آخرین اخبار:
کد خبر:۳۷۴۴۸۲
مدیر نظارت بر مواد غذایی ودارویی استان خراسان رضوی:

فرآوردهای وارداتی سلامت محور باید دارای بر چسب اصالت و سلامت باشند

مدیر نظارت بر مواد غذایی ودارویی استان خراسان رضوی فرآوردهای وارداتی که جزو کالاهای سلامت محور محسوب می‌شوند، باید دارای بر چسب اصالت و سلامت باشند در غیر این صورت قاچاق محسوب می‌شوند و بر اساس قانون مبارزه با کالای قاچاق کالا و عرض با آنان برخورد می‌شود.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، علی اصغر اسماعیل‌زاده دیروز در ساختمان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص وظایف مدیریت مواد غذایی و دارویی استان خراسان رضوی گفت: این معاونت نظارت و کنترل کیفی بر فعالیت موسسات تولید فرآورده‌ها مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را از ابتدای تولید تا زمانی که بدست مصرف کننده می‌رسد بر عهده دارد.

 

وی صدور مجوزهای بهداشتی، شامل پروانه‌های بهره برداری، مسئول فنی و همچنین ساخت و نظارت بر کلیه موسسات مواد خوردنی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی را از دیگر وظایف این معاونت برشمرد.

 

مدیر نظارت بر مواد غذایی ودارویی استان خراسان رضوی همچنین در خصوص صدور مجوز صادرات و واردات مواد غذایی توسط معاونت غذا و داروی استان خراسان رضوی  توضیح داد و گفت: صدور مجوز برای وارد کردن مواد غذایی باید بر اساس ضوابط بهداشتی و استاندار باشد، گمرک مکلف است قبل از ترخیص کالا با آزمایشگاه هماهنگی داشته باشد.

 

اسماعیل زاده افزود: اگر مواد غذایی، دارویی و بهداشتی وارد شده به کشور فاقد مصرف انسانی باشد اجازه ورود به کشور داده‌ نمی‌شود.

 

وی با تاکید به اینکه واردات مواد غذایی مانند گندم در آزمایشگاه‌ها مورد آزمون قرار می‌گیرد، بیان داشت: GMP یکی از این آزمون‌های آزمایشگاه می‌باشد و اگر چنانچه دارای مشکلی باشد اجازه ورود به کشور پیدا نمی‌کند.

 

مدیر نظارت بر مواد غذایی ودارویی استان خراسان رضوی در پاسخ به این سوال که کالای خارجی که به کشور وارد می‌شود بر اساس استاندار کدام کشور ارزیابی می‌شود، گفت: باید بر اساس حداقل استاندار ایران و کشور مبداء باشد.

 

اسماعیل زاده تصریح کرد: کارشناسان مواد غذایی برای تایید سلامت کالایی که قرار است به کشور وارد شود از کارخانه تولید آن کالا در کشور مرجع بازدید می‌کنند و عنوان GMP کارخانه را ارزیابی می‌کند و هنگامی که تشخیص دادند شرایط مهیا است مجوز واردات را صادر می‌کنند.

 

وی در ادامه با اضافه کردن این مطلب که یکی دیگر از وظایف معاونت غذا و داروی استان خراسان رضوی جلوگیری از فعالیت‌های واحدهای غیر مجاز است، بیان داشت: به محض شناسایی چنین مراکزی با کمک سازمان قضایی و حکومتی از فعالیت آنان جلوگیری به عمل می‌آید.

 

مدیر نظارت بر مواد غذایی ودارویی استان خراسان رضوی گفت: فرآوردهای وارداتی که جزو کالاهای سلامت محور محسوب می‌شوند، باید دارای بر چسب اصالت و سلامت باشند در غیر این صورت قاچاق محسوب می‌گردند و بر اساس قانون مبارزه با کالای قاچاق کالا و عرض با آنان برخورد می‌شود.

 

اسماعیل زاده ادامه داد: رسیدگی به شکایت مردم از دیگر وظایف معاونت غذا و داروی استان خراسان رضوی است.

 

وی با بیان این مطلب که بهترین ناظران بر مواد غذایی خود مردم می‌تواند باشند، افزود: معاونت غذا و دارو تلاش دارد تا سطح آگاهی عموم جامعه را در زمینه‌ مواد غذایی، دارویی، آرایشی و آشامیدنی ارتقاءدهد تا آنان خود توانای تشخیص کالای مرغوب را داشته باشند.

 

در ادامه محمدرضا محمدیان، مدیر آزمایشگاه کنترل بهداشتی و آرایشی علوم پزشکی مشهد گفت: معاونت غذا و دارو قبل از صدور مجوز به مسئولان فنی آزمایشگاه، ابتدا به آنان آموزش‌های لازم را برای نظارت و کنترل بر مواد غذایی را می‌دهند.

 

وی در خصوص نظارت و کنترل مراکز بهداشتی استان خراسان رضوی بر مواد غذایی و دارویی بیان داشت: از رستوران‌ها، مغازه‌ها و فروشگاه‌های سطح استان نمونه برداری می‌شود و به آزمایشگاه ارسال می‌شود.

 

مدیر آزمایشگاه کنترل بهداشتی و آرایشی علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: معاونت غذا و دارو در طرح‌های کشور مانند نان، نمک یددار و بررسی نمونه‌های غذایی در سطح عرضه مشارکت دارد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار