهای زندگی میکنیم که از حیث منابع فرهنگی به منبع وحی، قرآن، سنت و عقل وابسته به وحی متصل است.
وی از انضباط، اعتماد به نفس ملی و اعتزاز ملی به عنوان خلاءهای مورد نظر رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ عمومی اشاره کرد و ادامه داد: ناامیدی امروز در بین نسل جوان وجود دارد و با این حال رسالتی که بر عهده دولت است این است که نقش خود را در راستای امیدبخشی به جامعه ایفاء کند.