به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، کدخدایی امروز در مراسم افتتاح کنفرانس"صمغهای بومی و کاربرد آن در صنعت غذا" در مشهد با اشاره به اینکه رویکرد نظام سلامت در کشورهای پیشرفته جهان از درمان به پیشگیری از بروز بیماری تغییر کرده است، گفت: یکی از اصلیترین شیوههای تحقق این هدف اصلاح سبک تغذیه از طریق ارتقای سطح آگاهی عمومی و توجه به تولید مواد غذایی مغزی و سالم و در دو دهه اخیر فرآوردههای فرا سودمند است که نه تنها از ارزش تغذیهای مناسبی برخوردار است؛ بلکه دارای اثرات سلامت بخش و ریز مغزیهای مناسب نیاز مصرف کننده است.
وی افزود: در این رابطه افزودههای گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند که هیدورکلوییدها اعم از طبیعی و اصلاح شده یکی از پرمصرفترین آنها میباشد و با اهدافی مختلف همچون بهبود خواص رئولوژیکی، افزایش قوام، تولید ژل، ایجاد بافت و در سالهای اخیر تولید انواع میکرو و نانو ساختارهای ویژه "انکپسولاسیون" با رویکرد حفظ اجزای حساس غذایی و رسانش هدفمند آنها به کار میرود.
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی با اشاره به اینکه از آنجا که هیدروکلوییدها گسترش و پراکندگی بسیاری در طبیعت دارند، تصریح کرد: اگر چه آمار دقیقی از میزان این ذخایر و نوع آنها در ایران وجود ندارد؛ اما با توجه به گستردگی اقلیم و در نتیجه گوناگونی پوشش گیاهی و نیز ذخایر دریایی خلیج فارس و دریای عمان و تحقیقات قابل ملاحظهای که در سالهای گذشته در کشور انجام شده منابع جدید و منحصر به فردی از هیدروکلوییدها شناسایی و معرفی شده است.
کدخدایی با بیان اینکه قالب تحقیقات انجام شده به صورت پراکنده و بدون اطلاع از پیشینه انجام شده توسط دیگران صورت میگیرد، خاطرنشان کرد: ایجاد هم افزایی و افزایش اثر بخشی بیشتر این تحقیقات و تبدیل آن به داشن قابل تجاری شدن ابتدا نیازمند عزم ملی و سپس عزم جهانی است.
وی تاکید کرد: تاسیس یک شبکه اطلاعاتی منسجم با حمایت مراکز پژوهشی هم راستا میتواند به عنوان یک راهکار در ارتقای دانش هیدروکلوییدها و تجاری سازی نتایج و یافتههای پژوهشی شود.
رئیس پژوهشکده صنایع غذایی خراسان رضوی با اشاره به اینکه لازم است تامین زیرساختهای لازم به منظور افزایش توان تحقیقاتی در مراکز پژوهشی و دانشگاهی به صورت تخصصی در اولویت قرار گیرد، گفت: داشتن تعاملات و همکاریهای ملی و بینالمللی این فرصت را برای تبادل دانشجو و پژوهشگر و ایجاد پژوهشهای مشترک تحقیقاتی فراهم خواهد کرد.