کد خبر:۳۷۳۸۵۵
صادق خرازی در دانشگاه علامه:

نگاه حزبی به فعالیت‌های دانشجویان یک آفت بزرگ است/ دبیرکل و اعضای شورای مرکزی حزب ندا در کنگره بهمن‌ماه مشخص می‌شوند

دبیرکل حزب ندای ایرانیان گفت: شعار‌ها و مواضع حزب ندا در اولین کنگره‌اش که بهمن ماه است، اعلام می‌شود. در این کنگره انتخابات برگزار شده و شورای مرکزی و دبیرکل آن مشخص می‌شود.

به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان عصر امروز دوشنبه در گردهمایی دانشجویان دانشگاه علامه‌طباطبایی، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشجوی ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲، گفت: امروز یکی از روزهای نمادین تحولات عینی دانشجو و دانشگاه است که به صورت نمادین پاس داشته می‌شود تا نقش سترگ دانشجو و دانشگاه را در ادبیات سیاسی و تحولی کشور تعیین و پایداری کند.

 

وی افزود: حادثه‌ای که ۶۱ سال قبل به وقوع پیوست در میان اهل تاریخ دو روایت در رابطه با آن وجود دارد. عده‌ای واقعه ۱۶ آذر ۳۲ را به سفر نیکسون رئیس‌جمهور وقت آمریکا به دانشگاه تهران منصوب می‌کنند که به لحاظ تاریخی امری اشتباه است؛ دیدگاه دوم این است که مقاومت و خیزش ۱۶ آذر را به دفاع از دکتر مصدق، اعتراض به حکم‌های صادر شده علیه مصدق و محکومیت حمله به دانشگاه منصوب می‌کنند که این روایت صحیح و درست‌تر است.

 

خرازی با اشاره به نقش دانشجو و دانشگاه در خلق حماسه دفاع مقدس، انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۷۶ را مورد اشاره قرار دارد و گفت: تحولاتی که در سال ۷۶ منجر به بلوغ فکری و اجتماعی مردم ایران شد برای یک بار در صحنه اجتماعی خودی نشان داد و آن واقعه دوم خرداد و نتیجه حضور مردم بود که دانشگاه مهم‌ترین نقش بیداری جامعه را در آن برهه ایفا کرد.

 

وی با بیان اینکه اگر یک دانشگاه هوشیار و بیدار و برخوردار از آگاهی باشد، می‌تواند استقلال، آزادی و تمامیت ارزی کشور را به همراه داشته باشد، تصریح کرد: کسانی که سر سازگاری با چنین دانشگاهی را ندارند تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا با نقش آن مقابله کنند تا این مقابله منتهی به عدم تاثیرگذاری و خارج کردن موقعیت ویژه دانشگاه در سطح جامعه باشد.

 

خرازی ۸ سال ریاست‌جمهوری دوره قبل را دوران طاقت‌فرسا و تلخ برای جنبش دانشجویی عنوان کرد و گفت: حقیقتا دانشجویان و اساتید روزهای سختی را در این دوران سپری کردند و این دوران درسی است برای همه آگاهان و صاحب‌نظران تا به گونه‌ای رفتار کنند تا این حوادث تلخ تکرار نشود.

 

وی اضافه کرد: در این دوران گام‌هایی برداشته شد که این گام‌ها به تعبیری ننگ تاریخ دانشگاه بود و در طول حیات دانشجو و دانشگاه سابقه جدی از این‌گونه برخوردهای سخت دیده نشده بود. دانشجویان ما از تحصیل محروم شدند و آن‌ها را ستاره‌دار کردند. اساتید به صورت اجباری بازنشسته شدند و از این جهت که همسو نبودند روزهای سختی به آن‌ها تحمیل شد.

 

خرازی گفت: منتقدان دانشجویی و دانشگاه که باید مورد احترام همه آگاهان سیاسی باشند متاسفانه دهان منطق آن‌ها را می‌بستند. مجوزهای تشکل‌های دانشجویی را لغو می‌کردند.

