به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز در دانشگاه آزاد مشهد در خصوص قیام امام حسین (ع)با بیان اینکه منطقی که سیدالشهدا براساس آن حرکت کرد دفاع از حق در برابر باطل بود، گفت: برخی از مسلمانان حاضر نیستند که از پول حرام خود در بازار بگذرند و این در حالی است که آنان ادعای مسلمانی میکنند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) فرمودند" ما به شرط تکلیف مبارزه میکنیم"، افزود: ایشان در راه دفاع از حق به دنبال منافع مادی نبودند؛ اما ما شاهدیم که منطق کوفیان براساس مادیات بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مردم کوفه اهل هزینه کردن نبودند برای همین هنگامی که دعوت از امام حسین (ع) به هزینه کردن افتاد مردمی که ادعای شیعه و حزب اللهی میکردند کنار کشیدند چون دکان شان براساس منافع دنیوی آنان بود.
امام حسین علیه السلام صبح عاشورا به چه کسانی گفت اردوگاه را ترک کنید؟
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه در اردوگاه امام حسین علیه السلام عدهای بودند که میخواستند برای دین خدا جانشان را بدهند، گفت: امام حسین علیه السلام روز عاشورا به عدهای فرمودند" اردوگاه را ترک کنید" ایشان به این افراد این گونه گفتند" هر کس ولو دیناری مال کسی را خورده یا حق کسی پیش اوست اردوگاه را ترک کند" ما از این بیان امام حسین متوجه میشویم کسانی که حق کسی را خوردهاند خونشان با خون شهدای کربلا یکی نشود.
وی افزود: از منظر امام حسین علیه السلام کسانی که مال کسی را خورده باشند نباید در میان شهدای کربلا باشند و خون آنان با خون شهدای کربلا یکی باشد. امام حسین علیه السلام فرمودند" ما فقط یک هدف داریم و آن نصرت خداست و خداوند تعهد کرده هر که برای او قیام کند تنها نمیماند".
روز اربعین بزرگترین تجمع جهان در کربلا شکل میگیرد
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در روز اربعین بزرگترین تجمع در کربلا شکل میگیرد به حضور حاجیان در سفر حج اشاره کرد و گفت: کربلا روح حج است ما شاهدیم که در مکه سه تا چهار میلیون زائر وجود دارد؛ اما روز اربعین در کربلا بیش از این تعداد انسان برای زیارت میآید.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه بزرگترین قدرت مادی جهان حکومت یزید در عصر خودش بود، خاطرنشان کرد: ما امروز شاهدیم که از آن حکومت بزرگ چیزی به جا نمانده و این در حالی است که در کربلا شاهد بزرگترین تجمع جهان هستیم.
نامه امام حسین علیه السلام به بنی هاشم
وی با بیان اینکه امام حسین علیه السلام نامهای دو خطی به بنی هاشم نوشتند، گفت: در این نامه امام فرمودند" از من حسین به بنی هاشم و اما بعد، بیشتر شما با ما نخواهید آمد هر کدام از شما به ما ملحق شود شهید خواهد شد؛ اما کسانی که میمانند هیچ دستاورد دنیوی نخواهند داشت".
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان داشت: ما در این نامه میبینیم که امام حسین علیه السلام چگونه جواب کسانی را که به دنبال سازش با دشمن هستند را میدهند، که هیچ دستاورد دنیوی نخواهند داشت و کسانی که خون ندهند و فقط عزاداری کنند نیز دستاورد و پیروزی دنیوی ندارند، در راه حق یا باید کشته شوند تا تن به ذلت دهند.
رحیم پورازغدی خاطرنشان کرد:" عمر اطراف" یکی از برادران امام حسین علیه السلام به ایشان گفت این کار را هر طور حساب کنید غلط است، جالب است بدانید که این فرد که پسر امام علی علیه السلام است به امامش میگوید چه کار بکن. بعد از شهادت امام حسین علیه السلام عمر به نیروهای زبیر پیوست و در جنگ اموی با زبیریها کشته شد، او آن قدر لیاقت نداشت که در کربلا شهید شود.
