به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از رشت، به همت مدیریت خواهران سازمان بسیج دانشجویی گیلان نشست علمی افزایش جمعیت عصر امروز با حضور مونس سیاح عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشکده پرستاری مامایی رشت برگزار شد.
سیاح در این نشست با اشاره به تاریخچه برنامه های جمعیتی در ایران مطالبی را به صورت آماری و پاورپوینت به دانشجویان ارائه داد.
وی در رابطه با اهمیت افزایش جمعیت در ایران، افزایش سن سالخوردگان و دوران پنجره جمعیتی مطالبی را عنوان کرد و گفت: پنجره جمعیتی از سال 65 کشورما آغاز شد و این زمانی بود که جمعیت کشور ما و سن جوانان ما رو به افزایش بود که دشمن همزمان با آغاز پنجره جمعیتی پیچ تحریم ها را سفت کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مهمترین چالشی که در این رابطه مورد بحث قرار میگیرد مشکل معیشتی است و هر چقدر هم برای خانواده در این رابطه صحبت شود، قبول ندارند و ما هم پاسخ خاصی برای این جمله نداریم، چرا که تورم بالا است.
سیاح گفت: باید تلاش کنیم و این موضوع پیچیده ای است و باید به تغییر زاویه نگاه افراد به موضوع بپردازیم چرا که افراد در غرب فرزند را به عنوان یک کالا تلقی میکنند، اما در جامعه ما به عنوان سرمایه خانواده و باقیات و صالحات محسوب میشود.
وی گفت: در قرآن در سوره اسرا آیه 31 آمده است که به خاطر تنگدستی فرزندان خود را نکشید، چرا که خداوند رزاق است و با ودیعه فرزند روزی میدهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این نگاه توحیدی باید در جامعه ایجاد شود که فرزند یک نعمت الهی تلقی شود و ما حتی در قرآن میخوانیم که حضرت ابراهیم (ع) و حضرت ذکریا از خداوند میخواستند که صاحب فرزند شوند، چون فرزند را یک نعمت الهی میدانستند.
سیاح گفت: باید سعی شود ذهنیت افراد تغییر پیدا کند و نگاه مادی به نگاه توحیدی تبدیل شود و توکل به خد ، باقیات و صالحات معنی پیدا کند تا مدل تصمیم گیری هم تغییر کند، اگر این احساس را در جامعه ترویج دهیم موفق شده ایم .
وی در پایان به سوالات دانشجویان پاسخ گفت.