 

وی با انتقاد از اینکه در گذشته انتخابات شورای مرکزی دانشگاه‌ها جدی گرفته نمی‌شد، گفت: پاییز و زمستان سردی در ۸ سال در دانشگاه‌ها سپری شد و حقیقتا روزهای سختی در این دوره در کشور گذشت.

 

خرازی با بیان اینکه نکات گفته شده تحلیل نیست، نظریه من هم نیست، بلکه واقعیت‌هایی است که در بستر تحولات اجتماعی و سیاسی ایران رخ داد، گفت: این واقعیت تلخی است که عقبه بلندی را طی ۲ تا ۳ دهه پشت خود کشانده، پس باید تلاش کنیم تعریفی مجدد از وضعیت دانشجو و دانشگاه و جامعه و تحولات جامعه خودمان داشته باشیم.

 

دبیرکل حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: بی‌تردید در پشتیبانی انقلاب اسلامی دانشگاه نقش قابل توجهی دارد و همه معتقدند دانشجو باید سیاسی باشد و این دانشجویان باید دغدغه استقلال، آزادی، پیشرفت، ارتقاء سطح بینش و دانش ملی را داشته باشند. باید ارتباط دانشجو و دانشگاه به هم مرتبط باشد و این ارتباط جامعه را به سمت جلو رهنمود کند.

 

وی خاطرنشان کرد: اگر جامعه‌ای بخواهد در ادبیات سیاسی خود نقش‌آفرینی کند حتما اینجامعه باید دانشگاه بیدار و دانشجوی هوشیاری را پشت سر خود داشته باشد و این امری یقینی و عینی است که برای تحقق آن نیازمند آن هستیم که بزرگان کشور نگاه جدی به آن داشته باشند.

 

خرازی اظهار داشت: آنچه که دانشجو طی سال‌های گذشته انجام داده، عمل کرده و اعلام کرده از زبان مردان بزرگی چون بازرگان، طالقانی، شریعتی و بزرگان دیگری که در صحنه دانشگاه بوده‌اند مطرح کرده و حاصل گفتمان آزادی‌خواهانه بوده است.

 

وی ادامه داد: گفتمان آزادی، تحول، پاسداری از ارزش‌ها، دیده‌بانی بر عملکرد دولت، گفتمان دانشگاه و دانشجوست، زیرا این دانشجوست که حافظ هویت و عامل جدی و اتحاد و همبستگی قشر تحصیل‌کرده است و لازم است حقش پایمال نشود و از حرمت آن پاسداری شود.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: لازم است مشترکات و منافع ملی که در درک واقعه استاد و دانشجو نقش بسته به عنوان یک واقعیت عینی مورد حرمت و احترام قرار گیرد.

 

خرازی ادامه داد: این‌ها اصول جدی و مبنای اصلاح طلبانه‌ای است که در هشت سال گذشته در ساحت دانشگاه نادیده گرفته شد.

 

دبیرکل حزب ندای ایرانیان با طرح این سوال که چگونه می‌توان احیای وقت گذشته را کرد و به دانشجو نقش دیگری را در دانشگاه داد؟ گفت: چگونه می‌توان طوری رفتار کرد که در دانشگاه دانشجو برخوردار از هویت و حریت باشد. در چنین واقعیتی باید بدانیم دانشگاه اردوگاه سیاست، اندیشه و فرهنگ باید باشد. دانشگاه سنگر مقاومت آزادی‌خواهی، استقلال‌طلبی و بیان پیشرفت کشور باید باشد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: زنگ خطر برای این مسئله زمانی به صدا درمی‌آید که دانشگاه و دانشجو فاقد بینش سیاسی باشد و زمانی به صدا درخواهد آمد که دانشجویان ما آشنایی به هویت سیاسی خود نداشته باشند.