وی با اشاره به جملات زیبایی که علمای شیعی و علمای غیر مسلمان در خصوص امام حسین علیه السلام گفتند، بیان داشت: این افراد روح و عظمت حسین را درک کردند. سید قطب، نظریه پرداز بزرگ مصری با اشاره به آیهای که خداوند تعهد میکند که مومنان را کمک کند میگوید" عاشورا کارخانه انسان سازی است اگر میخواهید مصداق این آیه را بدانید باید به کربلا برویم که یک طرف آن تمام نور و یک طرف آن ظلمت است و هیچ پیروزی در دنیا به این اندازه، دارای عزت نیست و هیچ پیروزی ابهت این شکست خورده را ندارد؛ به طوری که ما ذرهای از علائم ذلت را در آن نمیبینیم حسین به گونهای حرف می زند گویا که دنیا در دستش است".
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: سید قطب میگوید " شهیدانی بودند که اگر هزاران سال عمر میکردند هیچ کدام نمیتوانستند مانند حسین این مفاهیم متعالی را مانند رودخانه در جریان منتقل کند و هزاران نفر را برای جهاد و شهادت بسیج کند."
رحیم پورازغدی با اشاره به اینکه امام حسین علیه السلام در روز عاشورا در حملاتی چند به سپاه دشمن آنان را نصیحت میکرد در پاسخ کسانی که برای منافع مادی مبارزه میکنند میگویند"اگر پیروز شویم پیروز شدیم، اگر شکست خوردیم ما شکست نخوردگانیم" این پاسخ امام حسین علیه السلام برای کسانی است که متزلزل میشوند و به جای توکل به خدا به ابرقدرت ها چشم دارند.
وی بیان داشت: هنوز هم ما شاهدیم که کربلا سانسور میشود و اهل سنت از اتفاقات کربلا بیخبر هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به حدیثی از امام حسین علیه السلام اشاره میکند که" زندگی هم زمان با ظالم حتی اگر به من ظلم نکند جز نکبت چیزی نیست"، خطاب به کسانی که میگویند تا چه زمانی میگویید"مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" بیان داشت: این افراد میگویند شما به یزید مرده لعن بگویید و به یزید زنده کاری نداشته باشید.
رحیم پورازغدی افزود: هنگامی که به امام حسین علیه السلام امان نامه دادند ایشان فرمودند "هیچ تصمیمی که کمترین بوی ذلت بدهد نخواهیم گرفت حتی اگر ما را بکشند" ایشان مرگ را انتخاب کردند چون زندگی در کنار ظلم و ستم ملالت و ملامت است.
وی با اشاره به سخنان امام حسین علیه السلام در شب عاشورا تصریح کرد: در این شب امام حسین علیه السلام با استفاده از تاریکی شب بیعت خود را برمیدارد و می گویند هر کس که میخواهد برگردد، برگردد چون فردا کشته خواهد شد؛ اما اصحاب شان جواب میدهند چرا باید این کار را بکنیم؟ حضرت عباس در پاسخ به ایشان فرمودند" یک روز پس از شما زندگی نکبت است".
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه در زمان جنگ عدهای بودند که از ترس به جبهه نمیرفتند با اینکه عذری نداشتند، خاطر نشان کرد: کسانی به اهواز می آمدند و جلوتر نمیرفتند، یک عده درخط بودند و جلوتر از آن نمیرفتند؛ اما عدهای دیگر به قلب دشمن میزدند که شهدای گمنام ما از این دسته هستند. در شرایط امروز دو سوم افراد از اهواز جلوتر نمیروند.
رحیم پورازغدی با بیان اینکه عدهای با خوب بودن وضعیت زندگی شان از خدا سپاسگزاری میکنند و با پیش آمدن مشکلی منت بر همه هستی میگذارند، گفت: قرآن این افراد را بی دین معرفی میکند خداوند خطاب به این افراد که میگویند اگر وضع زندگی مان بهتر شود خدا باماست و اگر زندگی مان خوب نیست خدا ما را ضایع کرده میفرماید "کلّا" یعنی هیچ کدام.
وی خاطر نشان کرد: امام حسین علیه السلام در مناجاتش با خدا میگویند" ذرهای اشکال و ناراحتی به تو ندارم، سپاس مطلق تو را خدایا تو را حمد میکنم که به ما کرامت دادی و عقاید توحیدی آموختی؛ درک عمیق دین را به ما عطا کن".
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در برابر باطل ایستادید و از حق دفاع کردید، آن گاه استقلال و عزت دارید و دنیا شما تامین است، افغانستان و عراق را ببینید مردمش حاضر نشدند در لحظهای که باید بایستند در میدان باشند و نتیجه اش این است که 20 سال رنگ آرامش را به خود ندیدهاند؛ اما بخشی از ملتی که فداکاری کرد و مصیبت کشید میبینید که امنیت دارند؛ شهدای ما پرچم عزت طلبی را بالا نگه داشتند.