 

خرازی با اشاره به اینکه حزبی کردن دانشگاه خدمتی به توسعه و حیات دانشجو و دانشگاه نیست، ادامه داد:‌ای کاش می‌فهمیدیم بین سیاست و حزبی کردن دانشگاه چه فاصله عظیمی است و‌ای کاش بزرگان کشور کسانی که قدرت تصمیم‌گیری دارند این روز‌ها مهم‌ترین رسانه یعنی رسانه ملی و صدا و سیما به محیط دانشگاه می‌کشاندند و دانشگاه آزادانه نظرات خود را در حوزه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و بحران‌های جامعه و سیاست خارجه مطرح می‌کرد.

 

وی افزود: اگر چنین میزگردی این چنین برپا می‌شد و دانشجویان می‌توانستند نظرات خود را مطرح کنند و این‌گونه می‌شد که دانشجویان به عنوان رصدخانه‌ای بر عملکرد قوای سه‌گانه و دولت رفتار می‌کردند روزگار جامعه ما این نبود.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: بسیار تلخ است در قامت دین نقش مردم نادیده گرفته شود. نقش آزادی که بزرگ‌ترین موهبت الهی است و هدیه خداوند به انسان است، جدی گرفته نشود. آزادی نه اعطا کردنی و نه ستاندنی است، بلکه در ضمیر ذات انسان قرار دارد و هر فرد و دولتی بخواهد در برابر آن جبهه بگیرد گویی در برابر عقلانیت و هویت یک جامعه جبهه گرفته و قتل نفس می‌کند.

 

خرازی ادامه داد: از بستر آزادی، اندیشه زاییده می‌شود و از بستر اندیشه، بینش جامعه شکل خواهد گرف. بینش جامعه‌ای که توأم با اندیشه باشد در مواجهه با استعمار و استبداد محکمتر است.

 

وی ادامه داد: مهم‌ترین رمز اعلای انقلاب و مهم‌ترین عنصری که توانست انقلاب اسلامی و هدفش را تأمین کند هوشیاری و تأمین هویت مردم بود.

 

دبیرکل حزب ندای ایرانیان ادامه داد: کسانی که برای مردم هویت قائل نیستند و بین رهبری و مردم با شعار‌ها و کلمات احساسی می‌خواهند فاصله بیاندازند مطمئناً در راستای خدمت به انقلاب، اسلام و رهبری گام برنداشتند.

 

خرازی افزود: مردم سرمایه جاودانه کشور هستند. آن کسی که می‌گوید مردم صلاحیت ندارند، آن کسی که می‌گوید مردم فاقد بینش هستند، خود نتوانسته با مردم ارتباط برقرار کند و نقش مردم را در هویت جامعه درک کند.

 

وی خاطرنشان کرد: رهبری و امام (ره) قدردان مردم بودند و به آن‌ها افتخار می‌کردند و مردم هم قدردان رهبرانشان بوده‌اند. چگونه است که می‌گویند مردم لیاقت داشتن این رهبری را ندارند. این بزرگ‌ترین انحراف تاریخی توسط شما برای ایجاد فاصله بین مردم و امام است و توسط شما صورت می‌گیرد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: آنهایی که این سخنان را مطرح می‌کنند، نمی‌دانند امروز امنیت، آسایش و موقعیتی که دارند توسط همین مردم به آن‌ها داده شده و آسایش و آرامش خودشان صدقه سر همین مردم است.

 

خرازی با اشاره به اینکه چگونه مردم و امت را می‌خواهند از جامعه جدا کنند؟ یادآور شد: مردم ایران دارای شعور اجتماعی هستند. زمانی که احساس خطر کنند به میدان می‌آیند و با شعار‌ها و بیان احساسات سر سازگاری نخواهند داشت.

 

وی افزود: مردمی که تشخیص می‌دهند و اهراز هویت می‌کنند و با همه وجودشان برای عزت و آزادی و حیات طیبه خودشان تلاش می‌کنند، لایق بهترین درود‌ها، سلام‌ها و موهبت‌های الهی هستند. مردم اما نعمت حاکم خودشان هستند. کسانی هستند که به جنگ رفته و حماسه هشت سال دفاع مقدس را خلق کردند. مردم ما به قید وثیقه آزاد نیستند. بزرگ‌ترین مشکلی که ما با عده‌ کثیری داریم این است که آن‌ها فکر می‌کنند آزادی اعطا کردنی است. مردم ایران هرگز به قید وثیقه آزاد نیستند. آزادی در ذات انسانیت است. مردم ایران رمز اعلای هویت خودشان هستند و انقلاب اسلامی بدون حضور مردم هیچ هویتی نخواهد داشت.

 

دبیرکل حزب ندای ایرانیان ادامه داد: کسانی که سخن از حذف مردم می‌زنند فاقد شعور اجتماعی هستند و نباید در مسند مسئولیت‌ها و مناسب قرار گیرند. رهبری و امام و دولت‌مردان خود را خادم مردم می‌دانند.

 

خرازی گفت: تلخی‌هایی که طی هشت سال بر کشور ما مستولی گشت با دو جریان فریب و انحراف پیوند داشت. دروغ و فریب بزرگ‌ترین گناهی است که یک جامعه را به فساد تباهی می‌کشاند. آنچه که ما طی دوران هشت ساله درک کردیم و درد آن را در مغز و استخوان خود درک می‌کنیم، این بود که دولت احمدی‌نژاد فضای کشور را آلوده به هیجانات دروغین می‌کرد و با احساسات مردم بازی می‌کرد و تمسخر می‌کرد و به این دلیل فضا را افراطی و دو قطبی می‌کرد.

 

وی افزود: دولت احمدی‌نژاد بسیار حساب شده اعتراضات مردمی اصلاح‌طلبان و دانشجویی را به مشکلات مردم و اصلاح‌طلبان با حاکمیت پیوند می‌داد. در حالی که اصلاح‌طلبان با اصالت نظام و حاکمیت نظام هیچ مشکلی ندارند و این یک فریب کاری است که دولتی با شعار مهروروزی ۸ سال دام بر اندیشه جوانان این کشور پهن کرد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: ده‌ها سال به طول خواهد کشید که این مسیر یا بدبختی‌ها و مشکلات آن سامان یابد.

 

خرازی با اشاره به اینکه بپذیریم در آغاز راه هستیم و اگر بخواهیم گام‌هایی را در جهت تثبیت موقعیت منطقی اصلاح‌طلبانه برداریم باید به دور از احساسات و با عقلانیت کامل انجام دهیم، ادامه داد: باید با رفتارهای منطقی و جلوگیری از انحراف و عملکرد هوشمندانه در برابر توطئه‌های دیگران گام‌هایمان را تنظیم کنیم، زیرا همه چیز کشور در آستانه بحران است.

 

وی با اشاره به مسئله سیاست خارجی کشور، گفت: سیاست خارجه می‌بینید که چقدر مشکل دارد. من با تجربه‌ای که دارم، می‌دانم دولت این روز‌ها چقدر زحمت می‌کشد. قطعنامه گرفتن خیلی ساده است، اما قطعنامه‌ها بیرون آمدن کار دشواری است. همه چیز را به دروغ و استهضا می‌گرفتند. این توهین به تمام مقدسات و دستاوردهای مردم است. دانش هسته‌ای امروز یکی از موفق‌ترین توفیقات است.

 

دبیرکل حزب ندای ایرانیان ادامه داد: در گذشته برخی به دلیل بحرانی که در فکر و جهان‌بینی خودشان داشته‌اند مردم را مسخره می‌کردند و نتیجه آن شد که قطعنامه‌ها کاغذپاره نامیده شد و وضعیت به این شکل درآمد.

 

خرازی ادامه داد: امروز دولت باید با حمایت از رهبری اقدامات خود را به نتیجه برساند. البته مشکلات زیادی داریم که انشاءالله بتوانیم آن‌ها را پشت سربگذاریم.

 

وی گفت: برادران و خواهران گرامی، احمدی‌نژاد پدیده عملکرد ما بود. مراقب باشیم که این بار هوشمندانه‌تر عمل کنیم. اگر هوشمندانه عمل نکنیم دور گردون رحم ندارد و دوباره تکرار می‌شود. به جای اینکه اختلافات داخلی داشته باشیم و درون خود مدام اختلاف کنیم نیازمند وحدت و حمایت از دولت و درک عینی منافع ملی و حرمت نهادن به ارزش‌ها و شعارهای اصلاح‌طلبانه خود هستیم و اگر به شعارهای اصلاح‌طلبانه خود وفادار نباشیم و فضا را با تهمت همراه سازیم هیچ موهبتی نخواهیم داشت و نتیجه آن عقب‌ماندگی است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: اگر کشور با آن سرعتی که پیش می‌رفت راهش را ادامه می‌داد، امروز یکی از قدرت‌های اقتصادی غرب آسیا بودیم، اما امروز کجا هستیم؟

 

وی در بخش پایانی برنامه به چند سوال خبرنگاران پاسخ داد.

 

خرازی در پاسخ به سوالی که چرا حزب ندا سیاست تکذیب را پیش گرفته و شما نمی‌خواهید رابطه خود را با اصلاح‌طلبی روشن کنید؟ گفت: اگر کسی دروغی از طرف بچه‌های ندا گفته خوب باید تکذیب شود. حزب ندا خود را اصلاح‌طلب می‌داند و معتقد به اصول اصلاح‌طلبی است. گام‌های خود را در این جهت برمی‌دارد و معتقد است باید از گذشته درس گرفت. حزب ندا آزادی، دموکراسی و مردم را محترم می‌داند، البته اساسنامه و مرامنامه آن منتشر شده و به وزارت کشور نیز اعلام شده است.

 

وی افزود: عده‌ای در آغاز حزب ندا را در جهت رقابت با درون اصلاحات می‌دیدند، در حالی که اصلاحات حزب نیست، بلکه جریان بزرگ اجتماعی است که درون خود ده‌ها تفکر و اندیشه را جای داده است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: امروز با گذشت یک هفته از مجوز گرفتن این حزب، ندا اندیشه، رفتار و کارهای خود را اعلام می‌کند. اگر زمانی دیدید این حزب مواضع اصلاح‌طلبانه ندارد، می‌توانید انتقاد کنید. ما از انتقادات استقبال می‌کنیم، چون بچه‌های ندا توانسته‌اند با انتقاد‌ها کار خود را پیش ببرند.

 

خرازی افزود: تنها حزبی که از متن جامعه و جوان‌ها تشکیل شده، حزب ندا است. شعار‌ها و مواضع آن در اولین کنگره‌اش که بهمن ماه است، اعلام می‌شود. در این کنگره انتخابات آن برگزار شده و شورای مرکزی و دبیرکل آن مشخص می‌شود. آنجا مواضع این حزب مشخص می‌شود و شما جوانان نیز می‌توانید با کمک‌های خود به این حزب کمک کنیم.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اقدام به موقع مجلس در مقابل معرفی وزرای علوم و معرفی وزرای پیشنهادی پی در پی از سوی رئیس‌جمهور، گفت: حرکت آقای روحانی تحسین برانگیز بود. به نظر من آقای روحانی نظرسنجی را از افکارعمومی جامعه و دانشجویان داشت. این تشخیص و مقاومت ستودنی و قابل تکریم و تشویق است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: دکتر روحانی فهمید دانشگاه و دانشجویان چه نیازی دارند و براساس نیاز آن‌ها اقدام کرد و در بخشی از اصول خود پافشاری کرد.

 

خرازی در پایان با اشاره به اینکه البته حق قانونی مجلس را نمی‌توانیم نادیده بگیریم و بگوییم این‌ها نماینده مردم نیستند، خاطرنشان کرد: رفتار خصمانه‌ای که مجلس در برابر آقای روحانی داشت براساس نگاه ملی نبود، اما عملکرد دکتر روحانی در این زمینه قابل تحسین است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار